返回列表 發帖

Fantasy - J.Arie

單選投票, 共有 46 人參與投票
21.74% (10)
6.52% (3)
10.87% (5)
6.52% (3)
54.35% (25)
您所在的用戶組沒有投票權限
歌曲宣傳人員: chanchan0909

歌曲: Fantasy
主唱: J.Arie

收錄大碟: TBA
推出日期: TBA

派台日期: 08/03

歌詞:
作曲:J.Arie / 藝深
填詞:火火
編曲:藝深
監製:藝深

知你知我相隔如薄絲的莎
知你知我一旦接觸戲便上畫
對望那一剎
閒聊地靠近那一 刻
驚醒有她
藏在中間

知你知我匹配如像雨跟傘
知你知我喜好已經永沒分差
掛念那一剎
臨崖勒馬避免這生
偷偷摸摸
如第三者
拉扯

是我的 Fantasy
Fantasy
藏著愛的一篇篇愛~詩  
無力揭示
Fantasy
真實何等諷刺
我仍然幼稚
和幻想交戰

知你知我稱作同伴太可怕
知你知我疏遠縱使我遇不測
放下你一剎
猶如利劍在我的心    劏得多深
停住呼吸
休克

是我的 Fantasy
Fantasy
藏著愛的一篇篇愛~詩
無力揭示
Fantasy
真實何等諷刺
我仍然幼稚
和幻想交戰

我有我於死角盡情喊
WO~~WO~~
我勸我將所有熱情
全焚化
窩心對白  篡改~
承諾放棄~他

共你的 Fantasy
Fantasy
心痛似被撕破的一堆廢紙
淚也透支
Fantasy
這暗藏的天使
再求情也是
承受穿心箭

Fantasy  Fantasy
你如同午夜
期待的光線

一睇歌名以為係快歌 , 點知 ...
==================================================
''Fantasy"這個MV是希望透過視覺畫面帶出主角面對著故事的四角戀所產生內心掙扎著的心魔。
有一場景是一班兔頭馬面樂隊在一個被白霧籠罩的環境演奏,代表主角經常處於自己的幻想和夢境中。
另一場景是哭到妝容也化掉的主角在一大片荒蕪的草原狂奔和拿著利器胡亂揮動,到崩潰之際更希望現實可以用武器殺掉自己內心的心魔…..

By 雷深如 (J.Arie)

評分人數

"Fantasy" 個咬字好奇怪

翻撻屎~
應該怪讀law啲英文咬字都咁
定係個監制定填詞

#多謝Paco
#有歌出
#密過Fiona

份詞啲韻腳成日轉咁嘅

又黎咁拖
雖然呢個係佢特色, 但拖咁長好易悶
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 戀愛腦之死 - 陳健安

首歌勁似Billy Joel首Honesty,副歌有90%似喎
句反撻屎抄到完全一模一樣

Chorus 句 Fantasy 之後好想接 It's such a lonely word

山寨版 Honesty...
成件事都好抄..  估唔到馮允謙首我好想你之後仲有首更似..
悲哀
0分

男男激吻 @@
最愛 :

周國賢.迪子.蔣雅文.黃馨

翻撻屎~
應該怪讀law啲英文咬字都咁
定係個監制定填詞

#多謝Paco
#有歌出
#密過Fiona ...
hehehaha 發表於 2017-3-8 18:52

讀LAW 英文先好。。可能我地一向都錯。。真係讀翻撻屎

仲以為jarie會用弓箭穿佢男友下面,好似老笠咁一槍射落馬志威到

出隻咁既歌
想幫佢谷人氣都難啦

可以再慢再拖d
聽返100次我錯好過

我錯
Jason's Playlist 2024
Week 22 隔牆有耳 - 張天賦

都係我錯正D
利申:唔係鏡粉

讀LAW 英文先好。。可能我地一向都錯。。真係讀翻撻屎
kk8733 發表於 2017-3-8 21:01

MV個歌名有日文"ファンタジー"
可能讀緊日文音

大家覺得小深如會點樣回應抄歌呢? (提示:2字)
Happy and Blessed.

MV hehe kiss 都唔搵兩個靚仔小小既

實力派女歌手丁丁派歌
一定全力支持

大家覺得小深如會點樣回應抄歌呢? (提示:2字)
jose 發表於 8/3/2017 22:19
我錯

Chisin chorus 抄到咁離譜
同埋曲勁唔順,唱腔又怪
1分
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

我錯
kwanie 發表於 2017-3-8 22:30

律師係唔會咁易認錯

是我的hooooooonesty~~~

Why not more 天平先生 style of songs? This one is

何海藍真係 每個shot既角度景深都計到盡 好吸引好好睇

比5分個MV
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

MV hehe kiss 都唔搵兩個靚仔小小既
effy 發表於 2017-3-8 22:21

索性叫深如揾過第二個啦

咁既師傅都有得fantasy

paco仲話幫佢打造第二個Fiona  根本冇可能    唱歌甘難聽   paco最近眼光甘差噶    近年來陳僖儀最好!! 丁律師都系去拍戲好

paco仲話幫佢打造第二個Fiona  根本冇可能    唱歌甘難聽   paco最近眼光甘差噶    近年來陳僖儀最好!!  ...
winkochueng 發表於 2017-3-9 01:13

agree,  Sita未死應該可以接棒歌影兩線發展.
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

标题

agree,  Sita未死應該可以接棒歌影兩線發展.
風見志郎 發表於 2017-3-9 08:50

Sita影視有咩發展呀 其實真係唔多覺
無力將天氣逆轉。

Sita影視有咩發展呀 其實真係唔多覺
moxy 發表於 9/3/2017 09:52

喜愛夜蒲2
J.Arie都做過電影女主角,死開啲啦

喜愛夜蒲2
J.Arie都做過電影女主角,死開啲啦
XYZZY 發表於 2017-3-9 10:05

Jarie做黎做去都係女鬼,喪屍

丁律師做戲其實唔錯

paco仲話幫佢打造第二個Fiona  根本冇可能    唱歌甘難聽   paco最近眼光甘差噶    近年來陳僖儀最好!!  ...
winkochueng 發表於 2017-3-9 01:13

主要問題係丁律師遠不如FIONA 咋

回復 29# moxy

Stephy主演噶 等我愛你     sita甘靚   paco一定會安排角色

成個腦都係屎

1 分

心痛似鼻屎破的一堆廢紙  

抄歌抄成咁。。。

不過MV 被鬼附身好正。

點解single cover上會有日文?

回復 28# 風見志郎

你米話sita未死感覺都唔會好得去邊,聽翻距D歌製作和錄音好有問題,唱腔都有d怪怪地

副歌部分就好似honesty,J Arie 都唱得幾好,MV都算0k。作曲改會Billy Joel 就給四分,否則抄得咁明顯就1分啦。

以為係翻唱Billy Joel嘅Honesty
無力將天氣逆轉。

負5分
超難聽

點解咁多人俾1分!?
上年教大家學跳舞、寫履歷同自我檢討
今年又教埋英文
連續4首寓教於樂嘅作品
咁有良心嘅歌手
唔使聽都知要俾滿分喇

聽完成個腦都係翻撻屎
1分
唔會再想聽到
利申:唔係鏡粉

個MV 拍到佢咁靚, 想紅都難

佢今次個唱腔好唔pop
明明上次我錯已經好左d
SSN Chart (7 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 波希米亞(沒有)狂想曲

新改呢個名好老土

好想睇深如瘋狂射箭
Happy and Blessed.

唔好聽,愛的履歷好聽一百倍

唔好聽,愛的履歷好聽一百倍
KITSTON 發表於 2017-3-14 20:44

我覺得 愛的履歷>我錯>>范特西
SSN Chart (7 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 波希米亞(沒有)狂想曲