返回列表 發帖

[Jun/23/2022] When the Sun Goes Dark - 周國賢 (EP)

歌手:周國賢
唱片名稱:When the Sun Goes Dark
唱片封面:

推出日期:2022/6/23
唱片類型:EP

TrackList:
CD
01. sorry I could not travel both. And be one traveler, long I stood
02. 創傷論
03. 塵世美
04. 身後身
05. 三暗刻
06. 創傷論 (don’t let the sadness of the swamps get to you)
07. I took the one less traveled by, And that has made all the difference.

附加資料:
失去了溫度的太陽,還能比現在更冷嗎?
那一年我們因為末日論惴惴不安 最終平安過度了2012
但亦有人說 其實末日在那時已經到了是嗎?
那我們這十年是不是就在頹垣敗瓦中過著?
這幾年 日月無明、疫症肆虐、戰火紛飛,生離和死別⋯
往後還有更可怕還是更美善的在前頭 我們誰都不知道
我們什麼都做不到 但我很想透過這張專輯告訴你們
哪怕有發生的一切都確實發生了 你們也不是孤獨的
你不是只有自己 when the sun goes dark 太陽不再和暖也好
至少我們還有現在 我們還有我們

出處:ECHO
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

爸爸太型
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 23
1. 慢性分手 2. 隔牆有耳 3. 討好式戀愛

完全唔知爸爸出碟, 身後身之後就冇派, 爸爸系咩唱片公司?
I love Canton pop music

完全唔知爸爸出碟, 身後身之後就冇派, 爸爸系咩唱片公司?
danielsks1988 發表於 2022-6-11 12:22
塵世美 & 身後身 MV 有寫 WOW Music, for online release (c+p) 係 Vague Eyes. 估計 Vague Eyes 應該係 Endy 自己公司.

塵世美 & 身後身 MV 有寫 WOW Music, for online release (c+p) 係 Vague Eyes. 估計 Vague Eyes 應該係 En ...
boy4dudes 發表於 2022-6-11 17:53

BMA年代其實已經用Vague Eyes名義做production了

之前Enay ig有搞預購,頭200(好似)會有簽名海報
我預購時已經過咗200
音樂記錄
don't forget tonight

塵世美 & 身後身 MV 有寫 WOW Music, for online release (c+p) 係 Vague Eyes. 估計 Vague Eyes 應該係 En ...
boy4dudes 發表於 2022-6-11 17:53

訂碟平台上個架個啲係wow music負責 其他嘢可能係佢自己做返
「微笑之中 接受還未有 答案。」

我預購時已經過咗200 ...
tombus20002000 發表於 2022-6-13 19:27

訂左cd+海報
收到發現原來係跟一張有簽名一張無簽

不過個package真係....
一打開成隻cd飛出黎
隻碟重要有小小花

我預購時已經過咗200 ...
tombus20002000 發表於 2022-6-13 19:27

我預購既時候冇講,以為訂到有簽名,點知最後又同我講冇... 可惜,咁冇所謂啦,support下周爸姐

我預購既時候冇講,以為訂到有簽名,點知最後又同我講冇... 可惜,咁冇所謂啦,support下周爸姐 ...
Thomas 發表於 2022-6-20 13:38

我都以為頭200係有簽名 點知最後係訂package先有
「微笑之中 接受還未有 答案。」

訂左cd+海報
收到發現原來係跟一張有簽名一張無簽

不過個package真係....
一打開成隻cd飛出黎
...
KLY 發表於 2022-6-20 12:45

原來已經寄出左?我仲未收到嘅
最愛 :

周國賢.迪子.蔣雅文.黃馨

原來已經寄出左?我仲未收到嘅
Hoyin 發表於 2022-6-21 00:52

佢寄出會係Whatsapp話比你知架,我今朝收到啦

我都以為頭200係有簽名 點知最後係訂package先有
misterben111 發表於 2022-6-20 22:44

不過張poster都印得幾靚!!!
今次隻碟好好聽好完整

創傷論搵銀爺又幾正正子

喜歡三暗刻
Oh~Wo~Yeah~~~
Wk36 1-6 花見之酩 2-4 一了百了 3-2 日常事故劇場

創傷論搵銀爺又幾正正子
kwanie 發表於 2022-6-24 12:30

但acoustic ver.好似同曲詞襯啲
朋友已走 轉圈轉圈 哈姆共你
無愛可失 轉圈轉圈 舒發悶氣

好想聽太平道呀 條佬話要留前鬥後

喜歡三暗刻
FoldCC 發表於 2022-6-24 15:54

唔知點解出碟唔派歌

原本覺得好少歌
不過順著聽真係好正

唔派歌?