返回列表 發帖
之前深圳站有唱

之後,美國站好似轉翻唱《B面第一首》
l00540 發表於 2018-3-23 12:47

HK站, 唱埋啦, 唔唱無GA LA

尾場 Full 左
4/5 $280 Full $480/780 單丁

謝謝大家支持

如果基仔公司肯放6/5個期就好喇
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

演唱會倒數42天
今日起重溫一下GIGI
較少唱live嘅主打歌

先有呢首:伍仲衡作曲嘅

#Alex Fung #密雲漸近

回復  l00540
想睇尾場
黃家正 發表於 2018-3-23 05:04

幫你留意下

阿芝有無機再加場?

回復 654# l00540

加場得一個月散飛 佢應該唔會博啦。
舞來舞去 不日內開始錄音。

回復 655# 黃家正

反應好的話,可以開part 2

Yeah!!!!

演唱會倒數41天

在接受早年903.com訪問時
少琪爸爸表示其中一首引以為傲的作品
便是呢首《傷心尋回犬》

唔知今次紅館show有無機會粉墨登場呢?

#56X #雷霆歌曲播放指數雙週冠 #愛護動物大使

支持GIGI,好期待也能來台北小巨蛋

最好消息
原來香港是巡迴尾站

終於錄影流行經典50年,同古巨基合唱許願

終於錄影流行經典50年,同古巨基合唱許願
阿mark 發表於 2018-3-25 14:13

賣晒飛先錄

演唱會倒數40天

Happy Birthday, GIGI
祝阿芝:「生日快樂!身體健康!Good show!!!!!」

送上《25》給25/3生日的GIGI

#GIGI作曲 #Happy birthday #許願

回復 662# l00540

尋晚你有去?

回復  l00540

尋晚你有去?
黃家正 發表於 2018-3-25 18:09

有啊~ btw, 7/4播 ~ 有得聽《許願》喇

有啊~ btw, 7/4播 ~ 有得聽《許願》喇
l00540 發表於 2018-3-25 18:49

想問仲有唱咗咩歌?

想問仲有唱咗咩歌?
ykh1006 發表於 2018-3-25 19:47

有一part Medley, 聽完會眼濕濕的.....

除左A-side, 亦都有B-side點題作

大家記得留意7/4喇~~~~

聽翻吒咤樂壇訪問

似乎Dancing medley
會有新元素:Cover Girl/ G For Girl

鍾意他/ 全年無休 886

謝謝你們的祝福!留言我都看了!感恩你們陪我度過了那麼多年的生日!

生日快要結束前,收到5月演唱會主辦方送來的好消息,祝賀我5月的《好時辰演唱會》已經爆了!果然是今年收到最好的生日禮物!感謝大家的支持,我會把最好的自己獻給你們!

晚上選擇了與同樣今天生日的弟弟和家人參觀志蓮淨苑和吃素,平靜渡過了一個愉快的生日夜。

Source : GIGI Facebook

可喜可賀

謝謝你們的祝福!留言我都看了!感恩你們陪我度過了那麼多年的生日!

生日快要結束前,收到5月演唱會主辦 ...
l00540 發表於 2018-3-26 09:27

4號唔係仲有少量咩?

回復 669# 阿mark

可能見得返單人位

估唔到流行經典未出街
已經賣到九九十十

好開心

嘉姐訪問 Part 1

回復 666# l00540

好羨慕妳

回復  l00540

好羨慕妳
黃家正 發表於 2018-3-26 15:56

事前很擔心GIGI要跳十字步
或者同Nancy合唱

好在有基仔做客席主持

Btw, 海外有無得睇MyTV重溫?
7/4就播喇

演唱會倒數39天

印象中,GIGI好少唱呢首冠軍主打
《北極光》

#梁漢文 #娛樂大家 #好時辰

嘉姐訪問 Day 2

演唱會倒數38天

GIGI的心路歷程
可以從夕爺的歌詞略知一二

成長篇《成長的短髮》
愛情篇《夏花秋葉》、《未來的未來》

#首首都好高汁 #原來《女色》精選都出左10年 #林夕

今次一洗香港G夜頹風
兩場賣哂~

咁睇黎下次要再申請場地都無咁難啦

今次一洗香港G夜頹風
兩場賣哂~

咁睇黎下次要再申請場地都無咁難啦
wewa1001 發表於 2018-3-28 11:40

G夜賣票時間其實好短
宣傳力度明顯不足

今次籌備左兩年,加上早早開始賣飛
(基仔遲阿芝一星期開show,都未公售)

沒有大公司加持下,把門票售罄
已是相當難得,感恩~

嘉姐訪問 Day 3

G夜賣票時間其實好短
宣傳力度明顯不足

今次籌備左兩年,加上早早開始賣飛
(基仔遲阿芝一星 ...
l00540 發表於 2018-3-28 14:50

我有D期待今次演唱會

我有D期待今次演唱會
wchild 發表於 2018-3-28 16:10

GIGI在訪問中透露這次巡迴演唱會(香港尾站)
只有一個目的:
「就是跟歌迷重溫20年來的音樂成果」

另,95%是廣東歌,5%是國語歌

即係國語歌只保留《短髮》、《膽小鬼》啦

GIGI在訪問中透露這次巡迴演唱會(香港尾站)
只有一個目的:
「就是跟歌迷重溫20年來的音樂成果」

另, ...
l00540 發表於 2018-3-28 16:30

加首透明都OK, 其他國語歌唔識了

加首透明都OK, 其他國語歌唔識了
wchild 發表於 2018-3-28 16:33

"有時候"都好HIT

回復 682# l00540

國語歌其實最鍾意魔幻季節...新鮮...膽小鬼都算top3

回復 674# l00540

睇TVB大把渠道啦,裝個機頂盒又得,上網又得...

"有時候"都好HIT
gooloo 發表於 2018-3-28 16:35

《有時候》通常encore位才出現

演唱會倒數37天

原來好多人想聽《紅棉路上》live
唔知阿芝又會唔會唱呢?

#Eric Kwok #Beside Me #2nd plug

回復  l00540

國語歌其實最鍾意魔幻季節...新鮮...膽小鬼都算top3
黃家正 發表於 2018-3-28 16:57

我都鍾意偲菘老師寫嘅作品
可惜今次只唱兩首國語~

國語歌反而最鍾意係《淚光》,當年心諗如果呢首歌改編返做廣東歌應該會hit,結果當然係自己FF

話說其實想聽一次《花瓶雞湯》Live...諗諗佢

跪求唱偏見

國語歌反而最鍾意係《淚光》,當年心諗如果呢首歌改編返做廣東歌應該會hit,結果當然係自己FF

話說其實想 ...
Riverfish 發表於 2018-3-29 00:16

當年TVB8的冠軍歌~~~

但阿芝甚少機會唱live

回復 692# l00540

其實阿芝全國語歌演唱會我應該都會buy... 真係咁多年無邊隻碟無從頭到尾聽過。希望來歐洲巡迴,反正佢係西班牙行街都會俾人認出...知名度應該幾高

回復 688# l00540

好鍾意個MV男主角 見過真人 好nice好靚仔好高好白

回復  l00540

其實阿芝全國語歌演唱會我應該都會buy... 真係咁多年無邊隻碟無從頭到尾聽過。希望來 ...
黃家正 發表於 2018-3-29 08:50

聽聞香港已經係巡迴尾站喇 (仲以為有澳門同臺灣站添)

慶幸自己有去深圳站,《偏見》、《新鮮》、《有時候》都有唱

Btw, 下一次可能要等GIGI生埋第二胎先

回復  l00540

好鍾意個MV男主角 見過真人 好nice好靚仔好高好白
黃家正 發表於 2018-3-29 08:51

他是台灣人嗎?淨係知MV在陽名山取景咋

跪求唱偏見
loowee 發表於 2018-3-29 00:19

FIR的神曲~~~

但我估香港站只會唱最hit嘅《短髮》、《膽小鬼》

演唱會倒數36天

伍仲衡先後為GIGI打造左
《煙花三月》、《密雲》

仲有呢首主打歌《像你》

#好似未唱過live #TVB版MV好唯美 #可惜YouTube 無左

演唱會倒數36天

伍仲衡先後為GIGI打造左
《煙花三月》、《密雲》

仲有呢首主打歌《像你》

#好 ...
l00540 發表於 2018-3-29 23:26

好喜歡密雲陰天成日聽
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 18
1. 拯救我自己 2. 告訴我 3. 慢性分手

4號780,好似得翻8張,今次真係算唔錯了