返回列表 發帖

48歲楊千嬅笑對「樂壇人瑞」稱號:我真係唔係特別生得靚

心口掛住個勇字的楊千嬅,轉眼間已經48歲,入行25年來面對高低起跌至今仍努力發展演藝事業。一直以來千嬅笑對負面新聞,對於近年經常被網友封為「楊千蟬」、「樂壇人瑞」等等負評,她仍能笑住面對,在紀錄片尾聲眼紅紅表示:「當初嘅平凡我真係唔理解,唔知自己叫平凡,所以第一次拎叱咤時,我真係唔係特別生得靚,無幾千萬堆頭,淨係心口有個勇字係真架﹗因為我只係相信,只係「爭氣」兩個字就逼自己,死都要練好佢。甚至走到今日,望見當初嘅不確定同無自信,原來係人地最欣賞我嘅地方。」

原文網址: 48歲楊千嬅笑對「樂壇人瑞」稱號:我真係唔係特別生得靚 | 香港01 https://www.hk01.com/sns/article/773907

有無人loop新歌

只係「爭氣」兩個字就逼自己
喜歡祖兒

回復 3# 梨胃言

你地唔係噓我呀嘛?

華納幾得喎,出一首新歌咁多新聞

人瑞真係CM天后,出一首歌已經有六七個post

回復 5# Frankie318

千千本身係天后級數,再加上係華納一姐自然多新聞

呢幾年有爭氣過咩?

本身123 321 我當係peak 嚟
之後啲表現都好差

出面個標題:我真係唔係特別生得
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

人瑞同靚唔靚有關係咩?

睇少咗個靚字
以為佢講"我真係唔係特別生得"

只係「爭氣」兩個字就逼自己
喜歡祖兒
梨胃言 發表於 2022-5-25 16:15

竟然tag容祖國? 係咪暗示聲生會唱?

回復  Frankie318

千千本身係天后級數,再加上係華納一姐自然多新聞 ...
samcheng 發表於 2022-5-25 16:34

佢條命好似註定要不斷轉會先可以有高人氣

回復 11# hissorhk

回復 13# kenneth

天后格

睇少咗個靚字
以為佢講"我真係唔係特別生得"
hissorhk 發表於 2022-5-25 18:01

睇到你個留言先發覺有個靚字
利申:無睇內文
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)

睇到你個留言先發覺有個靚字
利申:無睇內文
on07111 發表於 2022-5-25 20:17

唔係WO, 原來出面睇都係冇靚字...

唔係WO, 原來出面睇都係冇靚字...
hissorhk 發表於 2022-5-25 20:54

字數問題系統都唔覺千嬋靚
幸福多於我預期

回復 17# hissorhk

字數限制,cm能否改善

回復  hissorhk

字數限制,cm能否改善
samcheng 發表於 2022-5-25 21:12

諗起以前某個老會員標題 林欣彤疑似中招 被爆同居搭上AK群組

最後兩隻字首頁出唔到
幸福多於我預期

諗起以前某個老會員標題 林欣彤疑似中招 被爆同居搭上AK群組

最後兩隻字首頁出唔到 ...
on07111 發表於 2022-5-25 21:19

希望L會員同R會員快啲出現處理亂局

Chinese Miriam Forum
在這畢生不滅 無極的狀態

希望L會員同R會員快啲出現處理亂局
梨胃言 發表於 2022-5-25 21:34

以為R會員消失左,但好似5月浮過一次水
幸福多於我預期

以為R會員消失左,但好似5月浮過一次水
on07111 發表於 2022-5-25 21:44

印象中R會員鬧過佢唔少次

不如CM改名做千千cafe算

呢幾年有爭氣過咩?

本身123 321 我當係peak 嚟
之後啲表現都好差
kwanie 發表於 2022-5-25 16:36

無限義氣腔好難聽
不正常人類推介榜 2024 Week 23
1. 也許沒有未來神 - per se 2. 漫天星 - 洪嘉豪 3. 靈魂有路 - 雷同二友