返回列表 發帖
agree!!!起碼似返演唱會ver
dongbb2332 發表於 2016-4-14 00:13

用JOOX聽緊,頭三首都"執得算正常"

d慢歌真係執得好恐怖
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

用earphone 聽緊
真係冇咁恐怖

不過女人味outro冇咗啲士多啤梨蘋果橙!!! ...
jasonng 發表於 2016-4-14 00:18

災難級既依然係災難級 (5粒星係最災難)
施比受 : 4粒星
飲歌: 5粒星
你不是好情人: 4粒星

歡迎繼續比星
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

用earphone 聽緊
真係冇咁恐怖

不過女人味outro冇咗啲士多啤梨蘋果橙!!! ...
jasonng 發表於 2016-4-14 00:18

Outro有啊
肥婆馬上收皮

首飲歌搞到咁怪既= =?

歡迎繼續比星 ...
dongbb2332 發表於 2016-4-14 00:22

我推介飲歌第一次chrous最後個幾句
終於都了解犯過錯 開始
分明係電音黎 呃我唔到既!!!

我推介飲歌第一次chrous最後個幾句
終於都了解犯過錯 開始
分明係電音黎 呃我唔到既!!! ...
721AXA 發表於 2016-4-14 00:27

下一站天后
在百德新街果到聽到笑
好似字典咁
我們的紀念冊好多電音-_-
考試罰抄常試過<明明變左電音
同埋點解執到阿GILL把聲咁響 阿SA就咁電
便發覺要懂得擁抱明天<REMIX過黎既

歡迎繼續比星 ...
dongbb2332 發表於 2016-4-14 00:22

飲歌真係好恐怖
Google 唱歌咁

Outro有啊
fifty1205 發表於 2016-4-14 00:24

俾佢最尾個outro fake 咗 sor

飲歌真係好恐怖
Google 唱歌咁
jasonng 發表於 2016-4-14 00:31

啱啱聽左,好恐怖

仲有下一站天后,好似逐粒音彈出黎咁
肥婆馬上收皮

飲歌真係好恐怖
Google 唱歌咁

虛齡時代開頭修咗音都走

聽到D慢歌先知道出事
全部都係電音版
真係聽到笑咗出聲

點解機械聲會搞到首歌.咁.慢.既.

人人彈起都好恐怖,聽左20秒已經忍唔住熄左
Btw 瓶中沙算係全碟最正常
肥婆馬上收皮

Btw 瓶中沙算係全碟最正常 ...
fifty1205 發表於 2016-4-14 00:36

做咩執到成首你最紅咁 ~~~~~~~~~~~~~~~~~

Btw 瓶中沙算係全碟最正常 ...
fifty1205 發表於 2016-4-14 00:36

人人彈起ok la
反正首歌本身其實就唔好聽
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

一邊聽LIVE版,一邊睇你地評論,已經可以Laugh Out Loud
希望DVD正常 唔系我就聽MMO算啦。。。。

丟架執到完全係機械唱歌,無哂感情,寧願聽返人人彈起live ver
其實今次好多慢歌孖妹都唱得好有感情,但乜_都執到無哂
肥婆馬上收皮

下一站天后
在百德新街果到聽到笑  
好似字典咁
考試罰抄常試 ...
艾石仔 發表於 2016-4-14 00:29

風箏與風同sa對唱個個人唔知係邊位

下一站天后
在百德新街果到聽到笑  
好似字典咁
考試罰抄常試 ...
艾石仔 發表於 2016-4-14 00:29

幼稚園都係同樣情況
肥婆馬上收皮

丟架執到完全係機械唱歌,無哂感情,寧願聽返人人彈起live ver
其實今次好多慢歌孖妹都唱得好有感情,但乜_ ...
fifty1205 發表於 2016-4-14 00:43

我不如將youtube啲片dl晒落黎好過?! ^3^

WIL-HIN 發表於 2016-4-14 00:44

風箏與風聽第一句已經唔開胃,根本係1.25倍娃娃機械聲
肥婆馬上收皮

dongbb2332 發表於 2016-4-14 00:45

原本我勁期待cd version嘅我決定走了live ver

點知最後搞成咁
肥婆馬上收皮

每首慢歌都有好多笑點...

如果dvd都係咁 會唔會最後要回收翻

幼稚園都係同樣情況
fifty1205 發表於 2016-4-14 00:44

我係KKBOX聽就咁怪
會唔會真正CD 會無事

WIL-HIN 發表於 2016-4-14 00:44

救命 真係邊個嚟
執到仲高音過出道嗰陣把聲

dongbb2332 發表於 2016-4-14 00:45

希望有人會extract utube D片的音頻出黎再癡翻入DVD個畫面之後Upload......

每首慢歌都有好多笑點...

如果dvd都係咁 會唔會最後要回收翻
721AXA 發表於 2016-4-14 00:47

搵人叫King jer發起網上罷買行動逼英皇回收批碟啦,今次隻碟修成咁簡直係Twins一大污點
肥婆馬上收皮

英皇永遠都係對Twins Fans咁差
上次LOL EP分三個版本昆你700蚊
今次LOL DVD整d機械娃娃音俾你嘆
肥婆馬上收皮

...
fifty1205 發表於 2016-4-14 00:51

贯徹Laugh Out Loud精神 一邊聽一邊笑

飲歌真係好恐怖
Google 唱歌咁

超怪 已經分唔清佢地把聲
好慢

...
fifty1205 發表於 2016-4-14 00:51

如果佢好好地俾D心機整我都樂意被佢昆,畢竟以前已經被佢昆咗唔少
成張碟最正常最正最抵贊係有talk
兩舊水當買本寫真算
但願D相唔會P到走曬樣

聽住 再加睇住呢度 真係好好笑~
風箏與風 阿SA係唔係同緊WALL E合唱緊...XDDD!

明明今次阿嬌Live咁好...都搞到咁!

聽到D慢歌電音真係大笑咗出聲
但係本身一心期待CD Ver ga!!!!難得twins今次唱得咁好 :(

修音個個係咪真係當我地聾架
(已經up 哂上Youtube lu...)
人大了珍惜今次不可有下次

fans 唱 其實心裡最大理想  跟他歸家為他 冇修音  

女人味 mix  士多啤梨蘋果橙 好似唔同現場聽

果個男把聲聽落有D似hinz hins
nonkul

Kkbox已經有埋片睇

快歌ok 氣氛好好
慢歌就真係修得好恐怖 完全冇現場感覺
風箏與風 第一句嚇死人
明明今次兩個D live都唔錯

BTW 就咁聽CD真係主要收錄第3場?
人間卻有殷切的眼光 仰望 我下降

回復 102# dongbb2332

痛恨~你這情人非好情人
   夢中~情~人~極好品

itunes居然排第一,哭笑不得嘅感覺

真係好恐怖
飲歌 丟架 幼稚園 施比受
每粒音都有回音

風箏與風 下一站天后
Sa係正常既

快歌執到似播完美cd版咁

總結 呢個係 執音sa與初音演唱會 唔係twins演唱會

係咪執虛0時代執上癮,執完勁奇怪,快歌又無氣氛
明明最尾個part快歌全場大合唱

電音精選:
我們的紀念冊 飲歌 戀愛大過天 風箏與風 你不是好情人 下一站天后

蛋記好有誠意全部混哂音lol

女校男生 DVD 是錯版的  
nonkul

超怪 已經分唔清佢地把聲
好慢
Ald 發表於 2016-4-14 00:58

唔記得係咪下一站天后
Gil 一開聲就tune 到好似Sa 咁

即係Blu-ray 唔係呢條友做mastering?
唔該英皇搞搞佢

最唔明係點解咁都收到貨!
依家只寄望於Bluray

唔記得係咪下一站天后
Gil 一開聲就tune 到好似Sa 咁

即係Blu-ray 唔係呢條友做mastering?
唔 ...
jasonng 發表於 2016-4-14 09:29

應該唔關事,可能純粹跟product出唔同credit

好心爛蛋啦,以前d演唱會唔執,而家先走黎auto-tune
不如回收曬Twins所有CD,重新auto-tune過再出啦

最唔明係點解咁都收到貨!
依家只寄望於Bluray
WIL-HIN 發表於 2016-4-14 09:37

好想親口問下阿Sa自己有無落手落腳去搞
肥婆馬上收皮

死啦,聽第一首連嗌hello果度都好似執過咁》。。。

死啦,聽第一首連嗌hello果度都好似執過咁》。。。
p74d47 發表於 2016-4-14 10:12

唔係好似 係真係執過
部分講野都執過
nonkul