返回列表 發帖
仲特登post多次果張慶祝建國七十周年祈福法會張相, 打埋"15 10 2019"
阻住 發表於 2022-7-5 15:59

可能我哋一開始已經誤解咗最後的信仰首歌嘅意思

可能我哋一開始已經誤解咗最後的信仰首歌嘅意思
梨胃言 發表於 2022-7-5 18:46

似係二汶誤解咗多啲
佢唱嗰陣可能係諗住師尊唱

笑死
    btw咁友台唔會再搵佢 佢只係一個外援 難搞啦今次
Nicholas 發表於 2022-7-5 18:44

話說佢去埋台慶都上唔到榜

話說佢去埋台慶都上唔到榜
Lllch 發表於 2022-7-5 18:49

都係專心跟師尊
    友台只能夠包容到清爐
Nick's Music Selection 2024 (Week 23)
1. 靈魂有路 - 雷同二友  2. Thank You Postman - 陳卓賢  3. 趁你旅行時搬走 - moon tang

佢如果仲想翻大陸撈(maybe以後大台都係)一定要同佢果個財神割席
大陸無神論,宗教元素規限仲嚴重過TB
一唔係等住兩邊市場一齊玩完

簽名被屏蔽

佢如果仲想翻大陸撈(maybe以後大台都係)一定要同佢果個財神割席
大陸無神論,宗教元素規限仲嚴重過TB
一 ...
pv163 發表於 2022-7-5 18:53

佢喺隔離國家冇咩人識
隔離國家嘅人唔似會buy佢
而家得罪曬黃嗰邊
搞到兩頭唔到岸
不正常人類推介榜 2024 Week 24
1. 靈魂有路 - 雷同二友 2. 年輪海 - 林智樂 3. 趁你旅行時搬走 - moon tang

佢喺隔離國家冇咩人識
隔離國家嘅人唔似會buy佢
而家得罪曬黃嗰邊
搞到兩頭唔到岸 ...
荷蘭番茄 發表於 2022-7-5 18:58

失德藝人…

簽名被屏蔽

都係專心跟師尊
    友台只能夠包容到清爐
Nicholas 發表於 2022-7-5 18:53

你唔記得咗個唔出廣東歌嘅香港樂壇明日之星支支
1. 靈魂有路 - 雷同二友 2. 年輪海 - 林智樂 3. 趁你旅行時搬走 - moon tang

唱 愛情是一種法國甜品 崇拜外國 快 d 改唱首 愛情是一種中華美食

你唔記得咗個唔出廣東歌嘅香港樂壇明日之星支支
荷蘭番茄 發表於 2022-7-5 19:08

相信某啲會員已經係咁loop一水兩方

我想問你哋班黃人
你哋三年前搞革命失敗
今日對住港府死哂狗聲都唔敢出,莫講話搞事
到最後只能夠批鬥林二 ...
Hanson 發表於 5/7/2022 19:07
哦即係你覺得係應該要出聲 應該要搞事嘅?
係咪煽動?

搞事你又話搞事反抗
唔搞事你又話人笠水
咁你都幾威喎

簽名被屏蔽

我當然唔係煽動緊,我一直係講緊2019年你哋唔好搞事今日便不會落得如此下場囉,明未? ...
Hanson 發表於 5/7/2022 20:08
唔做都做咗你係咪可以改變歷史吖
你都識講「下場」啦咪即係你想要嘅報應嚟咗囉
咁你仲想點吖係咪二三次鞭屍先

唔係就收收嗲啦廢UP

都冇人講黃藍,講佢信咗個呃錢邪教(加上疑似呃蝦條)之嘛,有d人使唔使敏感成咁

一副眾人皆醉佢獨醒嘅口吻
其實當成個社會都係佢口中咁嘅「黃人」
個業報咪都係一齊受
除非佢拍拍籮柚走架啫

日日喺度講經嚇唔到人架真心

佢見到有愛國歌手比人踩就唔知點解好自覺出嚟defend

入血得好緊要
kwanie 發表於 2022-7-5 20:14

估唔到CM仲有D 小白兔唔得罪大灰狼就唔會俾人食 ge純品會員,唔知仲以爲嚟咗 鄉土 同 寶寶王國tim

冇咗啦個post 又完咗
Nick's Music Selection 2024 (Week 23)
1. 靈魂有路 - 雷同二友  2. Thank You Postman - 陳卓賢  3. 趁你旅行時搬走 - moon tang

香港人受難?
笑咗
果年遊行示威極都無咁多鋪執粒,條街唔會得幾丁友係度
咁叫香港人受難啊H會員?
呢幾年疫情訓咗幾耐 ?

冇咗啦個post 又完咗
Nicholas 發表於 5/7/2022 20:38
我睇得返佢咁講
「係你地太過分在先,你唔信嘅望返我以前嘅post啊,我以前不嬲都政治中立,係你哋2019年搞個大頭佛出嚟將香 ...」

喂UN 過份嗰啲而家都比人拉晒啦仲想點呀
係咪要誅連九族呀

我睇得返佢咁講
「係你地太過分在先,你唔信嘅望返我以前嘅post啊,我以前不嬲都政治中立,係你哋2019年搞 ...
kwanie 發表於 2022-7-5 20:40

呢啲咪做唔到海納百川
二汶就做到啦

我睇得返佢咁講
「係你地太過分在先,你唔信嘅望返我以前嘅post啊,我以前不嬲都政治中立,係你哋2019年搞 ...
kwanie 發表於 2022-7-5 20:40

依家有咗國on法,愛國者治港,香港唔係由治轉興冇人移民感覺很安全咩,講到世界末日咁,仲叫黃人翻大灣區贖罪(?)睇到藍絲都ar硒頭

依家有咗國on法愛國者治港香港唔係由治轉興移民都冇感覺很安全咩,講到世界末日咁,仲叫黃人翻大灣區贖罪 ...
pv163 發表於 5/7/2022 20:49
佢嗰種似係想將點解香港搞成咁埋怨所有「唔愛國」嘅人
因為三年前激嬲咗牙爺
又話咩及早回頭又盛又盛以為咁就可以明哲保身浪子回頭

咪講咗係共業囉

佢嗰種似係想將點解香港搞成咁埋怨所有「唔愛國」嘅人
因為三年前激嬲咗牙爺
又話咩及早回頭又盛又盛以為咁 ...
kwanie 發表於 2022-7-5 20:52

咩年代仲玩激嬲唔激嬲未免太過天真,唔好將自己睇得咁高,其實上面真係唔care嬲唔嬲,亦唔會因爲你討好佢就唔做,因爲佢嬲又好唔嬲又好,呢D歷史任務遲早都會做,依家已經算遲,澳門有板你睇

聞說我地呢個壇本身有講過帶起呢啲嘢係要ban acc
究竟19年到21年年中有冇人俾人ban過老實講

究竟19年到21年年中有冇人俾人ban過老實講 ...
Nicholas 發表於 2022-7-5 21:13

Cm海納百川,音樂無分國界
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

衛蘭、泳兒及林二汶都係1982年出生、愛國愛港嘅好歌手,希望佢哋互相扶持,繼續為港樂出力發光發熱! ...
Hanson 發表於 2022-7-5 15:06

泳兒上台時泣不成聲,亦因為情緒激動令她未趕及說致謝詞,大會隨即播出音樂,令她不禁大叫起來。她未有理會音樂,隨即簡短表示沒想過仍有機會踏上叱咤頒獎台,多謝大家16年來一直支持,她藉歌詞一句「能越過就有未來」勉勵大家︰「只要堅守信念,唔好放棄,一定要撐住!

可以封殺

唱 愛情是一種法國甜品 崇拜外國  快 d 改唱首 愛情是一種中華美食  ...
boy4dudes 發表於 2022-7-5 19:50

愛情是一種中國鈔票

那麼以後還有誰敢愛國?還有誰敢表達自己喜歡中國文化?

呢句真係CLS,冇得救

冇諗過佢條基佬阿哥都係咁

林二汶被指借盧凱彤騙取肉體關係 爆料者︰內容要幾四仔有幾四仔

歌手林二汶日前趁回歸紀念日推出新歌《中 ...
梨胃言 發表於 2022-7-5 15:18

呢單仲爆過佢自己出嗰段文... 我唔想知啊咁爆

佢講嘅嘢係真嘅話....

林二汶原來係咁嘅人
聽at 17啲歌大 阿妹走咗
二汶變質
就咁要消失了

講還講 都唔好再搵呀妹黎講
淨係講二汶
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
再將我相信的如煙火般綻放

林二汶原來係咁嘅人
二汶變質
就咁要消失了 ...
kaman921 發表於 2022-7-5 22:51

*二汶原來一直都海納百川

似係二汶誤解咗多啲
佢唱嗰陣可能係諗住師尊唱
Lllch 發表於 2022-7-5 18:48

諗住師尊條3T
SSN Chart (7 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 波希米亞(沒有)狂想曲

諗住師尊條3T
John 發表於 5/7/2022 23:02
最後的信仰係咪1834633

我想問你哋班黃人
你哋三年前搞革命失敗
到最後只能夠批鬥林二 ...
Hanson 發表於 2022-7-5 19:07

倪匡先生果然係預言家
你聽佢講完咪又死都唔信
再將我相信的如煙火般綻放

究竟19年到21年年中有冇人俾人ban過老實講 ...
Nicholas 發表於 2022-7-5 21:13

好似得一個分身會員經常發表藍絲言論用分身為由ban左
叫「真雙普選」、「香港人加油」等

其他都係鼓勵佢地主動棄acc,管理員可以幫手處理咁
當然佢地想發表藍絲言論都有其自由,唔好一邊發表藍絲言論一邊話自己被欺凌
SSN Chart (7 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 波希米亞(沒有)狂想曲

最後的信仰係咪1834633
kwanie 發表於 2022-7-5 23:03

可能係1823!

本帖隱藏的內容需要積分高於 777 才可瀏覽

林二汶原來係咁嘅人
二汶變質
就咁要消失了

講還講  ...
kaman921 發表於 2022-7-5 22:51

佢千字文都疑似認咗lu,仲話向 荒唐歲月 say sorry添

佢千字文都疑似認咗lu,仲話向 荒唐歲月 say sorry添
pv163 發表於 2022-7-5 23:22

而家仲荒唐

好似得一個分身會員經常發表藍絲言論用分身為由ban左
叫「真雙普選」、「香港人加油」等

其他都係鼓勵佢 ...
John 發表於 2022-7-5 23:04

主要係因為其實唔係直接關黃藍事都會俾佢spin左去黃藍
    就算系各大都係咁亦唔止一次

而家仲荒唐
John 發表於 5/7/2022 23:35
你別阻我荒唐

真係唔X想再見到佢

簽名被屏蔽

可能有一個女歌手係度笑緊

幾年前,佢開口講到自己好討厭一個女歌手
叫大家疏遠佢....一係有個位女歌手係度既局就一定無佢
所以佢都算係一個人前人後兩個樣既人

叫大家疏遠佢....一係有個位 ...
rfv123 發表於 6/7/2022 11:09
ANY TIPS?!

唱 愛情是一種法國甜品 崇拜外國  快 d 改唱首 愛情是一種中華美食  ...
boy4dudes 發表於 2022-7-5 19:50

蝦條是一種中華美女
Jason's Playlist 2024
Week 22 隔牆有耳 - 張天賦

rfv123 發表於 2022-7-6 11:09

講緊邊個?

rfv123 發表於 2022-7-6 11:09

wanna know

咁麻煩你清楚交代返係咩,唔好下下威脅要將人禁言
同埋都希望你地唔好帶雙重標準去執行
例如我成日都見到 ...
Hanson 發表於 2022-7-6 10:56

我唔係威脅 我係認真亦冇雙重標準

我想問你哋班黃人
你哋三年前搞革命失敗
到最後只能夠批鬥林二汶及SM黎當抗爭?
真係好可悲下

系你呢個留言之前有冇人提過黃藍
三翻四次提黃人去define 歌手/其他會員果個係你
而家已經冇人再提佢究竟係黃定藍
咁仲係咪雙重標準? 我嘅標準就係唔可以令一件與政治立場無關嘅事變成黃人前黃人後
我想問你哋班黃人
你哋三年前搞革命失敗

同埋
我當然唔係煽動緊,我一直係講緊2019年你哋唔好搞事今日便不會落得如此下場囉,明未?
難道唔係挑釁? 就算後面有會員回覆你或對你嘅留言有所回應始作佣者都係你 咁點樣執法不公?
你自己立場行先 就無謂帶風向話執法不公

如果有其他會員就算有提及政見 我想問有冇人因為佢地果句說話而令討論中心次次都去左藍/黃?
我就見唔到有 但係每逢你嘅留言十居其九都係帶左去政見而令到OT情況更加嚴重
完全諗唔明白2019年 "你地"唔好搞事究竟關於林二汶乜事?

如果一個人永遠係帶起紛爭嘅源頭,唔將你禁言,難道要其他會員遷就你? 我諗唔會囉