返回列表 發帖
已訂,佢既cd cover幾次都好正

可能係Eason 如果係想要是但求其愛
misterben111 發表於 2022-8-11 00:25

我會想要致明日的舞多啲

最 fd 果個 cd 鋪竟然冇得預購
hissorhk 發表於 2022-8-10 21:03

CD WAREHOUSE有, 要$188

今次又搶購一空

回復  CyrusLing

認真咩!但係我真係完全唔知姐
yannisaoieong 發表於 2022-8-11 01:07

去到最後先係 好似係doodoodoo嗰期做簽碟先有
上次poster應該加印咗

Btw嗰間黃店唔係佢own的,不過係咁同佢做crossover

但佢一人公司WO,我覺得再印都唔多囉
yannisaoieong 發表於 2022-8-11 01:16

其實我有諗過佢 D 資本會唔會都係英皇有份投資,覺得好多嘢英皇都有份咁?

去到最後先係 好似係doodoodoo嗰期做簽碟先有
上次poster應該加印咗

Btw嗰間黃店唔係佢own的,不過係咁 ...
hkaddoil 發表於 2022-8-11 09:12

係囉, 所以出奇地佢地冇...

但佢一人公司WO,我覺得再印都唔多囉
yannisaoieong 發表於 2022-8-11 01:16

Seven而家仲有得賣
「微笑之中 接受還未有 答案。」

係囉, 所以出奇地佢地冇...
hissorhk 發表於 2022-8-11 11:58

證明佢哋唔係真係好留意謙

話說今次係咪雙封面架?
暫時係至尊唱片

記得 真係 愛情是一種法國甜品 同曲異詞

話說今次係咪雙封面架?
暫時係至尊唱片
星夢情真 發表於 2022-8-11 19:55

One cover only

Digital 有了

三專《MEMENTO》 8.12發行

實體碟 8.12 發行,可於各大CD舖訂購
串流平台 8.12 00:00 上架

曲目

01. #doodoodoo - 曲:盧廣仲 詞:林家謙
02. #夏之風物詩 - 曲:林家謙 詞:Oscar
03. #某種老朋友 - 曲:澤日生 詞:林夕
04. #記得 - 曲:林家謙 詞:馮松興 / 林家謙
05. #邊一個發明了ENCORE - 曲:林家謙 詞:黃偉文

KKBOX

https://www.kkbox.com/hk/en/song/8sw_uf0NV0Zqn6EJeO

APPLE MUSIC/ITUNES

https://music.apple.com/hk/album/memento-ep/1638086278

SPOTIFY

https://open.spotify.com/album/2 ... U4SwPSNyj7ISqTJG1bQ

记得OK的,可以在冬季打歌派台
following Terence lam

記得好聽到
最愛林家謙❤️

記得好聽到
路易 發表於 2022-8-12 00:37

呢首好屈, 同埋少咗好多轉音
好似清新好多

呢首好屈, 同埋少咗好多轉音
好似清新好多
hissorhk 發表於 2022-8-12 00:57

本身已經成日loop個demo

新歌真係無敵…係年度plug
WK18 1)Lost At First Sight 2)填詞魂 3)Thank You Postman
WK19 1)瘋子 2)緊急應變逃生法 3)Thank You Postman

Digital 有了

三專《MEMENTO》 8.12發行

實體碟 8.12 發行,可於各大CD舖訂購
串流平台 8.12 00 ...
hkaddoil 發表於 2022-8-12 00:22

全碟首首都咁正得唔得㗎
支持家謙每年重唱一首舊歌demo
人潮在 追趕生活 剩下我倆
躺廢痛快一場

記得好聽到
路易 發表於 2022-8-12 00:37

同在空中的這一秒一樣
Cover正過原曲點算

某種老朋友 + 記得 聽完sad到呢

記得好有feel
鍾意呢首多過Encore
利申:唔係鏡粉

同在空中的這一秒一樣
Cover正過原曲點算
表妹保莉 發表於 2022-8-12 07:45

咁咪以後只聽謙版
人潮在 追趕生活 剩下我倆
躺廢痛快一場

記得好有feel
tom 發表於 2022-8-12 08:14

[神級妄想症]咁Encore 完左show 速冠 再年尾播記得攞多首十大ap
男金唱作金至尊碟不是夢

如果謙b有留意到doodoo當週係會RE到,好大機會冠埋,咁就全碟冠了…[/神級妄想症],不過要配合出歌期無法啦
WK18 1)Lost At First Sight 2)填詞魂 3)Thank You Postman
WK19 1)瘋子 2)緊急應變逃生法 3)Thank You Postman

新歌真係無敵…係年度plug
MCmatt 發表於 2022-8-12 06:51

無敵難聽?

記得 好聽
Follow my IG: @delightcantopop

林生,你D曲下次無人要
自己唱翻好過啦
自己唱好聽過比人唱
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

始終都係覺得唔洗咁急住出
夏之風物詩下一首跳落某種老朋友真係好唔岩tone

同埋幾時先肯做隻full album?

同埋幾時先肯做隻full album? ...
KLY 發表於 2022-8-12 11:51

Agger
夏之風物詩同doodoodoo掉轉會好好多

正式宣佈林二汶以後可以唔洗唱法國甜品
DM多仔多到覆唔哂

ENCORE真係好難聽,咁樣質素攞男金?做到首首高質先再講啦!

本身已經成日loop個demo
hkaddoil 發表於 2022-8-12 02:32

邊到有得聽 demo

同在空中的這一秒一樣
Cover正過原曲點算
表妹保莉 發表於 2022-8-12 07:45

Tyson yoshi 演唱會有大合唱原曲都冇。。。。

記得好有feel
tom 發表於 2022-8-12 08:14

Encore 個編曲太嘈似係演唱會 Encore 前最後一首
然後一路後面純音樂 一路落台

同埋幾時先肯做隻full album? ...
KLY 發表於 2022-8-12 11:51

其實佢中間應該要加多首歌先岩

ENCORE真係好難聽,咁樣質素攞男金?做到首首高質先再講啦!
ambrose121 發表於 2022-8-12 12:33

You spilled truth tea & I love it!
Jason's Playlist 2024
Week 22 隔牆有耳 - 張天賦

Encore 個編曲太嘈似係演唱會 Encore 前最後一首
然後一路後面純音樂 一路落台 ...
hissorhk 發表於 2022-8-12 12:53

Encore個concept幾好 但其他方面真係差d
其實自己都係鐘意佢唱番聽風個類比較靜/療癒系嘅歌
利申:唔係鏡粉

無敵難聽?
快劍俠 發表於 2022-8-12 09:56

無敵難以形容的好聽…

Encore個concept幾好 但其他方面真係差d
其實自己都係鐘意佢唱番聽風個類比較靜/療癒系嘅歌 ...
tom 發表於 2022-8-12 13:11

香港人都係鍾意 d 靜 d 慢 d 嘅歌kkbox 新歌榜 都係記得排得前過 Encore

其實佢中間應該要加多首歌先岩
hissorhk 發表於 2022-8-12 12:54

其實照上一隻咁加d純音樂過場已經會好d

其實佢簡簡單單咁唱歌已經唔錯,《記得》幾好聽
佢一撚d轉音出黎就頂唔順,《encore》真係無法完整聽完一次
你別以為有人拜就叫偶像
有人拜是對著你憑弔那樣

Encore 嘅存在好似好格格不入咁 -_-

可以喺X節loop某種老朋友3:54嘅X叫聲,真係強逼症福音
在這畢生不滅 無極的狀態

可以喺X節loop某種老朋友3:54嘅X叫聲,真係強逼症福音
losyes 發表於 2022-8-12 19:56

@JasOh103 唔知今日你有冇全日狂聽呢一part呢?

記得真係好好聽!
2020年水準

支持家謙繼續攞返作比人哋嘅歌嚟唱

@JasOh103 唔知今日你有冇全日狂聽呢一part呢?
米色蘇 發表於 2022-8-12 20:13

咩事
今日只係聽咗一次 記得,要洗耳先得
Jason's Playlist 2024
Week 22 隔牆有耳 - 張天賦

咩事
今日只係聽咗一次 記得,要洗耳先得
JasOh103 發表於 2022-8-12 23:14

你唔爭在聽埋某老的3:55-4:00呢一段嚟應下節呀嘛

今次隻碟最差

記得