返回列表 發帖
好少歌
同埋我最concern係咪無左食野環節

完全無唱過Amusic2004-2010的歌

之前黎明講過11點之後,因為「環境局」問題,所以會「靜音」,不過當過咗11點之後,現場當然唔單止冇靜音,就連細聲少少都冇,繼續大大聲開演唱會。但因為遲咗開騷,所以rundown都cut短咗,好似cut咗《我這樣愛你》、《愛比我重要》、《夜夜夢中見》。黎明在台上說:「我哋今日已經得到好好嘅回報,多謝上天,但係始終都有環保嘅管制,多謝大家多謝大家!」說畢,黎明在向四面台向觀眾鞠躬。唱完最後一首歌《夏日傾情》之後,黎明再謂:「我一定會做到比你哋每一個更堅強,多謝你哋。」又說:「放心慢慢長長歲月,我好記恩,我一定會回報番你哋。」之後各台下揮手,台下觀眾亦向佢揮手示意。當時有fans更走到台前,索性坐上台邊,望住黎明唱歌,保安已然無法阻止。演唱會至11時23分完騷,完騷時屏幕打出roller credit,不過觀眾都唔肯離開,大叫黎明encore,仲有唔少歌迷走晒出前台,現場保安為咗安全,用電筒照啲觀眾。有唔少fans企咗喺黎明嘅出入口位等佢出嚟。等咗5分鐘之後,大會作出廣播,話因為場地所限,所以今晚嘅表演已經完結,呼籲啲觀眾跟住保安員嘅指示離去,有好多fans仍企定定唔肯走。

夜夜夢中見 好正啊!
希望之後會唱番呢幾首!!

好少歌
同埋我最concern係咪無左食野環節
Lewis 發表於 2016-4-30 00:11

d 人話 VIP 有任食鮑魚
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

星勤 發表於 2016-4-30 00:29

任食

之前黎明講過11點之後,因為「環境局」問題,所以會「靜音」,不過當過咗11點之後,現場當然唔單止冇靜音, ...
masterdragon 發表於 2016-4-30 00:23

哇,竟然原來系有夜夜夢中見。好好聽啊

Diu 好正
就咁聽$2000其實都抵玩

阿Gill戈隻?

評分人數

• hinz

而演唱會最高票價達2980元港幣(約1萬2500元台幣),號稱鑽石VIP區也終於曝光,原來有提供豐富飲食,不但香檳、清酒及果汁任飲,還有鮑魚及生魚片可填飽肚子

$3000 鑽石

rundown咁短.......

咁正?

首本名曲"對不起,我愛你""如果這是情""情深說話未曾講"呢啲都唔唱?!!

聽日應該會唔會長番5首以上

其實個show本身係幾點開場架?

啲4D效果

視覺 -
本來左右兩邊啲投射影像應該好震撼, 好可惜拆左個幕, 出面太光搞到銀幕暗哂, 效果大打拆扣
同埋真係坐$980後排先睇得哂,  越夜越有機果時我跟大隊衝左落$1980前排走廊位, 根本唔得閒望個幕

嗅覺 -
生果講我先知噴過香水

觸覺 -
送你一瓣的雪花果段狂噴梘皂泡扮雪花係全場亮點, 但因為噴得太勁大家都無辦法開口合唱

同埋老黎好似手腳郁多左, 但稱得上叫跳舞既加埋唔多過一分鐘

上一次見到Kelly去睇人演唱會係幾時既事

其實個show本身係幾點開場架?
Jacz 發表於 2016-4-30 01:13

我諗最正式係...十點
韓國的音樂文化 就是用最好的包裝 將最難聽的噪音送出

黎明想試新野我都幾欣賞,
但個騷好似冇well planning咁,
搞唔掂帳幕單野到settle好,
又變左驚太夜有嘈音問題而令rundown cut短,
本身都已經遲開仲要早收……
不過佢problem solving都算做得幾好,
希望呢幾日唔好落雨啦,
如果唔係又係一大挑戰

rundown好短,1980真系唔系唔值得這個票價,服飾又比較簡單,另一邊LF好搏命

係on.cc見到原本個rundown
係咪本來剩係諗住唱22首

1.《DNA出錯》
2.《危情追蹤》
3.《Ellie》
4.《情》
5.《如果可以再見你》
6.《今生不再》
7.《我的另一半》
8.《送你一瓣的雪花》
9.《十字天使》
10.《月亮下求你一吻》
11.《中毒的愛情》
12.《願你今夜別離去》
13.《越夜越有機》
14.《眼睛想旅行》
15.《我愛Ichiban Remix》
16.《我可以忘記你》
17.《長情》
18.《那有一天不想你》
19.《愛比我重要》
20.《我這樣愛你》
21.《夜夜夢中見》

22.《夏日傾情》

情深說話未曾講呢
但願不只是朋友呢

Rundown每晚會唔會有少少唔同呢

係on.cc見到原本個rundown
係咪本來剩係諗住唱22首

1.《DNA出錯》
2.《危情追蹤》
3.《Ellie》
4 ...
阻住 發表於 2016-4-30 11:03

如果有25首都ok,其實等於一般演唱會無encore

今晚核心的外圍仲有無得聽歌?

今晚核心的外圍仲有無得聽歌?
samxdxd 發表於 2016-4-30 14:05

心思思想係場外聽

月亮下求你一吻 真係好正

我的親愛 今晚有無唱

Leon真係好靚仔 好lum啊!!
仲有好多May豬衝晒去台前

睇麻利ig 今晚milk mart果位仲係聽得好清楚
搵晚去聽多場先

今晚已完場
開場時間好似大約 2025 左右
剛好兩個鐘
https://www.facebook.com/stupidmusichk
論盡樂迷,敢愛敢恨

今晚已完場
開場時間好似大約 2025 左右
剛好兩個鐘
星勤 發表於 2016-4-30 22:26

系咪22首?

睇生果報道睇嚟老黎今晚終於有返心情噴金句
1.「上一排要去外國做個真人騷,節目入面要做好多危險動作,身邊好多人叫我:『Leon!加油!』,但我覺得,叫我『加油』,即係叫我去死,所以都係叫我Good Luck,總之要喺唔同場合講唔同嘅嘢!」
2.「大家有冇發現我喺台上時間多咗?因為我冇換衫!(有觀眾叫佢除衫)我從來都唔覺除衫係鹹濕,人一出世就係冇衫著,係人嘅眼神同思想支配咗。」此時台下觀眾不斷叫黎明除衫,黎明聞言笑笑口指台下:「你除呀?」然後自己除外套,觀眾即刻尖叫!
呢句唔係金句,而係肺腑之言:「今日台上有啲改動,例如spotlights改到觀眾席後,多謝興明亞洲嘅興哥,所有喺橫風橫雨搭嘢嘅朋友,好彩冇人有意外。」

系咪22首?
阿mark 發表於 2016-4-30 23:04

好似係 20 首

又,入場朋友提供左呢句:
喺演唱會握唔握手唔係最重要,幾時握手先係最重要。
論盡樂迷,敢愛敢恨

d舊將個個都去睇
連千千都同丁生去

甲音樂facebook:另外要提醒核心外圍的觀眾請大家聽騷之餘注意安全~

我的親愛 今晚有無唱
rubylovessss 發表於 2016-4-30 21:20

有朋友響核心外圍聽到今晚有唱

btw, 隔離台話今晚sammi, eason都有去睇

好想睇leon呀
SSN Chart (7 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 波希米亞(沒有)狂想曲

好想睇leon呀
John 發表於 2016-5-2 01:35

你喺外圍唔洗錢都睇得
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

有朋友響核心外圍聽到今晚有唱

btw, 隔離台話今晚sammi, eason都有去睇  ...
masterdragon 發表於 2016-5-1 23:43

仲有鄭中基鄭融阿公

你喺外圍唔洗錢都睇得
matthew1990 發表於 2016-5-2 01:38

冇人同我睇
雖然平時成日一個人睇騷 但唔知點解好想有人陪睇leon
SSN Chart (7 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 波希米亞(沒有)狂想曲

冇人同我睇
雖然平時成日一個人睇騷 但唔知點解好想有人陪睇leon ...
John 發表於 2016-5-2 16:59

等我john埋你啦

其實我都好想睇, 仲搵緊4/6/7號既飛....

冇人同我睇
雖然平時成日一個人睇騷 但唔知點解好想有人陪睇leon ...
John 發表於 2016-5-2 16:59

可惜我唔like黎天王
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

其實我都好想睇, 仲搵緊4/6/7號既飛....
masterdragon 發表於 2016-5-2 17:54

你去演唱會賣飛既group就買到

添馬公園有人舉螢光棒囉

今晚老黎開場白剩係講咗幾句野

唱到願你今夜別離去,但有面幕click住左升唔到要停5分鐘
Leon叫大家同隔離唔識既觀眾傾下計

===

今晚(第四場)歌單

DNA出錯
危情追蹤
Ellie

如果可以再見你

今生不再
我的另一半
送你一瓣的雪花
十字天使
月亮下求你一吻
中毒的愛情

(有面帳幕開唔到暫停咗十分鐘,期間老黎朗誦願你今夜別離去)
願你今夜別離去
越夜越有機
眼睛想旅行
我愛Ichi Ban
我可以忘記你
愛比我重要
那有一天不想你
夜夜夢中見
夏日傾情

唱到願你今夜別離去,但有面幕click住左升唔到要停5分鐘
Leon叫大家同隔離唔識既觀眾傾下計

=== ...
阻住 發表於 2016-5-2 21:42

究竟幾時先捨得唱傳說中cut佐既  長情 我這樣愛你

究竟幾時先捨得唱傳說中cut佐既  長情 我這樣愛你
阿mark 發表於 2016-5-2 22:39

如果唔係果幕搞左十分鐘既話應該夠時間加長情
老黎自己都話今晚無咩特別野想講

聽講Eason睇佐兩晚,今晚仲有楊千嬅容祖兒twins左麟右李陳小春坐喺N區睇show