返回列表 發帖
溫聲提示:

位 於 廣 東 內 陸 的 雷 雨 帶 正 逐 漸 向 南 移 動 , 並 於 未 來 數 小 時 移 向 珠 江 口 一 帶 。

今晚去睇SHOW GE朋友小心落大雨!!
100%肯定藝術與科學WK23 903冠硬!!賭幾多都得!!

今晚由摩天輪到添馬公園我估起碼有一千人
聽日想坐靚位野餐朝早好嚟啦

溫聲提示:

位 於 廣 東 內 陸 的 雷 雨 帶 正 逐 漸 向 南 移 動 , 並 於 未 來 數 小 時 移 向 珠 江  ...
酷愛903 發表於 6/5/2016 16:35
咁都燈到

今晚都係唱果廿首,唯一分別係唱完夏日傾情,老黎謝幕左兩三分鐘後唱多次最後果段

唔知核心外圍多人左定佢地校細左聲,全晚都聽唔到老黎啲講話,除左謝幕叫大家星期一返工俾心機啲

希望聽晚尾場有長情、我這樣愛你、橫店Hip Hop(中環海濱長廊Version)

溫聲提示:

位 於 廣 東 內 陸 的 雷 雨 帶 正 逐 漸 向 南 移 動 , 並 於 未 來 數 小 時 移 向 珠 江 口 一 帶 。

今晚去睇SHOW GE朋友小心落大雨!!酷愛903 發表於 2016-5-6 16:35

唔通白色代表落雨????????
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

生果即時新聞:

黎明4D演唱會倒數尾二一場。10時19分完騷。今晚黎明好沉默。
但去到臨完場前,有驚喜。原來今晚呢場騷,會出碟!核心裡面的你,有冇發現周遭有好多拎住迷你攝錄機的工作人員?佢哋唔係盜錄,而係影你~哋!

出碟呢個Idea,原來係今日臨時決定。黎明話:「今日好快就決定,冇得勉強,大家鍾意就去我fb買啦。第一,價錢一定比出面平;第二,盡量安排送去大家地址;第三,大家都知我呢廿幾年嚟都係幫緊UNICEF同公益金,盡量你每買一隻我都捐錢,UNICEF捐十蚊、公益金捐十蚊,同埋盡量每買一隻都簽名俾大家。今日好多機仔拍緊,拍低晒大家!」

生果即時新聞:

黎明4D演唱會倒數尾二一場。10時19分完騷。今晚黎明好沉默。
但去到臨完場前,有驚喜。原 ...
阻住 發表於 2016-5-6 23:07

居然不是尾場,我明晚看尾場 就無得錄影 啦

今晚有朋友撩去左核心外圍聽
七點鐘經過會場時突然聽到內圍播左一陣"我會像你一樣傻"

之後買左野食坐響添馬公園草地 越夜越多人 (一家大細, 情侶, 一大班朋友etc)
但觀乎唔少人係趁熱鬧多過真聽歌, 不停自拍, 傾計, 開餐(K_C炸雞, 麥記, 香檳, 魚生壽司, 榴槤都有)
又有勁多細路走來走去, 又有人用電話/相機拍低現場情況, 又有人用電話live直播
仲有情侶響我面前打茄輪
加上D悶熱天氣, 唔講我以為今日係八月十五去左維園咁(爭咁幾個月餅)

雖然我唔應該期望D人會有咩反應,
但前半部D人真係無乜反應, 到第三part唱"願你今夜別離去"開始有反應, 到之後幾首快歌都有人叫囂拍手
感覺一般市民都係對快歌有feel d

any肥, 今次真係一個好難得的睇騷/聽騷經驗

都係係紅館搞好睇d喎
love wins!

今晚有朋友撩去左核心外圍聽
七點鐘經過會場時突然聽到內圍播左一陣"我會像你一樣傻"

之後買左 ...
masterdragon 發表於 2016-5-7 00:02

今晚咁鬼熱, 真係佩服你特燈去聽SHOW.....ANYWAY 今次個SHOW真係幾有NOISE

咁都燈到
kwanie 發表於 2016-5-6 22:30

[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

今晚最後一場喇,好唔捨得
蘋果果個'多謝LEON'睇到眼濕濕

依家核心外圍應該有二千人

老黎係開場白又叫場外觀眾注意安全

現場睇緊
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

唔通白色代表落雨????????
nicholashin 發表於 2016-5-6 22:32

in 燈神 we trust

依家核心外圍應該有二千人

老黎係開場白又叫場外觀眾注意安全
阻住 發表於 2016-5-7 20:32

咁多人

現場睇緊
HOTMAN 發表於 2016-5-7 20:38

而家啲學生咁有錢

問個題外話:佢以前果個愛將,肥過部電單車有無去到???
Kenny 發表於 2016-5-3 23:33

今晚出現喇

而家啲學生咁有錢
kayzzz 發表於 2016-5-7 21:02

場外咋
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

今晚出現喇
大唔透 發表於 2016-5-7 21:39

黎明個唱首場,JW已經嚟捧場,之後就連曾經同公司傳不和嘅楊千嬅都有到,應昌佑亦曾現身……但一早話會嚟睇騷嘅衛蘭同衛詩,就仲未見人。

黎明捧旗下歌手向來方式獨特,呢一點……大家都明。講番現場,咦,電單車——衛蘭同衛詩,終於到場喇。
現場仲有工作人員派手幅俾入場觀眾,上面寫住Good Luck!即係噚晚黎明臨完場同大家講嘅呢,Banner上仲印住行細字:「請觀眾在《夏日傾情》歌曲時,一起舉起此手幅,去感動Leon!」
好感動呀!

黎明個唱首場,JW已經嚟捧場,之後就連曾經同公司傳不和嘅楊千嬅都有到,應昌佑亦曾現身……但一早話會嚟 ...
kayzzz 發表於 2016-5-7 21:54

究竟邊個發明呢樣野
而家個個演唱會都有手幅
謝安琪澳門香港 Twins 林峯 黎明
悶唔悶
仲驚乜喜
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

究竟邊個發明呢樣野
而家個個演唱會都有手幅
悶唔悶
仲驚乜喜 ...
hinz 發表於 2016-5-7 22:23

應該係香港d fans借鏡台灣/韓國d fans應援而整喇

歌單無變,都係果廿首
老黎全晚講話提過四次核心外圍,十號碼頭同近入口果邊反應好熱烈

應該係香港d fans借鏡台灣/韓國d fans應援而整喇
tungbilly 發表於 2016-5-7 22:29

屋企已經唔知有幾多條呢d野
不過當係留念都好既
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

未試過咁睇演唱會 正到爆

好唔捨得
尋晚好多星去睇

究竟邊個發明呢樣野
而家個個演唱會都有手幅
悶唔悶
仲驚乜喜 ...

香港嘅話應該係kelly帶起?

香港嘅話應該係kelly帶起?
electric 發表於 2016-5-8 13:22

我印象中好似係軒仔?!

究竟邊個發明呢樣野
而家個個演唱會都有手幅
悶唔悶
仲驚乜喜 ...

其實啲星一早就知道啲安排 唔會有驚喜啦
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

蘋果咪影左衛蘭詩有去睇囉
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

唔知會唔會有PART 2

lemontea1069 發表於 2016-5-9 11:59

尾場結束嘅時候,Leon話會好快同大家再見。根據以往規律,2009年開左三面臺后,粉絲強烈要求四面臺,2011年即刻開翻四面臺

慧嫻 7/5 係廣州有tour
Jacz 發表於 2016-5-6 16:23

之前慧嫻也去肇慶商演2016年4月30日

lemontea1069 發表於 2016-5-9 11:59

11月 CLOCKENFLAP

演唱會隻碟已經有得訂, 暫時得BD, $200隻, 訂單唔夠10000唔出
https://store.amusic.hk/

23:24 破左10,000

對上一次有咁既銷情係邊隻碟?

23:24 破左10,000

對上一次有咁既銷情係邊隻碟?
阻住 發表於 2016-5-16 23:28

早兩粒鐘睇明明得3千幾
升得勁快

現在12912啦

早兩粒鐘睇明明得3千幾
升得勁快
matthew1990 發表於 2016-5-16 23:29

咖啡都賣斷市喇

我估leon 10日賣到3,4萬
白金無問題
密切留意KAY強勢冠軍新主打:講不出的原因

11月開part 2

11月開part 2
筠筠 發表於 2016-5-18 08:14

仲未確定吧

11月開part 2
筠筠 發表於 2016-5-18 08:14

消息來源?

消息來源?
lemontea1069 發表於 2016-5-18 14:00

A Music行政總裁王凱文同《蘋果》講:「完全冇咁嘅構思,由頭到尾我都講係唔會有Part 2,唔知點解會有咁嘅報道。」至於報道仲講到之前嘅演唱會銷情唔好,王凱文就嬲嬲地咁話:「呢啲咁無謂嘅講法我諗都唔需要去答,演唱會嘅場面同氣氛係點大家都睇到晒!