返回列表 發帖
大膽估學友果位一晚變Sandy, 一晚變倫伯唱電波中年絕食記
阻住 發表於 2014-7-17 23:56

尾場果個位似係軟硬
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

Fa 唱楊千嬅就一般啦 冇之前d con 咁fit
Btw 全晚女歌手嚟講 Gin Lee 最好
D 高音又輕又靚 好唱得 終於聽到佢既live

冇美娜美Sa艾粒 so sad :(

Gin 真心全場唱得最好
阿拉伯市場都好鬼正 XDD

我諗佢果 10 首歌未必日日一樣…
可能睇有邊個去就搵邊個頂上
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

on list guest得番 送禮 觀音 艾粒 軟硬 sasa未有
即係聽晚美霏>觀音  後晚就sa?
學友>艾粒
沙李> ...
艾石仔 發表於 2014-7-17 23:39

有小道消息話Sa 係今晚去

艾石仔 發表於 2014-7-17 21:44

点解要安排佢哋分开坐啊{:3_59:}

JF.com 有人講過 我記得 king jer 仲有講過美祖唔去係咪想避開肥陳
賴爽 發表於 2014-7-16 10:31

點解要避?For what?

留不低Live 唱得好好

冇美祖、美kay!!!唔開心

回復 518# boysssssss

下?

千fa唱給我愛過的男孩們都好地地
唱楊千fa時走音兼忘記歌詞
l00540 發表於 2014-7-17 23:33

無明顯走音啊..但歌詞亂曬

聽完覺得楊千嬅唱兩首歌都ok呀.....

睇到張相....佢地就成晚坐響台度阿???@@

boysssssss 發表於 2014-7-18 02:30

唔走音都係走樣版嘅楊千fa

boysssssss 發表於 2014-7-18 02:30

差啲認唔到把聲係佢 ..

唔走音都係走樣版嘅楊千fa
l00540 發表於 2014-7-18 07:27

見千嬅就彈,你彈夠未?
我聽完段片根本就冇走音,又中傷呀fa

ps:我今晚睇

見千嬅就彈,你彈夠未?
我聽完段片根本就冇走音,又中傷呀fa

ps:我今晚睇 ...
膠膠 發表於 2014-7-18 08:12

你有無聽現場?

尋晚太眼訓,宜家補返睇後感先
讚:
1. 全晚最感動同最有印象既歌都係swing的
致亡父的那邊見真係聽到想喊,
當年11年出呢首歌個陣佢爸爸仲未過身,
今次live雖然佢講到佢爸爸好衰,但佢真心的哽咽令成個氣氛好touch

2. 葉倩文同學友係一大驚喜!同埋回應返有人話傷逝唱唔返原key, 其實因為要合唱囉lol, 要就key是常識吧=
彈:
1. D 禮物有少少無聊,許志安個棉花棒、Kary 個假陽具、千嬅件三點式泳衣、Edmond 盤花...
究竟搞乜_野?
2. 我明Eason 既歌係好有代表性,但當eric 自己都只係唱6首(四首仲係合唱),
我同意有少少渲賓奪主,同埋覺得好偏心囉,最靚既景都係屬於Eason的,三輪車同D雲 :like

3. 其實頒獎禮呢個theme 真係有少少夾硬,唔少冷場,成Part 星夢除左懶音哥可以cut哂佢
Sorry 當這地球沒有Bra 呢個gag 我真係笑唔出

4. 我明白夏森美同環球勢不兩立所以唔俾Kay 去,但可唔可以唔好搵阿公頂囍帖街呀,我要DUO Eason 版丫唔該

5. 全場唱得最好既係Gin Lee, 最差係師兄,連Yumiko 同王梓軒都唱得好過佢,正宗拉牛上樹,Sorry Bye

6. 本身希望Swing 可以出多D, 但Jerald 一出黎就叫「快D啦,好貴呀」,搞到好似趕收工咁end, 可惜。

結果尋晚幾點完Show?

我知8:25開show,都係比預期中遲
而家啲香港人係咪唔識寫字
>吾
>甘
>米
>尼

結果尋晚幾點完Show?

我知8:25開show,都係比預期中遲
Ki 發表於 2014-7-18 09:42

好似大概11:30-11:40 倒啦

尋晚gin lee唱得勁好聽(第一次聽gin唱live),kary啲live都進步咗,留不低唱live唱得幾好。楊千嬅爭少少。

有無高清相?

後晚又想睇 而家仲有無飛賣?

你有無聽現場?
l00540 發表於 2014-7-18 08:16

搭嘴先 ... 琴晚現場我有聽
fa 音就冇走 係唔夠fit 啫
Btw yumiko 唱歌夠氣左

今晚艾粒會去掛...琴晚想見下奴占

(1) 葉蒨文上次個唱已唱唔到原key《傷逝》,所以今次安排Eric唱頭段d低音,等佢唔駛一首歌唱到轉key咁怪。

(2) 全晚最多笑聲係唱完《當這地球沒有Bra》段對話,陳奕迅自嘲A餐帶唔帶bra跑步都無分別,出自Eason口堅好笑。

(3) 全晚最(火羅)係阿公,在師兄 & Wyman面前唔知首歌叫《爛命鴛鴦》,衰懶醒。

(4) 我睇到Yumiko應該係mic咀,mic得非常非常明顯。

(1) 葉蒨文上次個唱已唱唔到原key《傷逝》,所以今次安排Eric唱頭段d低音,等佢唔駛一首歌唱到轉key咁怪。
...
qkillcute6111 發表於 2014-7-18 12:46

當這地球沒有Bra 個gag真係白痴到不能
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

...
qkillcute6111 發表於 2014-7-18 12:46

(4) 我睇到Yumiko應該係mic咀,mic得非常非常明顯。

睇返youtube 聽到又唔係好覺

簽名被屏蔽

gin lee堅正!

彭羚應該只係會去yy個個 如果佢去eric kwok Ge 都想喺現場聽到佢唱

奴占講左haha 今晚同聽晚都有

究竟係sammi summer 定 環球唔係kay去?

【Ironman開騷】與Eason無緣見面
謝安琪同環球反面 冇得唱《囍帖街》

一個演唱會,點可以冇Rundown? Eric Kwok個唱就唱咗以下呢啲歌,其中有6首係Eason陳奕迅嘅歌,係全場最多,咁梗係啦,佢哋兩個合作無間嘛!

不過呢,今次演唱會就真係應驗咗之前雜誌嘅報道,《囍帖街》一曲,因為Kay(謝安琪)跟舊東家環球不歡而散,環球勒令Eric Kwok唔可以請Kay出席,所以呢首歌由蘇永康演繹。

有留不低的片段么?

sa 唔知聽晚仲有無

王梓軒去哂三場
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

Sasa今日去!!Yeah!!!中左!!希望今晚無Kary姐plz!!!!
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

個歌手席咁特別嘅, 好似頒獎禮.
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

回復 546# fifty1205

唔駛希望 佢只係去頭尾場

今明兩晚都有艾粒

希望美祖會去尾場啦  

艾粒仔唱夕陽無限好

艾粒仔唱夕陽無限好
艾石仔 發表於 2014-7-18 20:14
無眼睇
任我行 失憶蝴蝶

無朋友 無名氏 呢D呢

艾粒仔唱夕陽無限好
艾石仔 發表於 2014-7-18 20:14