返回列表 發帖

903籃球賽|姜濤受傷倒地 現場一度圍黑布

《903 AllStar 籃球賽》今晚(11日)舉行,男團MIRROR自7月底紅館事故後首次齊人合體,12子獲安排壓軸出場,現場由鄭裕玲(嘟嘟)為球賽主持開球禮,姜濤、森美分別代表歌星和DJ隊出跳高搶球,但嘟嘟擺明偏心,將籃球直接交畀姜濤。

歌星隊除了派出姜濤,第一場球賽還有Ian(陳卓賢)、ERROR的193、樂隊Dear Jane的主音Tim和馮允謙率先以正選上場,Ian一落場即發揮水準,好快就入到2球,粉絲報以熱烈掌聲,姜濤都唔執輸入了1球,之後好快又換入了Stanley及Edan,Edan本來好有型搶到波,但中途失手仆低認真失威,貫徹其搞笑形象,而Stanley都打得吓,見他都成功入了一球為歌星隊搶分。在第三節比賽,Anson Lo終於出場,「神徒」(他粉絲暱稱)立即報以歡呼聲,他的隊友及對手可能為了滿足粉絲,已經讓開晒,任他投射,但可惜他射三球都唔入。

姜濤在第籃球賽四節比賽受傷,現場所見他衝前攔截對方時候,不少心與對方球員碰撞,自己碌落地扭傷了右膝蓋,見他狀甚痛苦,在地上「典吓典吓」,由聖約翰救傷隊為他包紮,現場將他用黑布圍住,包紮完才由隊友扶起他,坐上輪椅離場。直播一度停止轉播畫面,而主持人森美:「驚個畫面唔好睇,所以就停播。」

現場姜糖都大為擔心,紛紛尖叫,不過由於比賽繼續進行,MIRROR其餘成員都有繼續作賽。根據DJ森美和Donald的形容,他們表示:「相信姜濤係落地嘅時候扭傷少少,有知覺冇乜大礎,但當然一定會痛,而家用冰敷住,請大家繼續耐心等待,聖約翰救傷隊會為佢處理傷勢!」最後,姜濤被膝頭被包紮下離場,原來打算由Anson Lo(盧瀚霆)和Edan(呂爵安)扶他離場,但最終他都選擇坐輪椅離場,比賽繼續。

據知,隨後聖約翰救傷隊安排姜濤離開場館,但未知是否送到醫院接受檢查。而籃球賽最後頒發全場MVP時,大會宣布得獎者是姜濤,不過由於他已經離場,由其餘11位兄弟為他代領。

Link

希望無大礙!
在這畢生不滅 無極的狀態

圍黑布咁激?令我想起馬場發生墮馬意外 馬兒骨折後都會顆起黑布 然後...
太陽花 純真柔弱
10月3日 9點半 美麗戰場

之前日日係維園打波,係咪舊患?

睇片佢想搶人波點知自己太肥自己跌左落地
難聽歌手俱樂部

之前日日係維園打波,係咪舊患?
samcheng 發表於 2022-11-11 23:00

其實姜濤右腳斷過十字韌帶,但因怕休養時間長,一直不接受醫生及經理人建議做手術,未知今次比賽,是否觸及舊患所致

根本太肥 成個零鏗咁 呢排養尊處優 少做運動 又太好勝

好似話斷ACL 起碼要唞成年

又有人受傷 呢隊野都幾邪
陳蕾冚家死

好似話斷ACL 起碼要唞成年
小伙子. 發表於 2022-11-11 23:26

又斷線。。。斷夠未。。。
陳蕾冚家死

回復 7# 小伙子.

應該會出席頒獎禮吧,今年有三個大獎

順便回帶滿足吓老會員

以籃球為主題的劇集《季前賽》備受熱討,籃球熱潮再度帶起,就連停辦多年嘅「903 ALL Star 籃球賽」亦再度展開!一齊重溫2006年時的比賽,周杰倫、陳冠希、余文樂球場上上演一場火藥味濃的賽事!

唯一令阿JAY冇晒符嘅就係面對一班芧到出汁嘅DJ喇!

Joey同何韻詩雖然球技麻麻,不過台型十足,出場時重好有默契咁踢腳伸手,當時都係好老友。

Eason唱歌好夠中氣,估唔到打波一樣氣力十足,全場飛撲搶波。

Juno雖然有大班「專業fans」撐場,不過落場毫無建樹,搞到打唔夠5分鐘就俾人換出場。

Edison對住小儀,名副其實大人國對小儀國,冇難度自然笑騎騎好輕鬆啦!

2022年:

2012年「903 ALL STAR 籃球賽」

張繼總同方力申都係十年前後仍然活躍的歌星隊成員。

2022年:

回復 4# AgathaThong

7號金仔撞柱應該會很痛

stephybest 發表於 2022-11-11 23:27

另一邊廂, Ian新劇未開又已經傷咗2個… 好彩唔算嚴重

根本太肥 成個零鏗咁 呢排養尊處優 少做運動 又太好勝
hissorhk 發表於 2022-11-11 23:19

鏗邊有咁自炒法?
你要比喻講過第二個吖真係

鏡仔今年發生咁多事...

AgathaThong 發表於 2022-11-11 23:10

邊到有片?

順便回帶滿足吓老會員

以籃球為主題的劇集《季前賽》備受熱討,籃球熱潮再度帶起,就連停辦多年 ...
losyes 發表於 2022-11-11 23:39

睇返以前正好多!!!!!!

邊到有片?
K2022 發表於 2022-11-12 00:51

受傷一刻

受傷後續

可能係舊患復發,希望盡快好返啦。

本身佢之前打波係咪都有傷
再將我相信的如煙火般綻放

MIRROR 受訪時講阿 Mo 單野 AL 躲在老公後面偷偷流淚, 陰公豬

From 7:40

MIRROR 受訪時講阿 Mo 單野 AL 躲在老公後面偷偷流淚, 陰公豬

From 7:40

...
boy4dudes 發表於 2022-11-12 01:21

感覺上未ready復工
宜家係二次傷害

感覺上未ready復工
宜家係二次傷害
losyes 發表於 2022-11-12 01:38
加上佢應該擔心 KT. 其實佢籃球賽時似 OK 又同兒登 sweet, 但係賽後 d 記者死追爛問阿 Mo 單野

保護姜濤
一定係俾人陷害推跌

圍黑布咁激?令我想起馬場發生墮馬意外 馬兒骨折後都會顆起黑布 然後... ...
kevin2011 發表於 2022-11-11 22:34

你咁講陣間又會有人彈出嚟話你抽水冷血㗎啦

順便回帶滿足吓老會員

以籃球為主題的劇集《季前賽》備受熱討,籃球熱潮再度帶起,就連停辦多年 ...

DJ對住周杰倫出哂水
SSN Chart (24 May)  冠軍: 九秒九 - 祖兒  |  亞軍: 戀愛腦之死 - 陳健安

感覺上未ready復工
宜家係二次傷害
losyes 發表於 2022-11-12 01:38

根本就未ready啦
睇佢拉闊條宣傳片都係強顏

回復 25# 米色蘇

佢見到乜咪講乜
黑布真係咁用無講錯

順便回帶滿足吓老會員

哈哈 無twins嘅?

膝蓋應該係舊患 早日好返
WK18 1)Lost At First Sight 2)填詞魂 3)Thank You Postman
WK19 1)瘋子 2)緊急應變逃生法 3)Thank You Postman

膝蓋應該係舊患 早日好返
MCmatt 發表於 2022-11-12 09:37

要休息下啦 好傷

洗唔洗停工唔去風雲榜

洗唔洗停工唔去風雲榜
edwardngwy 發表於 2022-11-12 10:05

佢休息就唔該練下學下唱歌

stephybest 發表於 2022-11-11 23:27

體育競技比賽有碰撞有受傷時有發生啦,希望佢早日康復就好
每人每天都是披著戰士袍打出新版圖。

成隊人要承受嘅對比幕後實在過多了

就咁睇video 似觸傷舊患 由於碰撞不多應該唔算好嚴重

AgathaThong 發表於 2022-11-11 23:10

係!格衰呢啲真係改唔到

係扯人件衫

係扯人件衫
kenneth 發表於 2022-11-12 11:29

黃衫嗰位會唔會畀姜糖攻擊㗎
Jason's Playlist 2024
Week 21 慢性分手 - Cloud 雲浩影

黃衫嗰位會唔會畀姜糖攻擊㗎
JasOh103 發表於 2022-11-12 12:00

監制阿金
望落好有型
好心姜咪亂扯人啦
犯晒規傷咗自己

CM會員當中除咗有高材生,聲學專家,商業世界專家,工程學家,中國文學家,
宜家仲有運動科學家

係!格衰呢啲真係改唔到
daniel1136 發表於 2022-11-12 11:07

打爛仔波
離不開 留不低

究竟Mirror啲黑氣幾時先會退散啊
唔退散都好, 直接解散啦
Sorry!!! 大家唔好爭,林家謙係我男朋友

始終要做手術

KT 要做手術, 佢下年 d solo 歌同 d 團歌要係中版/慢歌?

始終要做手術
losyes 發表於 2022-11-12 20:57

一切順利
WK18 1)Lost At First Sight 2)填詞魂 3)Thank You Postman
WK19 1)瘋子 2)緊急應變逃生法 3)Thank You Postman

今年都不能好好過
TAKE CARE啦
希望出席到一個月后的各大頒獎禮
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

係扯人件衫
kenneth 發表於 2022-11-12 11:29

喂咁樣睇係姜濤自己出茅招先喎,拉唔到人仲害返自己

喂咁樣睇係姜濤自己出茅招先喎,拉唔到人仲害返自己
alison1225 發表於 2022-11-13 10:25

四隻字總結:陰險小人
我支持903監製金 佢又型又有波品

始終要做手術
losyes 發表於 2022-11-12 20:57

四年前已經要做但佢係咁拖,希望今次佢可以好好復原啦