返回列表 發帖
咁多歌都PLUG個隻雙子座...
英皇真係勁

英皇真係勁
Lewis 發表於 2016-6-15 19:41
可能全碟最好聽既慢歌(點唱機當「快歌」)已經係雙子座

個封面好核凸
同埋原來雙子冇MV
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

英皇真係勁
Lewis 發表於 2016-6-15 19:41

因為有黃偉文加持囉

可能全碟最好聽既慢歌(點唱機當「快歌」)已經係雙子座
nicholashin 發表於 2016-6-15 19:42

如果我唔係雙子座, 一定唔會俾面聽個隻雙子歌

個封面好核凸
同埋原來雙子冇MV
matthew1990 發表於 2016-6-15 19:43
你對核凸既定義都幾特別喎
留名睇出碟之後你拎隻碟不斷講Alex Fung不是

個封面好核凸
同埋原來雙子冇MV
matthew1990 發表於 2016-6-15 19:43

其實 新貴 先係重點plug,女金ready

kayzzz 發表於 2016-6-15 19:45

其實下隻碟至係年度大碟, 女金+至尊歌+至尊碟+最歌+最女 READY

期待新貴 希望有我杯茶咁既質素

你對核凸既定義都幾特別喎
留名睇出碟之後你拎隻碟不斷講Alex Fung不是
nicholashin 發表於 2016-6-15 19:45

似岩岩學小畫家剪貼quality
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

似岩岩學小畫家剪貼quality
matthew1990 發表於 2016-6-15 19:49

認同

ME, RE-DO 靚好多

可能實物好啲 (聽講話係貼紙,如果係白 COVER 乜都無就好 LU)

咁903可以收掣了

期待新貴 希望有我杯茶咁既質素
賴爽 發表於 2016-6-15 19:48

只要唔係wyman掂過,應該會有質素(yy真係同joey唔係咁夾)

咁903可以收掣了
matthew1990 發表於 2016-6-15 19:51

雙子座 收緊掣囉

finally見光
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

finally見光
721AXA 發表於 2016-6-15 20:03

韓國Demo

認同

ME, RE-DO 靚好多

可能實物好啲 (聽講話係貼紙,如果係白 COVER 乜都無就好 LU) ...
賴爽 發表於 2016-6-15 19:50

寧願剩係要佢大頭算

即係左下同右下係貼紙?

早幾日自同FD 講話JY 好耐冇出碟
而家就話下星期就出
期待一首K歌, 餓左JY 既K歌好耐

finally見光
721AXA 發表於 2016-6-15 20:03

2014年錄的。。   感覺2013年之後,JY的歌差了很多,靠人氣和資歷拿獎(當然大家都少產且質素一般)
   有如當年Amusic千嬅的悶歌

係喎
上次叱咤樂壇好似話個封面係貼紙
俾自己design嫁喎
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

其實以後joey出碟可以繼續玩另類(或者膠歌),但唔該點都要有一首k歌....

英皇終於幫佢出真.大碟 , 好期待
之前仲以為得4-5首歌
值得等架!!!

新貴係唔係出自YY手筆?

新貴係唔係出自YY手筆?
l00540 發表於 2016-6-15 21:00

九成九唔係

會唔會又係林若寧

如果無人知道雙子座冇入碟既話就一定會買
而家就要諗諗先

而家就要諗諗先
bagfgfcde 發表於 2016-6-15 21:16

Sidetrack待遇咋啵而家

而家就要諗諗先
bagfgfcde 發表於 2016-6-15 21:16

一陣入面有首我杯茶2.0係咪會仆住買

新貴暫時咪抱有期望先
鴛鴦襪live版我幾鐘意,睇下cd ver點

新貴暫時咪抱有期望先
鴛鴦襪live版我幾鐘意,睇下cd ver點
stephybest 發表於 2016-6-15 21:29

普遍黎講 CD ver個編曲通常弱D

一陣入面有首我杯茶2.0係咪會仆住買
water:) 發表於 2016-6-15 21:25

我杯茶呢啲神作都係可遇不可求架啦

之前又話會nude 嘅
唔通佢講緊MV?
人大了珍惜今次不可有下次

又唔洗咁大隻字既
其實925隻同glab仲有我的驕傲都有無聊過場音樂
艾石仔 發表於 2016-6-15 17:15

Show Up! 都有架,呢隻碟好似成日俾人遺忘佐咁  

其實佢出道咁多年都仲出緊同名大碟都幾失敗
去到2011年仲要出隻祖兒&祖兒向聽眾介紹自己
而家又整隻J扑
佢其實係1995年參加一個歌唱比賽 到今日係21年 佢都有21年喇
John 發表於 2016-6-15 19:22

又唔可以咁講既,  Beyonce出佐道二十幾年,2013先出自己既同名大碟,
不過個隻碟係一個好破格,全新既自己,唔知祖祖呢隻係唔係?

01. Coffee or? 0:22
04. Gimme A Call 0:40
06. ‪新貴‬ 4:21
08. ‪玩家‬ 3:41
09. ‪鴛鴦襪‬ 3:20
10. Flippin' 0:27
11. ‪閃光彈‬ 3:06
12. 呢度‧依然係 0:58

FROM itunes

iTunes 有得聽哂@O@

係咪容祖兒本身打算 6 月16 出然後一早又 Send 哂音源比咁多地方

實體專輯同音源唔同步
我們的總和

新貴勁好聽!

食屎

未 Plug 個堆好聽得多

唔好勞氣啦 佢同佢間公司有邊年係派啱過歌
我們的總和

食屎

未 Plug 個堆好聽得多
賴爽 發表於 2016-6-15 22:27

未 Plug 個堆好聽得多幾十倍 有K歌有快歌

未 Plug 個堆好聽得多幾十倍 有K歌有快歌
721AXA 發表於 2016-6-15 22:29

下一 PLUG 一定要 PLUG 新貴!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
好驚佢又唔知聽乜乜講又棄 PLUG

下一 PLUG 一定要 PLUG 新貴!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
好驚佢又唔知聽乜乜講又棄 PLUG ...
賴爽 發表於 2016-6-15 22:31

閃光彈好似不錯的說
我們的總和

祖又唱K歌....
but i like it

閃光彈好似不錯的說
Wonders 發表於 2016-6-15 22:31

難得既快歌

閃光彈好似不錯的說
Wonders 發表於 2016-6-15 22:31

閃光彈都唔錯 派完新貴再派 至尊碟 :P
玩家我反而麻麻地 ............... 扭音呀 ~~~~~~~~~

難得既快歌
721AXA 發表於 2016-6-15 22:33

等我之前仲以為又係嗰d輕快歌
我們的總和

閃光彈都唔錯 派完新貴再派 至尊碟 :P
玩家我反而麻麻地 ............... 扭音呀 ~~~~~~~~~ ...
賴爽 發表於 2016-6-15 22:34

仲於比班容粉等到佢出k歌 恭喜哂
我們的總和

仲於比班容粉等到佢出k歌 恭喜哂
Wonders 發表於 2016-6-15 22:38

對上一首係咪花千樹