返回列表 發帖

謝安琪方皓玟坐鎮千萬盛會撐本土

謝安琪(Kay)與方皓玟(小明)兩大樂壇歌姬今個暑假來個世紀聯乘,雙劍合璧在亞博舉行演唱會,為香港自家的特色小店、品牌發聲,憑2人的號召力,勢再掀起本地樂壇演唱會熱潮!

香港樂壇百花齊放,演唱會隨着疫情放緩得以全面復甦,繼張敬軒、鄭欣宜、馮允謙及人氣男團MIRROR輪住開騷,據知謝安琪亦將跟方皓玟攜手於8月舉行演唱會,勢必掀起搶飛潮。2人均在樂壇獨當一面,曾先後奪得「叱咤我最喜愛的女歌手」,深得樂迷支持,更將她們歸類為「神級歌姬」。她們最近被發現在社交網不約而同洩密,預告將獻出合作的「第一次」!

雙方歌迷關注
Kay日前在社交網發布小明的作品《假使世界原來不像你預期》歌詞「風雨不會沒了期 終於會等到夢寐 全城在變遷 不減你是你」,小明即有默契地在自己平台以同一格式,上載Kay的歌曲《3/8》歌詞「彈指間第幾關 原來都走到這裏 但我高興繼續漫遊於這裏」,雙方互動極速引起歌迷關注,更聰明地估到她們將會合作,紛紛留言追問:「你哋有合作?新企劃?新歌?開騷?」非常期待她們一齊獻聲。

首次亞博開騷
有傳今次兩大歌姬雙劍合璧在亞洲國際博覽館舉行2場演唱會,也是她們首次在亞博開騷,該2場演唱會是一個以香港人堅毅拚博精神為主題的大型「Festival」重磅表演項目,她們以音樂為香港灌注正能量,讓港人一起重拾熱情,擁抱本地文化,為生活發放正能量。Kay對上一次紅館騷已是2019年,去年曾以獨立歌手身份舉辦音樂會,而小明的處女紅館騷因受疫情影響,延至去年終順利舉行。雙方的歌迷「餓」騷已久,早已引頸以待。
據知,一連三日的「Festival」製作費過千萬,結合音樂、文化、生活及藝術,除了Kay與小明的演唱會,在隔鄰另一個過萬呎場館將有1個具香港本土特色的市集,除了有本地經典歷史品牌介紹,還有不少本地手作、設計製品及藝術展覽,現場更有迷你舞台,屆時有超過20組歌手演出,還有滑板表演、溜冰活動及不同手藝工作室。

Source: on.cc

感想:琪待!
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

希望有主題曲

成件事幾吸引

佢2個出合唱歌應該會有至尊歌

佢2個出合唱歌應該會有至尊歌
梨胃言 發表於 2022-5-24 00:35

係咪真㗎? 以前hocc同sammi合唱都無至尊
要睇乜主題? 如果係山林道嗰種就正!

係咪真㗎? 以前hocc同sammi合唱都無至尊
要睇乜主題? 如果係山林道嗰種就正! ...
kenneth 發表於 2022-5-24 00:36

gin gin同迦姐合唱都無至尊

gin gin同迦姐合唱都無至尊
alison1225 發表於 2022-5-24 00:42

1加1推出嗰陣其實好多迦粉都不滿
覺得有人嚮度靠黐

Kay...is me again
SSN Chart (7 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 波希米亞(沒有)狂想曲

琪琪又可以sell下自己啲衫同化妝品

好正!

好琪待
4拍4家族仍在熱映中
https://wmoov.com/movie/showtimes/61498

我想問下謝安琪同方皓玟呢兩位人士
佢哋已經比港台及TVB永久封鎖黑名單,
但佢哋起碼唔洗好似何韻詩咁即將 ...
Hanson 發表於 24/5/2022 09:56
東方做得 C1 頭版成份鱔稿咁
又會係唔容許啦

係咪無你衛蘭份就NO GUR 呀而家
唔好咁酸啦

小明咁黃, 會唔會同大媽琪唔啱傾?

小明咁黃, 會唔會唔啱大媽琪?
lorbat 發表於 24/5/2022 10:09
kay...isn't me

我想問下謝安琪同方皓玟呢兩位人士
佢哋已經比港台及TVB永久封鎖黑名單,
但佢哋起碼唔洗好似何韻詩咁即將 ...
Hanson 發表於 2022-5-24 09:56

你問下Kay有無同張繼安傾過計仲好啦
唔係佢老公細佬係popo,批鬥Kay個班又鬧佢做人好假

家明
獨家村
再將我相信的如煙火般綻放

荃力支持crossover unlock me x 臭男人
DM多仔多到覆唔哂

方向報
47. Bring Him Home
week23
1 . 陳卓賢@Mirror        ThankYouPostman

Support! 方向報報得出來的應該是正常文化show,唔會有任何政治色彩,支持呢個crossover。

回復 14# lorbat

之前有人話謝大媽狂食黃店,應該會不謀而合吧

傻仔
呢D叫引蛇出洞
之後一網打盡!
佢哋玩咩意識形態嘅思想抗爭 明眼人會唔知?

我都 ...
Hanson 發表於 2022-5-24 12:28

其實你鍾意衛蘭(菲韓裔英籍歌手)
算唔算係勾結外國勢力?

我都係為你好
出左事唔好怪我

好吸引

白卡仔又派膠
利申:唔係鏡粉

又玩扯開話題?
人哋起碼冇陰D陰D玩意識型態思想滲透
又雞蛋與膠羊又人話去博hitrate咁L低髒! ...
Hanson 發表於 2022-5-24 12:50

收 口 好 嗎  ???  

唔好用蘭B 頭像講依D 野。。

kk8733 發表於 2022-5-24 13:27

但真係笑到停唔到喎

但真係笑到停唔到喎
kenneth 發表於 2022-5-24 13:30

你講D野我都笑唔停。。

你講D野我都笑唔停。。
kk8733 發表於 2022-5-24 13:31

可以為兔王子帶來歡樂係kenneth嘅最高殊榮!

kk8733 發表於 2022-5-24 13:27

同佢講係冇用㗎喇

支持兩位開SHOW
兩位都係生左小朋友的媽咪
其中一個更加大媽FEEL
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

琪待
Oh~Wo~Yeah~~~
Wk36 1-6 花見之酩 2-4 一了百了 3-2 日常事故劇場

Janice 出 DAUGHTER 專輯, 可能 Kay & Charmaine 出合輯 MOTHER

琪待

WHERE IS THE ALBUM? WHERE IS THE NEW SONG?
nicknicknick 發表於 2022-5-24 17:20

咪出左囉
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

咪出左囉
HOTMAN 發表於 24/5/2022 18:02
第4 5 6 集未出好似係

WHERE IS THE ALBUM? WHERE IS THE NEW SONG?
nicknicknick 發表於 2022-5-24 17:20

國語碟呢
SSN Chart (7 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 波希米亞(沒有)狂想曲

希望有靜夜歌2.0

想聽琪琪唱人話
想聽小明唱一個女人和浴室
Jason's Playlist 2024
Week 22 隔牆有耳 - 張天賦

雞蛋與羔羊 我想聽
再將我相信的如煙火般綻放

必睇

可唔可以兩條女舞台濕吻
Life was a willow and it bent right to your wind.