返回列表 發帖

AGA怕開騷「小器」 以後成事3個月先公布

歌手江海迦(AGA)今日(19日)在將軍澳電視城出席無綫節目《勁歌金曲》錄影。她因疫情令紅館處女演唱會連番延期,到最終取消,問到演唱會可有重啟計劃?她說:「遲啲會再入紙申請,但唔會今年成事。之前父母嚟香港諗住睇我嘅演唱會,因為疫情滯留到依家,但係就多咗同佢哋相處嘅時間,同埋寫咗幾十首歌。」她笑言將來舉行演唱會,會待成事後3個月才公布,避免「小器」。休息了兩個月她有指因演唱會取消令情緒受困擾,她說:「ok嘅,係嗰刻啫,演唱會將來一定開到。」
Source

感想:阿迦化悲憤為力量,如果仲係一年三歌的話,要十年先出得晒

搞笑AK

睇黎Tomorrow可以派到電視台喇喎
但係仲未拍MV

幾十首歌可以派足十年
美祖接班人

AK, 唔好唔開心,下年再努力!
在這畢生不滅 無極的狀態

歌手江海迦(AGA)今日(19日)在將軍澳電視城出席無綫節目《勁歌金曲》錄影。她因疫情令紅館處女演唱會連 ...
jcbartleby 發表於 2022-4-19 19:29

11 首歌都可叫幾十首,演唱會小器好搞笑
Gin Lee 造型娘歌曲悶人又flop歿了

AGA 你一定有紅館嘅,唔好放棄,不過可以放棄公司,放棄咗波記可能就得架啦
真係完sem了
┻━┻ ︵ヽ(`Д´)ノ︵ ┻━┻

幾十首歌迦姐好勤力

幾十首歌可以派足十年
美祖接班人
梨胃言 發表於 2022-4-19 20:58

可能之後學林奕匡,好嘢留比其他歌手,唔好聽嘅demo留俾自己

佢係咪想做萬年女金?
I talk a lot of BS.

真心慘希望迪兒在最壞時候懂得笑,哭得出不會亂
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)

遊覽美景無期  看花開無期
連開紅館都無期

9年迦妃大概應該拎到多3個女金
倪妃望塵莫及
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

迦迦終於勤力起來啦

佢喺開騷呢方面都算黑

幾十首歌可以派足十年
美祖接班人
梨胃言 發表於 2022-4-19 20:58

一年派返五六首吖唔該

咪又係北上搵人仔
唔係有某國生化武器,佢點會無得開show
打和啦,SUPER~~~

AGA 你一定有紅館嘅,唔好放棄,不過可以放棄公司,放棄咗波記可能就得架啦 ...
cfjc_ak 發表於 2022-4-19 21:54

過檔華納應該會好過留喺球記

迦迦終於勤力起來啦
LLLC 發表於 2022-4-20 09:18

快啲派下一首好過啦 都寫咗咁多歌咯

有可能幫其他人寫嘎
>3<

歌手江海迦(AGA)今日(19日)在將軍澳電視城出席無綫節目《勁歌金曲》錄影。她因疫情令紅館處女演唱會連 ...
jcbartleby 發表於 2022-4-19 19:29

幾十首定幾十句

三個月?
就咁睇標題以為AK...
ANYWAY,事不過三
希望AK早日登上紅館
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

咪又係北上搵人仔
唔係有某國生化武器,佢點會無得開show
打和啦,SUPER~~~ ...
Lewis 發表於 2022-4-20 09:24

環球除咗Kerryta邊個女歌手未上過大陸

三個月?
就咁睇標題以為AK...
ANYWAY,事不過三
希望AK早日登上紅館
Kenny 發表於 2022-4-20 16:03

AK爆笑誤傳Oscar用驗孕棒做檢測 笑話當真聽變「白痴擔當」?
在這畢生不滅 無極的狀態

幾十首歌可以派到退休
以後唔使再寫
張敬軒 // 泳兒 // RubberBand // MC張天賦 // 陳蕾 // MIRROR

losyes 發表於 2022-4-20 21:00

希望可以整合生生所有娛樂新聞
e.g. 醫生我無病

未來幾年可以退休了
Life was a willow and it bent right to your wind.

可唔可以出歌出得密啲- - 其實睇唔到佢個flow有咩分別........

losyes 發表於 2022-4-20 21:00

Aga Kong
Anson Kong
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

可唔可以出歌出得密啲- - 其實睇唔到佢個flow有咩分別........
Thomas 發表於 2022-4-21 12:06

mad citypop 3am好唔同

kenneth 發表於 2022-4-21 14:38

佢三個字元的歌都幾好聽
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)

佢三個字元的歌都幾好聽
on07111 發表於 2022-4-21 15:06

曲風一樣嗰啲你當係side無咁嬲吖
只記迦好 忘記當初所有悶

kenneth 發表於 2022-4-21 14:38

工作flow呀,都係慢到PK

希望AGA可以開到紅館,事不過三,如果都仲唔得嘅話,可能要認命。
P.S. 可以當係上天安排,希望她練好live先開演唱會

應該好快可開返