返回列表 發帖

[May/12/2016] ELAINE KOO - 顧芮寧 (CD + DVD)

歌手: 顧芮寧
唱片名稱: ELAINE KOO
唱片封面:

推出日期:2016/05/12
唱片類型:CD + DVD

TrackList:
CD  
1)在何處奔跑(feat. 怪獸@五月天)  
2)隨心流浪(feat. 黃貫中)  
3)多想你愛我(feat. Danny Leung)  
4)誰贏了(Elaine Koo+Joey Tang)  
5)期待(feat.湯美@ZolarWind)
6)能不能(feat. 李延亮)  
7)三千公里的理想(粵) (feat. 黃仲賢)  
8)我只需要知道(粵)(Elaine Koo+Joey Tang)  
9)自救(feat. Ronny+MJ@Mr.)  
10)撐過黑暗(feat. Terry Chan)  Bonus Tracks:
11)為信念驕傲 (feat. Joey Tang)  
12)最當初的心(feat. 黃仲賢)  Hidden Track -
13)分享笑臉

DVD 顧芮寧ELAINE KOO X FRIENDS 芮不可擋音樂會
1.在何處奔跑  
2.隨心流浪  
3.能不能  
4.期待  
5.自救  
6.撐過黑暗  
7.誰贏了(Elaine Koo+Joey Tang)  
8.我只需要知道(Elaine Koo+Joey Tang)  
9.紅色跑車(Elaine Koo+Joey Tang)  
10.多想你愛我  
11.海闊天空  
12.明天你是否依然愛我(Elaine Koo+譚詠麟)  
13.痴心當玩偶(Elaine Koo+譚詠麟)  
14.三千公里的理想  
Music Videos:
15.隨心流浪  
16.多想你愛我  
17.誰贏了(Elaine Koo+Joey Tang)
18.三千公里的理想 (粵)  
19.我只需要知道 (粵) (Elaine Koo+Joey Tang)

附加資料:
ELAINE KOO顧芮寧首張同名專輯
譚詠麟御用女結他手
音樂全才ELAINE KOO顧芮寧首張同名專輯
中港台頂尖結他手全力支持:黃貫中、怪獸@五月天、Danny Leung、Joey Tang、湯美@ZolarWind、李延亮、黃仲賢、Ronny@Mr. 、MJ@Mr. 、Terry Chan
熱播歌曲包括:隨心流浪(feat. 黃貫中)、多想你愛我(feat. Danny Leung)、三千公里的理想(粵) (feat. 黃仲賢)、我只需要知道(粵) (Elaine Koo+Joey Tang)、撐過黑暗(feat. Terry Chan)

DVD持別加送:顧芮寧Elaine Koo X Friends 芮不可擋音樂會
CD13首+DVD 19首 / CD+DVD
首批隨碟附贈大海報一張
CD+DVD Digi Pack裝潢,只限首版「超重厚」內容

出處:Sky music
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

首首都有feat咁滯

首首都有feat咁滯
KITSTON 發表於 2016-5-6 17:01

女版juno喔

結他女神呀
咁都出到碟
利申:唔係鏡粉

超重厚
Happy and Blessed.

首首都有feat咁滯
KITSTON 發表於 2016-5-6 17:01

Most of the "feat" is musical instrument not vocal. A respectful way to thank the musicians.

結他女神 唔知賣唔賣到500張

結他女神 唔知賣唔賣到500張
PangChiYeung 發表於 2016-5-6 17:13

唔係講笑
可能譚校長一個人已經買500隻
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

依個阿嬋臨近出碟,會唔會又上電視疲勞轟炸觀眾?

杨紫琼 首张同名专辑,唔系讲笑

邊個嚟架 真係唔識佢
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

前段時間多想你愛我loop左一排,其餘已派台既歌唔識欣賞

杨紫琼 首张同名专辑,唔系讲笑
hintlou 發表於 2016-5-6 17:48

Elaine = Michelle Yeoh's long lost daughter?

環球可能又多個賣一萬張

單碟價2cd 又五月天又Alan tam
密切留意KAY強勢冠軍新主打:講不出的原因

wow 女神出碟
究竟Hidden Track講左出黎仲叫唔叫hidden

wow 女神出碟
究竟Hidden Track講左出黎仲叫唔叫hidden
ed8671ed 發表於 2016-5-6 22:17

I really dislike this hidden track business, it means that Track 12 = 最當初的心 + a few seconds / minutes of silence + 分享笑臉, super annoying

嘩佢都出到LP 仲要13首歌兼有DVD
我諗如果球記將呢筆錢用蛋記方式出EP
除咗佢隨時YANTING KEEVA今年都有得出碟

做乜影到好似關家姐+盧巧音+葉晴晴