返回列表 發帖
不嬲毒愛Jase,佢唱韆鞦萬世我喊咗
pooh1460 發表於 2015-9-3 01:47

呢首都喊得~ 咁你後面會唔會喊左好多次?

我覺得最感動個位係《逾越生死》接《天梯》
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

話時話,大家不妨早少少上去
支持一下 ShowOff busking 小隊~~ 謝謝
https://www.facebook.com/stupidmusichk
論盡樂迷,敢愛敢恨

呢首都喊得~ 咁你後面會唔會喊左好多次?

我覺得最感動個位係《逾越生死》接《天梯》 ...
星勤 發表於 2015-9-3 01:48
後面喊得樂天,因為好x10000想Jase唱韆鞦萬世,同埋好想佢地唱樂天
Infinity & Eternity

一定要出DVD!!!!!
終於等到韆鞦萬世~
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 21 冠軍歌:Nancy Kwai - Out of the blue

好正好多驚喜,好彩今次决定睇兩場,聽晚high多次!
見到兩位cf同台超開心,一直好希望佢哋同台,今晚算願望成真!

大叫釗峰好靚仔條友坐我前面

其實今次 4 段 solo 係佢地自己度
我最鍾意 King 嘅內心戲小故事
女皇離去,接愛的教育,即使雙手抱過咀巴親吻過但你敢不敢說熱愛過
到第二春出現,點知玩完就 byebye 走左
最後只可以自己獨唱笑忘書
論盡樂迷,敢愛敢恨

後面喊得樂天,因為好x10000想Jase唱韆鞦萬世,同埋好想佢地唱樂天
pooh1460 發表於 2015-9-3 01:51

a hundred times, 樂天女孩, 時間囊都係我好鍾意既, 值得唱晒成首的

一定要出DVD!!!!!
終於等到韆鞦萬世~
JayantL 發表於 2015-9-3 01:51

完全見唔到有攝錄機...

大叫釗峰好靚仔條友坐我前面
pooh1460 發表於 2015-9-3 01:56

呢個人一定要喺釗峰唱下靶最後一句之前9叫釗峰好靚仔

呢個人一定要喺釗峰唱下靶最後一句之前9叫釗峰好靚仔
lblemon 發表於 2015-9-3 02:14

我笑咗,佢係開場前已經9叫釗峰同king

其實今次 rundown 真係為 C AllFans 而度
唔講 theme,只講 C AllFans 最想聽到嘅歌
雖然望落個歌單係大路,但 C AllFans 就會知道
入面其實好多歌,都係好多人好恨響大舞台上聽到嘅
論盡樂迷,敢愛敢恨

雖然望落個歌單係大路 ...
星勤 發表於 2015-9-3 02:27

完全同意...

唱時日如飛我同啲fd企咗起身,畀帶位職員叫坐返低。話我阻住人,但明明我個行係G行,隔咗條通道,根本阻唔到人睇,我見對岸有人企起身都冇人叫坐返低。

雖然望落個歌單係大路 ...
星勤 發表於 2015-9-3 02:27

例如大雨傾城, 冇返咁上下資歷既粉都唔會知呢隻歌有咩特別

終於等到唱樂天女孩喇!明明Plug歌都硬話係side track!!!
Solo最鍾意Soul Jase,佢完全喺有限時間內show off所有野,勁!
估唔到最尾還有一part跳舞,上車咒玩嗰架車好正!

今晚乜都唔理,盡情玩
我覺得至少要跟佢地一齊跳次《上車咒》啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

相比去年紅館, 覺得佢地更適合做細場, 伊館個場細, 而且做四面同觀眾距離好近, 好互動 (有條女仲摸安仔隻腳)

相比去年紅館, 覺得佢地更適合做細場, 伊館個場細, 而且做四面同觀眾距離好近, 好互動 (有條女仲摸安仔隻腳 ...
masterdragon 發表於 2015-9-3 10:58

咁講既話, 應該所有歌手都更適合做細場喎

你地覺得四面台佢地兼顧得好嗎?

實惠旅遊老細係真粉嗎, 我見佢識唱我們的胡士托喎!

咁講既話, 應該所有歌手都更適合做細場喎
lblemon 發表於 2015-9-3 12:20

應該是... 以佢地俾人既感覺/形象, 歌曲歌路來說

紅館給人的感覺就是很mass很大型大規模
細場(伊館/Star Hall)可以intimate一些, 容易同觀眾互動多些

細場 ...
masterdragon 發表於 2015-9-3 13:05

這個因素我都同意, 特別係佢地主力親民, 同年輕人脈搏一致的感覺, 唔適合天王feel

城惶城恐
上車咒
逾越生死
後會無期
紅館夢
新碟係咪ep, 加多首天光同無懼

城惶城恐
上車咒
逾越生死
後會無期
紅館夢
新碟係咪ep, 加多首天光同無懼 ...
艾石仔 發表於 2015-9-3 13:46

係大碟黎...

TBB主題曲版權應該不是在寰亞這邊

新碟應該有城惶城恐

on仔隻後會無期我覺得几正, 同埋佢唱得唔錯, 演繹明顯比果隻王菲, 深息都好.

其實個RUNDOWN密到無時間諗野,
EVAN完左都未有時間去思考,
太正,
希望今晚完左會多D感受, 畢竟都聽左佢地五年

錯的情錯的人好星夢feel 喎

PHILLLLLLLLLLLLL!
Goodman/決戰二世組 - 釗峰 / 林奕匡
高山低谷 - 林奕匡

這個因素我都同意, 特別係佢地主力親民, 同年輕人脈搏一致的感覺, 唔適合天王feel ...
lblemon 發表於 2015-9-3 13:41

Yeah!

安仔唱到喊 好感動

下午場多左 …Goodman 決戰二世祖同高山低谷仲有咩

下午場多左 …Goodman 決戰二世祖同高山低谷仲有咩
艾石仔 發表於 2015-9-3 17:41

有suppermoment 主音同鼓手,佢地被叫左上台。唱左少少滄海一聲笑同全首 無盡。

睇完好多野想講,返到屋企慢慢講先

3/9 下午場 Rundown
憑記憶modify isaac 琴晚打果個rundown....有錯請指證, 佢地實在唱左好多歌記唔哂

正式開場大約 14:50

Jase solo
1.騷動
2.影子舞 (2015 VERSION) (原唱 杜德偉)
3.韆鞦萬世
4.耿耿於懷 (原唱 麥浚龍)

On solo
5.從結束中開始
6.暗湧 (原唱 王菲)
7.深息 (原唱 楊千嬅)
8.時間之光 (原唱 鄭秀文)
9.后會無期 (新歌)

10.女皇 on king (原唱 容祖兒)

King solo
11.愛的教育 (原唱 梅艷芳)
12.我要我們在一起 (合唱 顏卓靈) (原唱 范曉萱)
13.戰場上的最後探戈 (合唱 顏卓靈)
14.笑忘書 (原唱 王菲)

釗峰solo
15.裙下之臣 (原唱 陳奕迅) (cousin fung on piano)
16.下靶 (cousin fung on piano)
17.沙龍 (原唱 陳奕迅)
18.Medley: Goodman / 決戰二世祖 (with 林奕匡, Cheronna@Supergirl 企係到做表演嘉賓)

19.高山低谷 (林奕匡 solo)

CAS 合體
20.星海
21.紅館夢
22.直到你肯定

Side cut medley
23.A Hundred Times / 時間囊 / 樂天女孩 / 足印奇跡 /
24.差詞

25.衝口而出 (原唱 陳奕迅)
26.少數
27.雨天沒有你 (原唱 王菲) / 雨絲情愁 (原唱 譚詠麟) / 雨中的戀人們 (原唱 黃凱芹) / 分手總約在雨天 (原唱 方皓玟) / 分手戀要在雨天 (原唱 張學友)/ 藍雨 (原唱 張學友) / 大雨傾城
28.逾越生死
29.天梯
30.時日如飛
31.八十後時代曲

ENCORE
32.音樂殖民地
33.上車咒
34.大同
35.(日場限定)香港地方Medley: 彌敦道(ON) (原唱:洪卓立) / 囍帖街(KING) (原唱:謝安琪) / 黃金時代(CF) (原唱:陳奕迅) / 流淚行勝利道(JASE) (原唱:許志安)
36.滄海一聲笑(一段仔) (with Supper Moment 主音&鼓手)
37.無盡(with Supper Moment 主音&鼓手)
38.我們的胡士托

18:10 完場

睇完日場....個show真係好有heart...feel 到佢地4個都好有火~感覺到佢地真係好鍾意唱歌同好愛廣東歌
同埋現場真係好多一家大細去睇....好多師奶fans, 佢地真係識跟住唱cas d歌
唔係講笑...d 觀眾真係3-80歲都

讚:
- 選曲好多驚喜, 佢地都唱得好足同落力, 絕無欺場
- jase solo 果part 同埋上車咒果幾首歌既 跳舞幾好睇
- 新歌后會無期好好聽, 首歌大概講偷情後唔想回首, 所以應該係后唔係後
- solo 果part, 感覺上釗峰係最有壓台感, 同時佢出場時d 歡呼聲係最勁

可望改善:
- 可能真係日場同埋多師奶....氣氛冇平時夜晚睇show咁好, 特別係前半段
- 今次4面台...但佢地真係唔太識走位....成日都望住panel 果個方向.....睇完全場, 得釗峰同安仔最識走位, king 都ok既, 而jase 走位比較差

3/9 下午場 Rundown
憑記憶modify isaac 琴晚打果個rundown....有錯請指證~紅字我唔太肯定今日日場有冇唱,  ...
Kyle_ 發表於 2015-9-3 20:54

- Super Girls 那個是Cheronna   
- 日場座上客除了Cheronna外,見到梁柏堅,仲有陳志雲(!)
- 印象中冇唱《大雨傾城》
- Encore前那part沒有唱《老調兒》,正確應是:

28.逾越生死
29.天梯
30.時日如飛
31.八十後時代曲

- 日場座上客除了Cheronna外,見到梁柏堅,仲有陳志雲(!)
- 印象中冇 ...
Riverfish 發表於 2015-9-3 21:29

THX! 更改返了~

嚇到呢, 我一入場以為去錯地方, 咁 _ 多細路既

晚場耿耿於懷後面變左念念不忘
點歌加左首羅生門

- 印象中冇 ...

唔係喎 日場有唱大雨傾城 因為我有向我無聽開燒烤叉ge朋友解釋呢首歌
我好似仲見到梁文禮 同 SG ge Aka

夜場嘉賓 蘇永康 唱咗從來未發生 solo那誰
點唱 唱咗 天下無雙 家書 同 羅生門

細場 ...
masterdragon 發表於 2015-9-3 13:05

其實我覺得某程度上今次睇得開心過癮過上次紅館
但都可能同我座位位置有關

是次重點之一

尾場 Rundown update

Jase solo
1.騷動
3.韆鞦萬世
4.耿耿於懷 / 念念不忘 (原唱 麥浚龍)

On solo
5.從結束中開始
6.暗湧 (原唱 王菲)
7.深息 (原唱 楊千嬅)
8.時間之光 (原唱 鄭秀文)
9.後會無期

10.女皇 on king (原唱 容祖兒)

King solo
11.愛的教育 (原唱 梅艷芳)
12.我要我們在一起 (合唱 顏卓靈) (原唱 范曉萱)
13.戰場上的最後探戈 (合唱 顏卓靈)
14.笑忘書 (原唱 王菲)

釗峰solo cousin fung on piano
15.群下之臣 (原唱 陳奕迅)
16.下靶
17.沙龍 (原唱 陳奕迅)

18.從來未發生  CAS WITH (蘇永康)
19.那誰 (蘇永康)

Cas
20.星海
21.紅館夢
22.直到你肯定

Side cut medley
23.A Hundred Times / 時間囊 / 樂天女孩 / 足印奇跡 /
24.差詞

25.衝口而出 (原唱 陳奕迅)
26.少數
27.雨天沒有你 (原唱 王菲) / 雨絲情愁 (原唱 譚詠麟) / 雨中的戀人們 (原唱 黃凱芹) / 分手總約在雨天 (方皓玟) / 分手戀要在雨天 (原唱 張學友)/ 藍雨 (原唱 張學友) / 大雨傾城 /
28.老調兒

29.逾越生死
30.天梯
31.時日如飛
32.八十後時代曲

33.音樂殖民地 / 上車咒 / 大同
34.薄情歌

點歌時間
35.天下無雙 / 羅生門 / 家書
36.我們的胡士托

其實無咩點變, 只係時日如飛個位轉左

Jase solo
1.騷動
3.韆鞦萬世
4.耿耿於懷 /  ...
艾石仔 發表於 2015-9-4 01:39

嘩 miss咗呢個show tim ,睇rundown好正喎,
    希望放係新碟bonus dvd
love wins!

我去左2場夜場, 第1場其實中年人唔算多, 耐唔中一個5字頭的, 因為第一場主要係有follow 開佢地既人whatsapp訂票的人, 所以呢場年青人最多
由于第1場极難在城網買到位, 所以加開第2場夜場, 呢場相對較容易買到公售的飛, 中年人通常鍾意城網買票, 所以中年人集中在第2場夜場...日場其實賣得唔好, 多中年人可能係與執平飛有關
同埋, 都好同意唔少一家大細, 高小或中學生與父母的組合, 通常係細路或者媽媽識美叉D歌

睇黎呢1,2年美叉入屋左好多...

- 印象中冇 ...

日場有大雨傾城!

第一次同一個show睇兩場~氣氛真係好好!Solo部分真的很出色~希望就算唔出DVD都出CD,記録下今次演出~
Btw,發現好多人唔只睇一場~

第一次同一個show睇兩場~氣氛真係好好!Solo部分真的很出色~希望就算唔出DVD都出CD,記録下今次演出~
Bt ...
doughnut 發表於 2015-9-4 02:25

我睇咗3場HAHA

Bt ...
doughnut 發表於 2015-9-4 02:25

睇得一場真係唔夠喉 希望今次出DVD/CD T___T

睇左YT, 後會無期真係好正呀
Jase唱晒三部曲!!
Jason's Playlist 2024
Week 21 慢性分手 - Cloud 雲浩影

Jase solo
1.騷動
3.韆鞦萬世
4.耿耿於懷 /  ...
艾石仔 發表於 2015-9-4 01:39

點歌時間
34.天下無雙 / 羅生門 / 家書

35.薄情歌
36.我們的胡士托
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而