返回列表 發帖
好难想象hacken跳加大力度。。。

今日克勤係口水話仲煩緊演唱會岀碟問題喎
hinz 發表於 2015-9-1 16:35

2間大公司分數唔勻?

買到11號不過位置好後
love wins!

會唔會有首好似Juice Lemon 狂串樂基兒 2.0?
唱K又可以多首.. FF Mode..
luimanlong 發表於 2015-8-11 13:14

一定得,本身容小姐咁多K歌,再加埋李生個D
真係會整首狂串樂基兒 2.0 出黎架
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

9.11第一場 主題應該喺 反克祖 (反911事件)?

朗豪坊間 cd warehouse 都特登喺入邊整咗個 刻不容緩 專櫃, xd
擺咗好多佢兩位喺間店入邊本身賣緊嘅碟...

等緊睇啊~~

唔係話有紀念品賣架咩?咁耐影都無既
而家啲香港人係咪唔識寫字
>吾
>甘
>米
>尼

9.11第一場 主題應該喺 反克祖 (反911事件)?
FIVE 發表於 2015-9-1 23:18

炸機女皇!!
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

今期明周有2頁專訪提到演唱會內容
2個係有意開PART 2,但只係「有意」,最後都係2間唱片公司同經理人話事
仲話開12場都唔夠,門票係求過於供,睇到2個其實想再加

今期明周有2頁專訪提到演唱會內容
2個係有意開PART 2,但只係「有意」,最後都係2間唱片公司同經理人話事
...
966 發表於 2015-9-6 15:07

太大唔貼出黎,可以禁入去睇

圖一
圖二
>吾
>甘
>米
>尼

太大唔貼出黎,可以禁入去睇
Ki 發表於 2015-9-6 18:26

睇落幾吸引~   
唯一 "所選的歌一定要係大家熟悉" 有D唔想見到

睇落幾吸引~   
唯一 "所選的歌一定要係大家熟悉" 有D唔想見到
keithchan1789 發表於 2015-9-6 19:30

心淡痛愛一拍兩散 hi 又係呢啲歌
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

睇完上面個訪問, 宋禮哩d老餅歌手真係一成不變,唔求突破
反之睇得出jy想玩新野, 就拭目以待今次個show

睇黎係想走故事性舞台劇既路線(差在冇對白)
咁氣氛應該encore先會出黎lol

心淡痛愛一拍兩散 hi 又係呢啲歌
hehemamama 發表於 2015-9-6 19:46

聽到重新編曲都唔想聽喇  大show 細show都仲係呢堆歌~

Hacken好保守-_-
希望到時有新鮮感!

好彩jy搵左朱祖兒咋,唔係依個只會係左容右李既翻版,希望依家會有新鮮感,同埋睇到jy真係一個求變既歌手

睇完上面個訪問, 宋禮哩d老餅歌手真係一成不變,唔求突破
反之睇得出jy想玩新野, 就拭目以待今次個show
Kyle_ 發表於 2015-9-6 20:21

食咗老本咁耐,要變都要睇錢份上啦
唉,難得JY肯玩新嘢都唔肯變,玩到超支就好心豁出去嘗試

食咗老本咁耐,要變都要睇錢份上啦
唉,難得JY肯玩新嘢都唔肯變,玩到超支就好心豁出去嘗試 ...
966 發表於 2015-9-6 22:47

唔係決定左同意JY方案 在有朱祖堯 出現 已經 豁左咩?
我睇到佢話 雖然老闆出左聲 但啄D啄D 佢地想要的野都啄得灑番黎

所以冇小到啦..  一個演唱會用幾千萬 仲想掂

不過估唔到唔夠票個問題咁嚴重   希望有PART 2  啦

睇黎係想走故事性舞台劇既路線(差在冇對白)
咁氣氛應該encore先會出黎lol
721AXA 發表於 2015-9-6 20:33

應該係ALL ABOUT LOVE的男女角度板,音樂劇,正啊

不過一定有街客話唔好,唉

唔係決定左同意JY方案 在有朱祖堯 出現 已經 豁左咩?
我睇到佢話 雖然老闆出左聲 但啄D啄D 佢地想要的野都啄得灑番黎
所以冇小到啦..  一個演唱會用幾千萬 仲想掂
Tonlo 發表於 2015-9-7 00:20

係朱祖
我主要係指宋禮生最初係拒絕嘅反應而言,訪問都話佢要消化咗至首肯
不過估唔到唔夠票個問題咁嚴重   希望有PART 2  啦
Tonlo 發表於 2015-9-7 00:20

780由首賣到加場一直黑爆,癡線

應該係ALL ABOUT LOVE的男女角度板,音樂劇,正啊
不過一定有街客話唔好,唉 ...
gordon0807 發表於 2015-9-7 00:29

今年Let's begin 都有,即「花與愛麗詩」﹑「翅膀下的風」個PART
不過今次由20分鐘撐到2粒鐘,都好大挑戰……

不過一定有街客話唔好,唉 ...
gordon0807 發表於 2015-9-7 00:29
仍然好記得All about love第一首歌新世紀福音戰士同當時條紅裙...
所以好期待朱祖兒眼中既joey會係演唱會中點樣登場!
送禮就....ummmm 真係無論點都對佢無咩期待係今次演唱會!

今年Let's begin 都有,即「花與愛麗詩」﹑「翅膀下的風」個PART
不過今次由20分鐘撐到2粒鐘,都好大挑戰……
966 發表於 2015-9-7 16:10

不用怕 愛情故事一定全部都hit歌 哈哈 差在冇得叫一齊大合唱
我覺得做得呢個嘗試就預左氣氛唔會好high

唔夠飛咩?我見黃牛價回落哂啦喎
未買飛可以去買
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

未買飛可以去買
星勤 發表於 2015-9-7 17:52

講就梗係咁講,唔通話賣唔晒仲有飛淨?你吹到一票難求,某部分羊群心理嘅港豬就算無聽開佢地都會湊熱鬧打下卡啦。可以當係PART2嘅宣傳添。

講就梗係咁講,唔通話賣唔晒仲有飛淨?你吹到一票難求,某部分羊群心理嘅港豬就算無聽開佢地都會湊熱 ...
kayzzz 發表於 2015-9-7 17:57

我見呢度啲人個個都信無...
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

講就梗係咁講,唔通話賣唔晒仲有飛淨?你吹到一票難求,某部分羊群心理嘅港豬就算無聽開佢地都會湊熱 ...
kayzzz 發表於 2015-9-7 17:57

咁官方渠道真係賣灑啊MA,我見到幾個壇有人出黎放票
實有幾個人出黎問價OR要~

雖然我連碟都唔會買  XD

幾時開始回落先?  大家知道可能有Part2 邊個會比錢排隊黨洗?

不過我認同hacken話要hit歌喎
如果做大型音樂故事
講分手唔用心淡用摩登時代既話
唔好話街客 祖粉都覺得odd啦

咁官方渠道真係賣灑啊MA,我見到幾個壇有人出黎放票
實有幾個人出黎問價OR要~

雖然我 ...
Tonlo 發表於 2015-9-7 18:58

原來有part2

黃牛 尾場780開到1200一張 點買得落手

又話BAN 左隆重登場......琴晚彩排個PRESS CON就係表演哩首比傳媒睇LOL

bchan 發表於 2015-9-8 01:07

原來咁叫跌價

又話BAN 左隆重登場......琴晚彩排個PRESS CON就係表演哩首比傳媒睇LOL
Kyle_ 發表於 2015-9-8 09:24

唔記得邊到見到張相有個跳起動作,我都估到有呢首(呢首歌既招牌動作)
同埋呢首歌原名咁有型,無理由唔唱啫
>吾
>甘
>米
>尼

bchan 發表於 2015-9-8 01:07

我見到有780開到1500-2000一張
480開到650-700一張

買到12號晚D行,1000蚊,已經覺得好好彩。
一生懇請你導航 尋覓我 烏托邦

好想快d到下星期呀......
要忍成個禮拜唔追post好痛苦sosad

tungbilly 發表於 2015-9-10 22:20

睇住近期明周止住渴先

睇住近期明周止住渴先
966 發表於 2015-9-10 22:21

唔得呀,就係唔想知演唱會內容

tungbilly 發表於 2015-9-10 22:20

我真係等唔到咁耐,等睇聽晚Rundown然後溫下書
>吾
>甘
>米
>尼

妄想
送禮可唔可以出少啲
可唔可以唱少啲送禮既歌?

未買飛可以去買
星勤 發表於 2015-9-7 17:52

其實都真係跌得幾勁
而家班黃牛單位數行數都無哂水位咁滯

其實都真係跌得幾勁
而家班黃牛單位數行數都無哂水位咁滯
-Prince- 發表於 2015-9-11 00:04

聽日開SHOW想掂 ?但係上面有人POST 左FACEBOOK 出黎 賣幾貴

趺正常啦 BTW 你邊到睇

其實我覺得佢未去到原價放飛 都仲係叫做炒得起
睇下聽日會唔會再跌多少少 然後搵人一齊入去山頂睇下都好

聽日開SHOW想掂 ?但係上面有人POST 賣幾貴

趺正常啦 BTW 你邊到睇
Tonlo 發表於 2015-9-11 00:18

你真係完全唔知行情
本身大把人開尾場 1500+ 架
好多780後少少已經係原價放飛

Plus Sammi 千嬅 Wyman 呢D愈近開show愈貴架

自己上網搵啦 FB 都大把啦

睇下聽日會唔會再跌多少少 然後搵人一齊入去山頂睇下都好 ...
賴爽 發表於 2015-9-11 00:20

真心  我見到原價都有人放 但係都係話有事去唔到之類所以好亂.. 我唔識分 邊D係黃牛黨放飛地方..
你真係完全唔知行情
本身大把人開尾場 1500+ 架
好多780後少少已經係原價放飛

Plus Sammi 千嬅  ...
-Prince- 發表於 2015-9-11 00:21

識搵都唔識分 真與假啦...  好亂啊..

例申: 由於北京勤的 原因 我碟同演唱會都唔會買..

睇下聽日會唔會再跌多少少 然後搵人一齊入去山頂睇下都好 ...
賴爽 發表於 2015-9-11 00:20

我見到單j一個最後一行賣200喎
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

我見到單j一個最後一行賣200喎
hinz 發表於 2015-9-11 00:24

之前都見到有人急讓,780>700,非牛