返回列表 發帖

[Apr/14/2016] #TWINS #LOL LIVE IN HK - Twins (3DVD + 2CD)

歌手: Twins
唱片名稱: #TWINS #LOL LIVE IN HK
唱片封面:

推出日期:2016/04/14
唱片類型:3DVD + 2CD

TrackList:
DVD 1/CD 1
1.        著睡衣跳舞
2.        TGIF
3.        LOL
4.        明愛暗戀補習社
5.        二人世界盃
6.        愛情當入樽
7.        熱浪假期
8.        丟架
9.        Love Medley:
黑色喜劇/ 安全感/
我決定走了/ 慌心假期
10.        多謝失戀
11.        眼紅紅
12.        瓶中沙 (國)
13.        Medley:
朋友仔/ 天對地/
童子軍/ 友誼第一
14.        虛齡時代
15.        相愛6年

DVD 2/CD 2
1.        小心愛
2.        烈女
3.        千金
4.        女人味
5.        飲歌
6.        風箏與風
7.        你不是好情人
8.        幼稚園
9.        下一站天后
10.        我們的紀念冊
11.        ICHIBAN 興奮
12.        零4好玩
13.        人人彈起
14.        大紅大紫
CD 2
[ENCORE]
15.        戀愛大過天
16.        施比受
17.        大浪漫主義
18.        冬令時間
19.        那天很愛笑
20.        女校男生

DVD 3
[ENCORE]
1.        戀愛大過天
2.        施比受
3.        跅跅步哈姆太郎
4.        大浪漫主義
5.        冬令時間
6.        那天很愛笑
7.        女校男生
[BONUS]
8.        Guest Medley:
你講你愛我 (Twins + 容祖兒)/
眼紅紅 (Twins + 容祖兒)/
死性不改 (Twins + BOYZ)/
眼紅紅 (Twins + Shine)/
士多啤梨蘋果橙 (Super Girls/As One)/
眼紅紅 (Twins + C Allstar)/
士多啤梨蘋果橙 (Twins + FAMA)/ FAMA Talk
[LOL物語]
9.        笑之教室Lesson of Laugh
10.        笑之突擊Laugh out Loud
11.        笑之飲歌Lots of Laughs

附加資料:
3Live Karaoke DVD + 2 Live CD 完整收錄

特別收錄 #嘉賓表演 Guest Medley
#泰臣爆笑炮製 ‘LOL物語’
精裝版附送80版相集
重溫紅館萬人大合唱  我們的青春集體回憶

出處:mini shop
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

3 DVD + 2 CD 咁正!!!

個cover 咩事。。。。。。

正! 必買! 唔知要幾錢呢

emoji、德州的故事同成長呢?

先入 DVD +CD  ...再等BD  !!

好揀唔揀揀呢個封面
施比受同那天很愛笑

亂世佳人  女校男生 唱錯版 救生圈 都冇收錄
冇收錄部分

幾晚點歌環節 精選  成長 emoji  亂世佳人  神奇兩女俠  救生圈 你講你愛我  德州的故事
仲有話保留 既 女校男生 唱錯版
nonkul

Cover 幾型呀
同ep 一樣行型格唔賣樣路線

冇收錄部分

幾晚點歌環節 精選  成長 emoji  亂世 ...
SA弟林 發表於 2016-4-8 13:21

好想要唱錯嘅女校男生
就算落去花蕠都好啦
神奇兩女俠都好想要啊

emoji 都唔係唱得好差姐
做咩唔入碟
人大了珍惜今次不可有下次

嘉賓環節全部收錄但唔收錄精選  成長 emoji  亂世佳人  神奇兩女俠  救生圈 你講你愛我  德州的故事???同1314都系一個大疑團。。。PS:求神拜佛唔好好似1314咁cut曬D對話....

亂世佳人 成長 神奇兩女俠 德州的故事 emoji rip
其實最失望係cover,紅色好核突

亂世佳人 成長 神奇兩女俠 德州的故事 emoji rip
其實最失望係cover,紅色好核突 ...
tungbilly 發表於 2016-4-8 14:05

我發覺龍虎豹近年演唱會dvd cover都噴到喊,上次1314用腹肌,今次lol用熒光服

成長都無!!!!

一開始見到cover仲以為係熊貓隻《當狗愛上貓》

我覺得COVER好型wor

Encore竟然不收錄尾場!!無亂世佳人!!!
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

好想要唱錯嘅女校男生
就算落去花蕠都好啦
神奇兩女俠都好想要啊
electric 發表於 2016-4-8 13:31

睇Tracklist encore應該係收錄第三場,即係唱錯個場
肥婆馬上收皮

Encore竟然不收錄尾場!!無亂世佳人!!!
fifty1205 發表於 2016-4-8 14:27

encore會唔會好似1314咁5場大雜燴?

COVER有點失望

但都會買

冇收錄部分

幾晚點歌環節 精選  成長 emoji  亂世 ...
SA弟林 發表於 2016-4-8 13:21

好失望呀T____________T

一直都好期待會有哂D SIDE TRACK 都算 點解 連EMOJI 同成長 呢D 唱左唔止一次的歌都冇收錄…

反而GUEST個D 問其他公司傾的又有…

BTW 我覺得COVER 睇實物可能會好睇D
我估佢應該係少少BOXSET FEEL
可能會有D 特別的質料/質地做

BTW多次 唔知信唔信得過 FROM 某FB PAGE:

接下來,除粉絲們最期待的Twins LOL 演唱會現場錄音DVD計劃於下星期推出外; 更積極籌備下一張Twins的專輯,去年雙EP 主打快歌,這次的構思將會主攻情歌,製造另一個經典。除此之外,亦為5月啟動的巡迴演唱會作籌備,不停跟製作團隊開會,希望能將紅館四面台設計,完整地搬到其他以三面台為主的場地,跟大家繼續LOL!

一直都好期待會有哂D SIDE TRACK 都算 點解 連EMOJI 同成長 呢D 唱左唔止一次的 ...
俊仔 發表於 2016-4-8 14:58

As One果度都唔知收錄黎做乜

5場嘉賓變收錄5場encore好過啦
肥婆馬上收皮

一直都好期待會有哂D SIDE TRACK 都算 點解 連EMOJI 同成長 呢D 唱左唔止一次的 ...

原來仲有新碟

留番part 2出碟用嘛

點解我覺得封面好似2只老鼠

邊度po架?

我覺得可能bluray會收錄尾場encore,逼fans買哂兩個版本
肥婆馬上收皮

似係2/1o個場
即係有 "然後買襪買衫可以做風紀"?

個cover 咩事。。。。。。
antiware 發表於 2016-4-8 12:49

係咪夜光架?
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

其實點解唔收錄埋製作花絮?好似咁多次演唱會正系得ichiban興奮系有製作花絮....

邊度po架?

我覺得可能bluray會收錄尾場encore,逼fans買哂兩個版本 ...
fifty1205 發表於 2016-4-8 15:13

唔知信唔信得過  一個FANS PAGE >> 我撐 Twins

唔知信唔信得過  一個FANS PAGE >>
俊仔 發表於 2016-4-8 15:52

應該信得過既,不過情歌就睇下咩情歌啦

2號場 我有睇~~~~~~~~~~~

邊度po架?

我覺得可能bluray會收錄尾場encore,逼fans買哂兩個版本 ...
fifty1205 發表於 2016-4-8 15:13

應該唔會喇...9成都係同一tracklist架喇
好地地opening套衫咪完全襯哂演唱會個名/image
點解要揀呢套衫.百思不得其解

enocre究竟系收錄邊一場架?跅跅步哈姆太郎得DVD有,CD反而冇咁搞笑??

得農夫個talk有收錄ja??

應該唔會喇...9成都係同一tracklist架喇
好地地opening套衫咪完全襯哂演唱會個名/image
點解要揀呢套衫.百 ...
tungbilly 發表於 2016-4-8 17:24

我都呆哂,揀呢個造型做cover

頭兩part造型適合d
肥婆馬上收皮

個cover無問題喔,只係紅色配起來比較唔襯

飛走紅色外邊好似靚啲

已預計林峰演唱會封面都一樣style

會唔會係紅膠套住張正常相

emoji, 亂世佳人 同 神奇兩女俠 都無啊, 好傷心啊!!
其實呢幾首唱得都ok ar, 點解無落碟!

其實好好奇倒數個part有冇落碟......
第一埸好似冇cameraman

其實好好奇倒數個part有冇落碟......
第一埸好似冇cameraman
WIL-HIN 發表於 2016-4-9 18:49

有錄,只係無上台機錄
我覺得未必會入碟,但果場既我們的紀念冊應該係最感動

有錄,只係無上台機錄
我覺得未必會入碟,但果場既我們的紀念冊應該係最感動 ...
tungbilly 發表於 2016-4-9 18:59

全埸人企起身大合唱,warm爆

睇清 d track list , 原來刪咗咁多歌...

情願唔要嘉賓咯......

睇清 d track list , 原來刪咗咁多歌...

情願唔要嘉賓咯......
lokben 發表於 2016-4-10 22:34

英皇真係好低能,寧願收錄4次眼紅紅+As One/SG Solo
都唔收錄尾場4首Encore(emoji 亂世佳人 德州的故事 成長)
肥婆馬上收皮

英皇真係好低能,寧願收錄4次眼紅紅+As One/SG Solo
都唔收錄尾場4首Encore(emoji 亂世佳人 德州的故事  ...
fifty1205 發表於 2016-4-10 22:43

明明尾場有錄影
nonkul