返回列表 發帖

[Feb/5/2016] Ivana Wong Fragrance Of Music With Alex ...... - 王菀之 (2CD)

歌手:王菀之
唱片名稱:Ivana Wong Fragrance Of Music With Alex Fung & Hong Kong Philharmonic Orchestra Live
唱片封面:

推出日期:2016-2-5
唱片類型:2CD

TrackList:
CD: 1
Bottle of Light
1. Overture
2. 末日
3. 多得你夢
4. 哥歌
5. Reprise
Bottle of Hope
6. 融了鐘的時間
7. 柳暗花明
8. (巴黎沒有)摩天輪
9. 原來如此
Bottle of Life
10. 詩情
11. 我來自火星
12. 低科技之歌/粒糖有毒
13. 下次愛你

CD: 2
Bottle of The Fallen
1. 開籠雀
2. 迷失藝術
3. 最好的/ Where’s My Teddy
4. White
5. 我們他們
Bottle of Faith
6. Verdi: Requiem, Dies Irae
7. 天堂有路
8. 小俠
9. 安妮。法蘭克
Encore Songs
10. 水百合
11. 小團圓
12. The Lord’s Prayer

附加資料:
女聲王菀之 X 港樂 [究極雙碟典藏盤]
VOCALIST系列+最佳編曲獎得主馮翰銘 之2枚組決定盤!!
25首全公開 收錄罕有錄音’The Lord’s Prayer’、’Verdi : Requiem, Dies Irae’

出處:sky music
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

文案寫到好日本碟feel , haha

幾期待呢隻!

應該有dvd?

今次無塞埋D新歌落碟度wor

有小白

佢幾時先肯出隻大碟

「2枚組決定盤」
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

個文案.............

冇睇live,據聞玩得太貪心,啲歌玩到有啲亂?
DM多仔多到覆唔哂

個文案.............

冇睇live,據聞玩得太貪心,啲歌玩到有啲亂?
mosesming 發表於 2016-1-26 13:18

火花都唔多

唔少位歌手樂團都係貌合神離

為左美之又要買啦<3

為左美之又要買啦
屮SiU霖屮 發表於 2016-1-26 14:08

你買幾多隻呀?

出埋DVD! Please!

你買幾多隻呀?
rubylovessss 發表於 2016-1-26 14:20

邊似得你咁有錢呀<3買一隻算啦

以為出新廣東碟
咁似送禮勤系列,呢個路線好岩ivana
最好的債 發表於 2016-1-26 14:04

以為出新廣東碟x2
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

東亞又將CD, DVD, BLU-RAY分開三次出??

幾時先有BLU-RAY .......

DVD呢

希望出 dvd!!

個人覺得好大機會有dvd, bd
因為在場見到4,5部攝錄機
港樂音樂會的product 好似keep住有人會買

又要買曬CD DVD BD三隻

好在今次無放新歌
上次POP-UP STORE問過Ivana話會出大碟啊今年(混雜各種語言)

我們他們呢個live 真係J死人,仲要六分鐘

幾錢?
陣間食完飯去買 <3
DM多仔多到覆唔哂

我們他們呢個live 真係J死人,仲要六分鐘
hehehaha 發表於 2016-2-6 00:07

我們他們聽kkbox 都打曬冷震現場我唔敢想像會點 ...

好愛我來自火星個arrangement !!!

又要買曬CD DVD BD三隻

好在今次無放新歌
上次POP-UP STORE問過Ivana話會出大碟啊今年(混雜各種 ...
laukaleung 發表於 2016-1-28 12:25

大好啦, 終於出大碟!

個live 咁高質竟然無人討論

個live 咁高質竟然無人討論
hehehaha 發表於 2016-2-8 13:44

高質但係等 dvd

大好啦, 終於出大碟!
lblemon 發表於 2016-2-7 13:08

佢有無話係全新先? lol
    小_ x3 +我們 再加埋好時辰 星空 同 天堂有路 已經有7首
不過美之有信心 應該無咁hea
雖然剩係呢堆歌已經夠哂高質

佢有無話係全新先? lol
    小_ x3 +我們 再加埋好時辰 星空 同 天堂有路 已經有7首
不過美之有信心  ...
mc) 發表於 2016-2-8 17:23

我諗之前落左演唱會product 果落碟的了
小手術, 小俠, 如一, 我們他們應該會入碟, 再做多5隻歌, 就差不多大碟的了.

寰亞原本都係諗住出EP(根本不會為出碟做咁多歌)之嘛, 搭多几隻就湊夠大碟

小俠live ver 真係入心好多,好聽十倍
我來自火星又係耳目一新
之前唔太鐘意loop嘅低科技之歌同開籠雀都洗晒煩膠味
番到香港一定狗衝去買
戴住headphone 聽真係舒服到不知不覺訓左個美容覺, so relaxing

新年前買左
日日聽 <3

依家等DVD/BR
DM多仔多到覆唔哂

戴住headphone 聽真係舒服到不知不覺訓左個美容覺, so relaxing
快劍俠 發表於 2016-2-9 01:46

美容覺係點嘎?

反OT: 我都去買番隻先
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

都出咗成個月

仲唔見有DVD嘅

等DVD x2

where is DVD???

唱片名稱:Ivana Wong Fragrance Of Music With Alex Fung & Hong Kong Philharmonic Orchestra Live
唱片封面:

推出日期:2016-3-22
唱片類型:DVD

TrackList:
DVD
Bottle of Light
1.        Overture
2.        末日
3.        多得你夢
4.        哥歌
5.        Reprise

Bottle of Hope
6.        融了鐘的時間
7.        柳暗花明
8.        (巴黎沒有)摩天輪
9.        原來如此

Bottle of Life
10.        詩情
11.        我來自火星
12.        低科技之歌/粒糖有毒
13.        下次愛你

DVD: 2

Bottle of The Fallen
1.        開籠雀
2.        迷失藝術
3.        最好的/ Where’s My Teddy
4.        White
5.        我們他們

Bottle of Faith
6.        Verdi: Requiem, Dies Irae
7.        天堂有路
8.        小俠
9.        安妮。法蘭克

Encore Songs
10.        水百合
11.        小團圓
12.        The Lord’s Prayer

附加資料:
女聲王菀之 X 港樂 [究極雙碟典藏盤]
VOCALIST系列+最佳編曲獎得主馮翰銘 之2枚組決定盤!!
25首全公開 收錄罕有錄音’The Lord’s Prayer’、’Verdi : Requiem, Dies Irae’

出處:sky music
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

想買 bd, 唯有繼續等, sigh

唱片名稱:Ivana Wong Fragrance Of Music With Alex Fung & Hong Kong Philharmonic Orchest ...
hinz 發表於 2016-3-11 14:02

等到了

等到了
l00540 發表於 2016-3-11 14:48

dvd照殺
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

好啦,終於等到出DVD咯

終於都出DVD喇!

必買!

今日出DVD

希望銷量會理想!!

仍在等 blu ray

唔知DVD 有冇making of 呢。。

唔知DVD 有冇making of 呢。。
joyjoyee 發表於 2016-3-22 19:14

tracklist冇話有

對DVD包裝好失望
等bluray算啦
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

對DVD包裝好失望
等bluray算啦
fifty1205 發表於 2016-3-22 20:31

同意
簡單到一個點

同意