返回列表 發帖

香港樂壇一代靚聲天后衛蘭 JANICE 40歲生日快樂!

簽名被屏蔽

Happy birthday Janice and Jill! Happy Everyday~~

40真係唔似~~
WK18 1)Lost At First Sight 2)填詞魂 3)Thank You Postman
WK19 1)瘋子 2)緊急應變逃生法 3)Thank You Postman

喜歡蘭兒生日快樂!

CM的JANICE粉?
一代天后還差一首叱咤十大
乜鬼女金,至尊唱片,女新人金都拿過曬了

PS:Happy Birthday Janice & Jill
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

CM的JANICE粉?

PS:Happy Birthday J ...
Kenny 發表於 2022-4-13 11:23

今年再攞

HBD Janice~
預祝再奪女金

Happy b day
瘋狂呃下分先
Nick's Music Selection 2024 (Week 23)
1. 靈魂有路 - 雷同二友  2. Thank You Postman - 陳卓賢  3. 趁你旅行時搬走 - moon tang

HBD
離不開 留不低

janice都40祝再奪女金+十大

Welcome to the 40s club…樓主係咪都四十路
Jason's Playlist 2024
Week 22 隔牆有耳 - 張天賦

Happy birthday Janice
祝首奪十大、最好有埋女金、大碟獎
同繼續做到自己鍾意嘅音樂、加油

HBD Janice

happy birthday Janice

HBD 衝蘭

希望今年奪CM女金
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)

Happy birthday Janice and Jill!
希望你哋事業上再上一層樓

HBD
Doo doo doo

Happy Birthday Janice & Jill

Happy Birthday Janice 希望今年十大加女金

Happy Birthday to Jill too

CM的JANICE粉?

PS:Happy Birthday J ...
Kenny 發表於 2022-4-13 11:23

預感蘭b今年會攞到十大

happy birthday Janice

Happy Birthday Janice!
得閒出首k歌就得 十首出一首都好
陳蕾冚家死

HBD Janice and Jill

生日快樂 40黎講keep得幾好

簽名被屏蔽

happy birthday janice and jill !!

諗起美祖40歲攞十大傑青

希望diva蘭蘭今年再奪女金至尊碟十大橫掃叱咤!!
Weekly Pick(s):
陳健安 - 之後的一天

Happy birthday Janice and Jill

衛詩都係今日生日~
祝佢好似家姐咁紅,唔會繼續咁霉

衛詩都係今日生日~
祝佢好似家姐咁紅,唔會繼續咁霉
NelsonWu 發表於 2022-4-13 18:52

雙妹嘜!

HBD to Janice
希望7月可以出碟

原來可以開呢啲生日post, 早知我都幫team ak成員開
在這畢生不滅 無極的狀態

點解樓主唔祝埋衛詩生日快樂?唔愛屋及烏

AK慶生廣告牌擺滿旺角 花姐搞錯日子惹笑話
AK慶祝29歲生日 慨嘆:我仲係一個人

你咪開左兩個 ...
on07111 發表於 2022-4-13 22:17

有冇得開歌手討論區

Jill HB

有冇得開歌手討論區
梨胃言 發表於 2022-4-13 22:22

Dear secret個post有d似,佢個期仲未出d噴水歌如奪金街燈希望IDK國劇歌廿五週年歌敢2.0,,,一封左就不停出==
幸福多於我預期

刮起所有(禁忌)。。讓時代仰望。。

Dear secret個post有d似,佢個期仲未出d噴水歌如奪金街燈希望IDK國劇歌廿五週年歌敢2.0, ...
on07111 發表於 2022-4-13 22:36

FB五大精選留言
1. 點解一定要上榜?佢唱歌好好聽?
2. 很堅強果段時期最好,都早幾年前
3. 我都睇番造星I,環球做評判嗰集,佢地Foul咗姜濤嗰隊,可能埋下姜糖種子,而家發芽,唔鍾意佢地,我講笑咋
4. gin lee唱得好聽好多,唔玩小圈子,去viutv玩民選機制,一齊玩一齊happy
5. 自從叉左隻腳落aga隻一度 已經唔鍾意佢 不過都係由果時識佢 所以冇鍾意過

有冇得開歌手討論區
梨胃言 發表於 2022-4-13 22:22

開咗搞笑ak討論區:
http://www.cmusichart.com/discuz ... 2013&ptid=16490
在這畢生不滅 無極的狀態

Happy Birthday Janice and Jill!

希望兩位嘅事業都再上一層樓

Btw佢地兩個簽華納份約有幾耐(跟得唔夠貼,小驚好似Alfred咁唔聲唔聲咁完約,等緊Jill隻唔會賺錢嘅碟架)
真係完sem了
┻━┻ ︵ヽ(`Д´)ノ︵ ┻━┻

真天后Janice M. Vidal 人靚聲甜高音準 中音甜 低音勁 talent歌手要珍惜 J字頭歌手風霏香港樂壇

開咗搞笑ak討論區:
losyes 發表於 2022-4-13 22:52

仲有小李幸兒區
幸福多於我預期

Happy Birthday Janice and Jill!

希望兩位嘅事業都再上一層樓

Btw佢地兩個簽華納份約有幾耐(跟 ...
cfjc_ak 發表於 2022-4-13 23:10

份約原本舊年完咗,應該係靜雞雞續咗約,不過唔知續幾耐
記住這刻細節與感覺 直到一百歲

份約原本舊年完咗,應該係靜雞雞續咗約,不過唔知續幾耐
JJJA 發表於 2022-4-13 23:48

如果真係續咗就好了、華納做歌自由度大、其他公司就不了除咗寰亞

真天后Janice M. Vidal 人靚聲甜高音準 中音甜 低音勁 talent歌手要珍惜 J字頭歌手風霏香港 ...
on07111 發表於 2022-4-13 23:34

Jeanie
Janice
Jason
J.Arie
Joey
Jay
Jer

CM多咗蘭粉 開心

Dear secret個post有d似,佢個期仲未出d噴水歌如奪金街燈希望IDK國劇歌廿五週年歌敢2.0,,,一封左就不停出==
on07111 發表於 2022-4-13 22:36

記得嗰時有個好熱情嘅Gin粉k會員係咁推po

預感蘭b今年會攞到十大
alison1225 發表於 2022-4-13 12:22

風靡嗎?
真係唔知會唔會係九零三杯茶
這種曲風類型的歌曲
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

Happy Birthday Janice!
得閒出首k歌就得 十首出一首都好
stephybest 發表於 2022-4-13 12:45

佢好似話唔想再唱K歌
對上一首HIT的K歌,好似係 驗傷

佢好似話唔想再唱K歌
對上一首HIT的K歌,好似係 驗傷
Kenny 發表於 2022-4-14 09:44

佢大概一個月前喺903做咗個訪問,話出驗傷之前唔想唱呢首,因為覺得歌路同之前嗰啲作品好相似,希望自己有突破。但係因為種種原因最尾都係出左,跟住佢就話streaming成績係非常好,佢先開始明白《驗傷》呢首嘅"beauty"

佢大概一個月前喺903做咗個訪問,話出驗傷之前唔想唱呢首,因為覺得歌路同之前嗰啲作品好相似,希望 ...
liwaynejason 發表於 2022-4-14 10:52

所以呢,全世界都等緊佢出翻首大路的 K SONG
等D街客記得12年前:大哥,心亂如麻,離家出走 的那個JANICE VIDAL

Jan jan 生快!
肥蝴蝶破繭吹過
可不可得到認同

支持lan B

CM多咗蘭粉  開心

記得嗰時有個好熱情嘅Gin粉k會員係咁推po ...
WZA111 發表於 2022-4-14 03:32

仲有第一代gin fun
幸福多於我預期