返回列表 發帖
蘭b帶出以前無的自信feel
可能像她之前講
不想再唱些要生要死的歌

女金
love wins!

我杯茶? 越聽越似

女金
ivanbb 發表於 2017-3-12 00:55

X2
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

反而好似入左華納啲歌耐聽左,或者叫做冇咁罐頭
雖然堆歌慢熱,唔算第一兩次聽即刻好鍾意嗰類
但好好loop,把聲靚已經玩哂
另外
我期望Janice音樂上可以再去盡啲
或者歌曲題材再廣泛啲

Yman 真係睇住夕爺份詞黎填
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

驗傷派台成績同口碑 流行度完全不成正比

希望呢首會好啲

2首一樣都係5分

但好好loop, ...
hehehaha 發表於 2017-3-12 19:04

要有番人氣先可以玩其他題材啦。。

但好好loop, ...
hehehaha 發表於 2017-3-12 19:04

聽頭一兩次唔係好鍾意。之後愈聽愈正。。

驗傷派台成績同口碑 流行度完全不成正比

希望呢首會好啲

2首一樣都係5分 ...
Cklababyk 發表於 2017-3-12 20:08

應該將quota留返比呢首掛
還是會想念 時候沒太晚 和太早 正好
『剛剛好』 -
Eason X C.Y Kong X 林夕 X 美千

X2
dongbb2332 發表於 2017-3-12 18:14

X3

X3
oreo 發表於 2017-3-13 01:23

X4
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

X4
HOTMAN 發表於 2017-3-13 01:37

兩隻歌就女金
咁咪仲勁過楊千嬅=.=
SSN Chart (7 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 波希米亞(沒有)狂想曲

兩隻歌就女金
咁咪仲勁過楊千嬅=.=
John 發表於 2017-3-13 01:39

甘派多只米拎duck lo-。-
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

兩隻歌就女金
咁咪仲勁過楊千嬅=.=
John 發表於 2017-3-13 01:39

點女金。。驗傷AP 得47。。。

點女金。。驗傷AP 得47。。。
kk8733 發表於 2017-3-13 02:19

天敵播400次
SSN Chart (7 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 波希米亞(沒有)狂想曲

天敵播400次
John 發表於 2017-3-13 03:18

唔好玩啦。。近十年。903至尊歌都無300AP

有冇人好似我咁日日loop?我好耐未試過咁鐘意一首歌。

angelicdestiny 發表於 2017-3-13 10:16

我LOOP 住訓。。。

angelicdestiny 發表於 2017-3-13 10:16

已上癮..
對上狂loop果次係山林道
還是會想念 時候沒太晚 和太早 正好
『剛剛好』 -
Eason X C.Y Kong X 林夕 X 美千

蘭b帶出以前無的自信feel
可能像她之前講
不想再唱些要生要死的歌
谢耳仔 發表於 2017-3-11 22:49

衛蘭話今次有別於以往歌曲風格,今次係唱出一個人嘅自大自信,佢強調這正正跟本性相反,本身自己係個性冷靜嘅人。歌曲講述因壞男友而令佢遇上情敵,佢話:「有遇過,人生一定有遇到一個對手,但會係好事令你更加進步同認識自己,令自己進化成更好嘅人。」

新曲《天敵》用上師妹JUDE的作品,也找來相隔多年未合作的黃偉文Wyman操刀填詞,Wyman別有用心地將Janice柔情以外的一面帶出來,錄音時,要求她用一把倔強的聲線去唱,但到底倔強的聲音是如何呢?相信只有Janice同Wyman才知道。

唱出有自信了。。
電台訪問。話個曲係POP ROCK 話唔係好好聽。之後改番R & B。。

衛蘭話今次有別於以往歌曲風格,今次係唱出一個人嘅自大自信,佢強調這正正跟本性相反,本身自己係個性冷 ...
kk8733 發表於 2017-3-13 17:49

100分
愛蘭
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

唔算話好差 但同以前啲歌仲有段距離

已上癮..
對上狂loop果次係山林道
martinki 發表於 2017-3-13 15:55

今年兩首歌都好高質
可以keep住輪流loop

首歌好似係mk界hit左

HOTMAN 發表於 2017-3-15 12:10
唔覺

好似
好清楚
MK界

好似
好清楚
MK界
hehehaha 發表於 2017-3-15 15:25

何以見得呢?

but i m not mk
Jason's Playlist 2024
Week 22 隔牆有耳 - 張天賦

何以見得呢?
HOTMAN 發表於 2017-3-15 15:29

首歌Aga feel所以 MK

but i m not mk
JasOh103 發表於 2017-3-15 15:29

我唔係MK 都好喜歡依首歌。。

mv情境很冷淡

係咪MK D女聽完之後都好有共鳴?
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

大家仲有無煲番舊公司啲歌呢...我覺得天敵個曲好過驗傷
唉 暫時覺得華納出過幾隻歌 感覺好難hit得過、超越到離家出走..殘酷遊戲...舊公司啲歌實在太強了
期待下一plug

唉 暫時覺得華納出過幾隻歌 感覺好難hit得過、超越 ...
ronald040208 發表於 2017-3-16 18:45

雷生將佢最好的都比哂衛蘭
離家出走、就算世界無童話都係雷生後期少有既佳作

聽番叱吒個訪問。。原來JUDE個曲係POP ROCK 。但聽完好似唔係好好。。最後改成R &B

聽番叱吒個訪問。。原來JUDE個曲係POP ROCK 。但聽完好似唔係好好。。最後改成R &B ...
kk8733 發表於 2017-3-17 16:16

完全想像到舒文監制式pop Rock一定又係讓愛、流淚行勝利道個風格
如果好似穿花蝴蝶咁個melody又真係唔夾
現在R&B似適合Janice 多啲

完全想像到舒文監制式pop Rock一定又係讓愛、流淚行勝利道個風格
如果好似穿花蝴蝶咁個melody又真係唔夾
...
hehehaha 發表於 2017-3-17 17:14

POP ROCK 搵樂隊監製會好些。

合唱姊妹歌係開心歌。。近排JANICE又同舒文錄歌。今次錄JAZZ曲風。

唉 暫時覺得華納出過幾隻歌 感覺好難hit得過、超越 ...
ronald040208 發表於 2017-3-16 18:45

超越 如水 寒命 都難 離家出走 太經典了
肥蝴蝶破繭吹過
可不可得到認同

首歌聽多幾次 覺得越來越悶
無力將天氣逆轉。

份詞加咗好多分 好啱我呢啲死港女聽

Wyman嘅詞加分好多 個曲都算正嘅啦 個人好慶幸唔係以前成日心亂如麻那種畫風 =w=

年度作,5分去唔甩
蘭b入左華納3plug都正到喊
陳柏宇   LOST AND FOUND
陳柏宇   THE NEXT MOMENT
陳柏宇   ESCAPE

年度作,5分去唔甩
蘭b入左華納3plug都正到喊
啤啤仔 發表於 2017-3-23 08:26

真心越聽越正
肥蝴蝶破繭吹過
可不可得到認同

華納今年啲歌質素咁一般嘅 連首搶耳啲嘅都無 ...
moxy 發表於 2017-3-19 00:31

驗傷都唔叫搶耳

華納今年啲歌質素咁一般嘅 連首搶耳啲嘅都無 ...
moxy 發表於 2017-3-19 00:31

咁今年邊隻歌算係搶耳

咁今年邊隻歌算係搶耳
hehehaha 發表於 2017-3-24 10:41

可能首歌要叫搶耳先可以係搶耳。。。

愈loop愈正
希望成績會好過驗傷
利申:唔係鏡粉

愈聽愈好聽,每次聽完天敵都想聽驗傷
聽完驗傷又想聽番天敵XD

一直覺得唱無所謂既衛蘭好型格
果種感覺返返黎