返回列表 發帖

[Aug/2015] 梁漢文紅館中場表演二O一五

演唱會名稱: 梁漢文紅館中場表演二O一五
演唱會日期:2015年8月11日及12日
時間:8:15pm
地點:紅磡香港體育館
門票售價:HK$680 / HK$480 / HK$280
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

典解呢個人仲可以成日開紅館既?? 其實hit 歌佢唔係好多架喎

典解呢個人仲可以成日開紅館既?? 其實hit 歌佢唔係好多架喎
lblemon 發表於 2015-5-18 14:55

問題係點解仲可以收280/480/680呢?

個名…

問題係點解仲可以收280/480/680呢?
hin0526 發表於 2015-5-18 14:58

yes, 480先至離譜...或者預左可能要減價, 所以標高原價?

話說我對上三次入紅館都見到佢
楊千嬅 吳國敬 許志安 wtf
02 著地 - 鄧麗欣

poster唔知想點

禮拜二、三開show仲賣咁既票價真係唔敢想像銷情會點

本壇某d會員唔知會唔會入場支持呢
Happy and Blessed.

張poster 好核突.....

唔明佢點解可以成日開紅館

你地記唔記得「軟硬表演」,唔通唱歌之外再加....射罰球?!

唔明佢點解可以成日開紅館
kabu626 發表於 2015-5-18 16:32

99 06 12 15 都系四次姐,每次都系两場

張poster好似萬紫千紅再加百威啤酒d啤酒妹

竟然有人肯幫佢開紅館票房可能仲慘淡杜德偉
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

睇黎真係佢既終場演出

話說我對上三次入紅館都見到佢
楊千嬅 吳國敬 許志安 wtf
hinz 發表於 2015-5-18 15:12

除左顧sir個show
對上五次作品展都有佢份
YY, Mark Lui, 56x, Eric Kwok,敬愛

唔知唱唔唱呢堆歌呢?

除左顧sir個show
對上五次作品展都有佢份
YY, Mark Lui, 56x, Eric Kwok,敬愛

唔知唱唔唱呢 ...
l00540 發表於 2015-5-18 18:46

Omg 你提一提我
係連續四次 仲有Eric kwok
02 著地 - 鄧麗欣

99 06 12 15 都系四次姐,每次都系两場
阿mark 發表於 2015-5-18 17:38

如果加埋Big Four x 2 同港樂果次, 近九年開左六次

如果加埋Big Four x 2 同港樂果次, 近九年開左六次
阻住 發表於 2015-5-18 19:18

06 08 10 12 13 15  又真系好密

佢要練好d live..
近幾次喺d籌款節目聽佢唱都麻麻

張poster好似萬紫千紅再加百威啤酒d啤酒妹
electric 發表於 2015-5-18 17:41

似 wor.

星夢情真 發表於 2015-5-18 19:42

佢 d 籌款 show live 都真係麻麻...
但上次 let's begin 聽到都 okay geh
唔出眾 jeh

點解大家講到佢仲難賣飛過杜生(真係個個杜生) 我覺得起碼 edmond 多人識 d... 同埋 d live 易接受 d

lblemon 發表於 2015-5-18 14:55

因為佢係香港樂壇不死小強
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

竟然有人肯幫佢開紅館票房可能仲慘淡杜德偉
fifty1205 發表於 2015-5-18 18:09

你指邊個杜德偉先?
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

完全無興趣
距開到咁多場都系個奇跡
年度推介:
AGA - MAD
關智斌 -  乾爹

衣櫃等的男人 jeng
love wins!

星夢情真 發表於 2015-5-18 19:42

我都覺....佢D LIVE 好唔穩定MARK 作品展唱滾果陣....真係想打爆佢, 甩咀走音又難聽

衣櫃等的男人 jeng
ivanbb 發表於 2015-5-18 20:54

要出櫃嗎?

Poster 好劣質。
我諗佢會請嘉賓(e.g.千嬅) 撐下人氣?

要出櫃嗎?

Poster 好劣質。
我諗佢會請嘉賓(e.g.千嬅) 撐下人氣?
Nathan 發表於 2015-5-18 21:10

啊啊啊 打錯 係裡

又係唱滾
love wins!

啊啊啊 打錯 係裡

又係唱滾
ivanbb 發表於 2015-5-18 21:13

或者加埋 eason
又係大激想

估計RUNDOWN:
1. eason 出場!
2. 同eason合唱
3. 千嬅!
4. 滾
5-6. 大激想+不一樣的夏
7. 鄭中基!
8. 天跌下來
9. 曾志偉!
10. 合唱
11-13. 佢老婆上台! 合唱用力一抱+半邊生命+凡人之家
14-16. 是但揀3首歌solo
17-18. BIG4上台! 合唱果2隻歌
19-21. BIG4成員一人一首solo
22. 來吧!人類要奔放
23. 火熱動感La La La
24. 愛情傻戀La La La
25. 一路走來

完~ 無ENCORE
Happy and Blessed.

估計RUNDOWN:
2. 同eason合唱
3. 千嬅!
4. 滾
7. 鄭中基!
8. 天跌 ...
jose 發表於 2015-5-18 21:38

真係咁嘅話應該比人掟蕃茄~

新歌應該唔會點唱啦我估...似安仔個隻演唱會咁.

雖然大家都唔睇好,但點都想去睇下,希望今次可以唱一次第一首歌,想著你等著你
同埋嘉賓唔好再系華星三寶,big four啦,好悶
仲有最後一首歌唔好再系七友

樣佢有,hit歌佢又有,咁都唔紅,好應該檢討下自己實力問題啦。預計佢唔爆㗎喇。

吓 佢都開到兩場?

喇叭牌正XX  POSTER 咁,幾時係廣告見到

估計RUNDOWN:
2. 同eason合唱
3. 千嬅!
4. 滾
7. 鄭中基!
8. 天跌 ...
七友呢 呢首歌唱既機會大過100%

嚇到個心離一離
不過我絕對歡迎啲人請我去睇 <3

星夢情真 發表於 2015-5-18 21:44

應該唔會 geh
Let's Begin 有 Eason 個尾場價錢炒高好多
(都唔明,俾今多錢你唔睇千嬅 geh 做咩)

新歌應該唔會點唱啦我估...似安仔個隻演唱會咁.
on07111 發表於 2015-5-18 22:11

流淚行勝利道都 hit ar (at least 洗腦)
Edmond 上年都冇咩洗腦
對上一隻算係半邊生命

等睇銷情
跌到雙位數既話可能會入去涼下冷氣既

星夢情真 發表於 2015-5-18 21:44

真係果個RUNDOWN 既我反而會考慮入場佢SOLO 果3首歌:
好朋友 / 七友 / 艦隊 / 衣櫃裡的男人 / 纏綿遊戲
五揀三

應該唔會 geh
Let's Begin 有 Eason 個尾場價錢炒高好多
(都唔明,俾今多錢你唔睇千嬅 geh 做咩) ...
mix_nzi 發表於 2015-5-18 23:15

半邊生命......悶到咩咁= =連千嬅做劇場版都挽救唔到首歌
佢上一次較HIT既歌應該係自作聰明, 再對上已經係滾, 再數已經係艦隊........

半邊生命......悶到咩咁= =連千嬅做劇場版都挽救唔到首歌
佢上一次較HIT既歌應該係自作聰明, 再對 ...
Kyle_ 發表於 19-5-2015 00:50

一再問究竟呢?

一再問究竟呢?
XYZZY 發表於 2015-5-19 00:58

你唔講我都唔記得哩首歌sosad

估計RUNDOWN:
2. 同eason合唱
3. 千嬅!
4. 滾
7. 鄭中基!
8. 天跌 ...

你留左第N次自彈自唱第N次纏綿遊戲同埋一定有握手位唱披頭4~

其實佢呢幾年又唔係多新HIT歌, 但又成日開~搞到好似次次開都係同一個RUNDOWN~~

想當年華星三寶最「紅」係梁漢文
宜家.....

想當年華星三寶最「紅」係梁漢文
宜家.....
swl 發表於 2015-5-19 01:15

係咩? 我覺得陳奕迅一開始已備受注目啦喎

其實佢07年前都仲相當唔錯
之後就...
SSN Chart (7 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 波希米亞(沒有)狂想曲

其實佢07年前都仲相當唔錯
之後就...
John 發表於 2015-5-19 02:35

paco時期幾好
love wins!