返回列表 發帖
所以報道呢家嘢有幾多成係真啊…
MCmatt 發表於 2022-7-8 16:19

唔理真唔真 都憎咗先 最緊要憎
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

石頭歌今年 youtube 同串流成績超好, kkbox 年度單曲累積榜 keep 住 #1 (似會係今年嘅 Mr. E). "爆料" 可以 ...
boy4dudes 發表於 2022-7-8 16:40

我賢應該想走好耐㗎啦 王子性格都唔太夾到隊友咁 佢更享受單飛作品 (生生:我唔能夠比任何一個隊友離隊的!)

不過又咁講 唔係鏡嘅話 我賢都未必會咁多人鍾意 你見除咗MC 其他造星都唔算出名嘅(要記得MC係有唱功行超市出名喎)
WK18 1)Lost At First Sight 2)填詞魂 3)Thank You Postman
WK19 1)瘋子 2)緊急應變逃生法 3)Thank You Postman

hehe 發表於 2022-7-8 16:44

憎 性情哦C兄 同我賢我生好夾
WK18 1)Lost At First Sight 2)填詞魂 3)Thank You Postman
WK19 1)瘋子 2)緊急應變逃生法 3)Thank You Postman

花姐今日在Instagram限時動態上載寫有「GOSSIP DIES WHEN IT HITS A WISE PERSON'S EARS.(流言蜚語在智者的耳中消失)」及「 GAME OVER(遊戲結束)」字句的圖片,借圖片否認傳聞。Ian則上載寫有「You won't always be motivated, so you must learn to be disciplined.(你不會總是有動力,所以你必須學會自律)」的灰底白字圖片。

花姐今日在Instagram限時動態上載寫有「GOSSIP DIES WHEN IT HITS A WISE PERSON'S EARS.(流言蜚語在智者 ...
MCmatt 發表於 2022-7-8 17:15

間傳媒將「流言止於智者」譯到咁

幫石頭歌係 903 買左個十大位
咁樣都算雪?
lorbat 發表於 2022-7-8 07:01

有劇有歌有十大都發脾氣嘅話,我係公司都捧其他人

我賢應該想走好耐㗎啦 王子性格都唔太夾到隊友咁 佢更享受單飛作品 (生生:我唔能夠比任何一個隊友離隊的!)

不過又咁講 唔係鏡嘅話 我賢都未必會咁多人鍾意 你見除咗MC 其他造星都唔算出名嘅(要記得MC係有唱功行超市出名喎)
MCmatt 發表於 2022-7-8 16:57

留意返人地其實串流11月尾12月頭都差唔多霸曬第一咖啦首棉
推曬人地嘅努力落海做咩呢
Nick's Music Selection 2024 (Week 23)
1. 靈魂有路 - 雷同二友  2. Thank You Postman - 陳卓賢  3. 趁你旅行時搬走 - moon tang

留意返人地其實串流11月尾12月頭都差唔多霸曬第一咖啦首棉
推曬人地嘅努力落海做咩呢 ...
Nicholas 發表於 2022-7-9 06:18

我讚緊MC有唱功喎 當然歌曲都係耳熟能詳 我都有loop佢啲歌 最鍾意都係綿同地滑…

間傳媒將「流言止於智者」譯到咁
just11256 發表於 2022-7-8 20:59

直譯

我讚緊MC有唱功喎 當然歌曲都係耳熟能詳 我都有loop佢啲歌 最鍾意都係綿同地滑… ...
MCmatt 發表於 2022-7-9 06:50

你段嘢係講緊人氣(即係出名)啊其實
    明明上年年尾個個都講緊edan同mc鬥 人地都唔是靠咩行超市紅 我話11月尾12月頭已經係串流第一即係人地人氣一早系度 而唔係紅咩行超市 lol
Nick's Music Selection 2024 (Week 23)
1. 靈魂有路 - 雷同二友  2. Thank You Postman - 陳卓賢  3. 趁你旅行時搬走 - moon tang

你段嘢係講緊人氣(即係出名)啊其實
    明明上年年尾個個都講緊edan同mc鬥 人地都唔是靠咩 ...
Nicholas 發表於 2022-7-9 06:54

超市係搞笑㗎姐 就好似我賢變黑面賢咁 (抱歉MC粉 不要介意)

超市係搞笑㗎姐 就好似我賢變黑面賢咁 (抱歉MC粉 不要介意)
MCmatt 發表於 2022-7-9 07:02

我唔是咩MC粉 係我見你好似無視人地啲歌本身就hit 就一嘢話人行超市紅啫
唱功好就見仁見智啦 唔是唔同意你講嘅嘢就代表係邊個嘅粉
上年年尾連WSB臨走都話MC今舖有得同兒登打過
反OT :
本身痴電視就好現實,俾你上鏡出街幾多分鐘都好影響收視
唔明hellossss唔滿意啲咩,CVS嗰幾個支付平台 IAN食咗第二大嘅支付平台喎(咁第一一定係PAYME),我覺得好有交代咖啦喎,真係談唔上雪藏,係上年得兩首歌其他人有三首咁解啫

我唔是咩MC粉 係我見你好似無視人地啲歌本身就hit 就一嘢話人行超市紅啫
唱功好就見仁見智啦 唔是唔同意 ...
Nicholas 發表於 2022-7-9 07:21

沒有無視啊 超市係用橫的  MC係好好嘅歌手啊~ 值得欣賞 今年仲要有機攞至尊歌添(雖然新人真係難啲)

都反OT 樹熊花姐都澄清左㗎啦 不過見佢0101嘅黑面樣 都係小朋友脾氣啦 應該比公司話過嚟最近都啦~

大家理性討論是好的
只不過對有些人回復的方法及闡述自身的論點感到困擾
完。
AYCK 粵語流行榜
第23週冠軍歌
黃言 - 黃妍

期待新歌(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
Lobe

期待新歌(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
Dennn 發表於 2022-7-9 16:09

之前報道話演唱會前會再出多首 仲係我賢好鍾意嘅曲 超琪待

我尋日諗到個畫面,令我諗翻起呢條片,跟住我就message 呀花,我同佢講:喂好笑喎,我諗到個畫面呀:不如你同ian一齊去做一次雪櫃冷笑話。

魯生
未講的說話寫滿在信箋
郵差多謝你知 我心所向位置

支持真性情
在這畢生不滅 無極的狀態

支持真性情
losyes 發表於 2022-7-9 20:39

真性情 真性情真性情真性情
真性情真性情真性情
而我都可以 為你亂性哭崩一場
SSN Chart (7 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 波希米亞(沒有)狂想曲

hehe 發表於 2022-7-8 16:44

不如憎李
SSN Chart (7 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 波希米亞(沒有)狂想曲

幾中肯 雖然已係過氣新聞