返回列表 發帖

李幸倪與家人三年無見 團年飯隔住mon喊住食

李幸倪(Gin)作客TVB娛樂新聞台節目《StarTalk》,接受主播許文軒(Edmond)專訪,大談推出新歌《剛好》感受。Gin說:「歌迷成日私訊我想我再唱多啲R&B曲風嘅歌,但要等時機,呢幾年專注唱抒情歌多啲,其實內心係好想唱多啲R&B同節奏感強嘅歌,依家時機終於到,所以同T-Ma合作推出《剛好》。」Gin又說:「其實都擔心樽頸,都怕Fans會悶,所以自己一直求變,呢幾年花咗好多時間同心機鞏固抒情歌部份,形象都好鮮明,所以依家係有多啲嘅自由度試其他嘢,嚟緊推出嘅大碟,大家會見到多啲節奏感嘅Gin Lee。」

談到受疫情影響下,三年未見家人,她說:「疫情下過咗三個好唔同嘅新年,每逢過年自己一定請假返去馬來西亞過年或者帶屋企人去旅行,已經變成我哋屋企嘅傳統。但呢三年嘅團年飯都係隔住個屏幕食,我同家姐,仲有媽咪喺三達唔同嘅地方,我哋開住三個鏡頭,問吓佢哋食啲咩,我有影吓自己食咩,真係食到眼濕濕,但係我忍住唔想喊,覺得大家健康、安好已經好感恩,所以呢幾年真係過得好難忘。」

感想:希望有敢2.0

Source

呢個訪問係決定唔續約前定後做

希望幸兒兩個人去 三個人返

其實很堅強之後唱過咩歌係有記憶點?
Life was a willow and it bent right to your wind.

babyshark 發表於 2022-5-27 02:14

愈愛愈界~   但GIN LEE GE 音樂班底係偏老~
   環球只愛侘寂

但係我忍住唔想喊

很堅強的堅

babyshark 發表於 27/5/2022 02:14

形象都好鮮明

似乎幸兒好鍾意自己既老土同悶味

形象都好鮮明

似乎幸兒好鍾意自己既老土同悶味
begin 發表於 2022-5-27 10:58

好有節奏感

就咁睇張相,堅都好靚
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

babyshark 發表於 2022-5-27 02:14
《無限大》、《天光前讓街燈安睡》同《有所不知》,荃部都係冠軍歌
you can kiss a hundred boys in bars~shoot another shot~try to stop the feeling~

poor gin

雖然我唔係gin fun都覺得佢幾慘
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)

雖然我唔係gin fun都覺得佢幾慘
on07111 發表於 2022-5-27 17:08

其實我真係唔係gin fun, 不過覺得佢啲歌幾好聽, 又識作曲, 填詞......咁有才華唔 deserves 比人咁抺黑

《無限大》、《天光前讓街燈安睡》同《有所不知》,荃部都係冠軍歌
SugarFree 發表於 2022-5-27 13:06

仲有風靡都好正