返回列表 發帖

AGA當自己每年仍是新人 聞Gin Lee離巢感震驚

AGA(江海迦)、吳若希、JW(王灝兒)、連詩雅、黎諾懿等,昨晚(28日)擔任《萬眾同心公益金》演出嘉賓,AGA續約後躍升「環球一姐」,但她卻未敢認,節目中她獲安排獻唱陳慧嫻金曲,AGA表示對陳慧嫻及Gin Lee(李幸倪)離巢,感到有點震驚,因入行時陳慧嫻很支持她,且給予她很多意見,希望能與她們再有合作機會

對於被稱為「環球一姐」,AGA強調自己每一年都是新人,目標只希望創作能帶給樂壇一點貢獻。問是否曾萌生去意離開環球?她笑道:「好得意!其實我是煮煮下飯見到這新聞,心想點解會咁?當時的確差不多約滿,一直跟公司洽談中,進度很良好,都是謠言而已。」

問有否曾想過過檔其他公司?她表示只曾想過放假返澳洲探望家人,暫時沒想過過檔,而且是環球發掘她出來,很開心一直合作。首個紅館騷因受疫情影響,已取消過3次,她表示現階段除了做好新專輯,最想是還一個好好的演唱會給歌迷,她說:「暫時預計明年,不過都係唔講住,希望有好消息向大家公布。(怕小器?)不要再問了!」

感想:珈珈唱歌都似新人

Source

左面幅圖想點

當自己每年都係新人,唔怪之唔駛大力迫自己進步。

ambrose121 發表於 2022-5-30 18:55

下年又係新人 咁紅館會唔會又唔批檔期㗎?

(會約出嚟歡送?)AGA:「會呀,希望可以。」

兩姊妹講嘅嘢都信唔過

下年又係新人 咁紅館會唔會又唔批檔期㗎?
kenneth 發表於 2022-5-30 18:57

睇佢個樣應該申請到 兼且環球會幫佢fight到啦 肯續約咁乖

希望迦姐紅館show請gin gin做嘉賓

其實心裡面係唔係諗緊「笑到最後果個都係我迦妃」。
要放開你 才隨時能掛念你

左邊幅相係蘋果照妖鏡

下年係第六波定係猴痘爆發

希望迦姐紅館show請gin gin做嘉賓
alison1225 發表於 2022-5-30 19:15

都幾好奇啲合唱歌搵邊個replace對唱

咁大家都應該安心今年應該無第六波(?!)

kenneth 發表於 2022-5-30 19:51

Jace Chan是最佳人選,不過AGA自己唱埋都得啦。

竟然會震驚
有懷疑佢知 GINGIN 會走先留

kenneth 發表於 2022-5-30 19:51

仲有譚校長, 張學友, EASON

kenneth 發表於 30/5/2022 19:51
梗係呢期最紅嘅曾比特老師啦

ambrose121 發表於 2022-5-30 18:55

當自己係新人。。唔怪得唔洗開大口唱歌。。

珈珈:連我都驚震
都開錯燈
傻乎乎的不懂熄燈
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)

回復 5# GaracyTan

環球都幫gin gin fight過

可惜滯銷 要出動黑布

雖然AGA是否離巢仍屬未知之數,但Gin Lee表示︰「相信即使佢有呢個諗法,都一定係經過深思熟慮,都希望佢有好好嘅發展。」不過,環球唱片已否認AGA離巢的傳聞。
SSN Chart (7 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 波希米亞(沒有)狂想曲

左面幅圖想點
GaracyTan 發表於 2022-5-30 18:52

可以做頭像

珈珈:連我都驚震
都開錯燈
傻乎乎的不懂熄燈
on07111 發表於 2022-5-30 20:44

杏仁露裡穿梭 在旁為你哼歌
你永遠並非一個
支持杏仁糊

年年都係新人,所以先咁難開紅館

咁大家都應該安心今年應該無第六波(?!)
kwanie 發表於 2022-5-30 19:56

下半年開演唱會啲歌手全部鬆一口氣