返回列表 發帖

真心真意 - 鄭俊弘 / 何雁詩

單選投票, 共有 73 人參與投票
5.48% (4)
0.00% (0)
1.37% (1)
0.00% (0)
93.15% (68)
您所在的用戶組沒有投票權限
歌曲: 真心真意
主唱: 鄭俊弘 / 何雁詩

收錄大碟: Lost in Love
推出日期: 2017-1-24

派台日期: 2017-4-8

作曲:張家誠
作詞:張美賢
編曲:張家誠
監製:何哲圖/韋景雲

何: 從遠至近 熱愛似比海更深
微笑答允 願意同渡甘苦困

鄭: 這份情 無論有多重份量 仍不可以囂張
這世上 尋覓到理想對象

何: 為兩份夢和想 說不出真相 (鄭: 埋沒這真相)

合: 愛的句子 瞞著時逼不得已 心中有根刺
我知你知 說謊了幾千億次 變化磨練意志
哪可制止 我得到比起失去 是否感覺不智
戴起戒指 無奈仍感激天意
這一生一次 緣份共美意

何: 從遠至近 熱愛似比海更深
瞞騙世界 讓這片海都昏暗

鄭: 這份情 無論有多重份量 仍開不了天窗
這世上 尋覓到理想對象

何: 為兩份夢和想 有點失方向 (鄭: 曾盪失方向)

這一生一次 緣份共美意

最真心真意 唯獨是這次

呢首歌,而家聽又另一重意思

衝入來俾1分

侮辱左安哥舊作

希望呢首會贏金曲金獎
Jason's Playlist 2024
Week 22 隔牆有耳 - 張天賦

新一代偷情歌

哇 呢個post真係開得合時
利申:唔係鏡粉

做咩等套我瞞結婚了播完先公開拍拖?
如果唔係咪可以幫套劇宣傳下囉

1分。

tvb首席男歌手 :0 分
tvb副首席女歌手 :1分
Total : 1分
還是會想念 時候沒太晚 和太早 正好
『剛剛好』 -
Eason X C.Y Kong X 林夕 X 美千

我們偷食了

比一分何小姐,Fred 零分

宜家先派,新鮮度冇曬

何: 為兩份夢和想 說不出真相 (鄭:埋沒這真相)
中到

本來就唔鍾意個師奶殺手,唱歌一直都咁鬼作狀
而家更唔鍾意
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

tvb首席男歌手 :5 分

本週冠軍歌: 黑玻璃 - 洪嘉豪

我瞞拍拖了

成首歌切合晒佢地個戀愛故事。
係咪蘋果同佢地宣傳首新歌
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

佢地首歌又關拍拖同偷食咩事
幾sweet首歌 但係鄭生唱得好作狀 3分

睇個MV笑到收唔到切扒又唱歌 神父又唱歌
47. Bring Him Home
week23
1 . 陳卓賢@Mirror        ThankYouPostman

b01091018 發表於 2017-4-9 14:28

年底應該開個白痴MV選舉

b01091018 發表於 2017-4-9 14:28

完全冇意欲禁個 mv 黎睇
我驚我會嘔

支持stepbb
SSN Chart (7 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 波希米亞(沒有)狂想曲

完全冇意欲禁個 mv 黎睇
我驚我會嘔
Our_Souvenir 發表於 2017-4-9 19:34

係架, 我後悔click咗,

個mv認真肉麻相有趣, 唔識欣賞。

希望呢首會贏金曲金獎
JasOh103 發表於 2017/4/8 09:26

這首歌只派往TVB,應該不會有。

係架, 我後悔click咗,

個mv認真肉麻相有趣, 唔識欣賞。
thecool123 發表於 2017-4-10 04:34

希望 TVB 繼續力撐佢哋
等更多人反

首歌OK,但總覺推出時間好像是衝著新聞而出,而且正值與諜同謀結局篇,有無咁啱呀!

好一對 _ 男女
睇左唔夠1分鐘頂唔順

假人假意