返回列表 發帖

[Sep/9/2022] 李施嬅 - 李施嬅 (EP)

歌手:李施嬅
唱片名稱:李施嬅
唱片封面:

推出日期:2021/9/9
唱片類型:EP

TrackList:
CD
1. 相愛萬年 (TVB電視劇 “金宵大廈2” 插曲)
2. 二次緣 (與海俊傑合唱)

附加資料:
李施嬅推出首張個人CD
收錄 TVB電視劇 “金宵大廈2” 插曲- “相愛萬年”,
及與海俊傑合唱歌曲 “二次緣”

出處: CD WAREHOUSE
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

兩首歌…

真係好鍾意佢 做戲

楊千嬅 - 楊千嬅

兩首歌…
阿mark 發表於 2022-9-9 13:51

正確系一首半..

問號問號
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 23
1. 慢性分手 2. 隔牆有耳 3. 討好式戀愛

既然係2首,咁點解金宵2 播個時唔出人佢

兩首歌係EP?
WK18 1)Lost At First Sight 2)填詞魂 3)Thank You Postman
WK19 1)瘋子 2)緊急應變逃生法 3)Thank You Postman

左上69是什麼意思
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

邊間公司咁搭水?
兩首歌都可以出碟?
Life was a willow and it bent right to your wind.

兩首歌入碟,犀利
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

好心就加隻DVD啦,相愛萬年係幾好聽

邊間公司咁搭水?
兩首歌都可以出碟?
babyshark 發表於 2022-9-9 16:00

天盟?呢間公司第一隻碟?

兩首歌入碟,犀利
Kenny 發表於 2022-9-9 16:26

想起fiona冷笑話

回復 14# 阿mark

冷笑話 賣大包有相集
Life was a willow and it bent right to your wind.

日韓大把人一兩首歌就出碟喇,人地叫單曲碟

我以為係李彩樺...

笑到噴飯
煎pan會唔會出碟

笑到噴飯
煎pan會唔會出碟
GaracyTan 發表於 2022-9-9 19:34

歌影視紅星袁偉豪出碟未
離不開 留不低

歌影視紅星袁偉豪出碟未
LoveMirkay520 發表於 2022-9-9 22:15

袁偉豪表示近期開始向唱作歌手方向發展:「應該9月有新歌派台,自己寫歌、拍MV同監製。」他指音樂是他的夢想,希望有天能用音樂感動人。

好期待

歌影視紅星袁偉豪出碟未
LoveMirkay520 發表於 2022-9-9 22:15

我都諗起佢
太陽花 純真柔弱
10月3日 9點半 美麗戰場

仲以為會錄多一首 點知...

阿mark 發表於 2022-9-9 17:10

點解天盟謝文欣3首新歌無碟出?反而佢1.5首就出得?
Gin Lee 造型娘歌曲悶人又flop歿了

回復 16# miksui

日韓歌手出單曲係為左大碟做promo預熱

sexykaren 發表於 2022-9-9 23:21
謝文欣 個 IG account 改左名做 謝芯兒, 但係 天盟個 website 寫 "代理藝人  謝文欣", 天盟連條女改左名都唔知/唔理, 會唔會其實已經 bye bye 左, 天盟 未有時間編輯個 website

回復  miksui

babyshark 發表於 2022-9-10 01:35

只有果啲idol組合係為promo,其他solo同歌手都係當正常出碟咁出,特別係日本人鍾意買實體碟聽歌

謝文欣 個 IG account 改左名做 謝芯兒, 但係 天盟個 website 寫 "代理藝人  謝文欣", 天盟連條女改左名都 ...
boy4dudes 發表於 2022-9-10 02:56

謝文欣係咪轉左行?

謝文欣係咪轉左行?
sexykaren 發表於 2022-9-10 19:25
According to her IG, 謝文欣 香港女歌手 ❤️ 謝芯兒

Artiste | Singer | Make-up Artist | Athlete
藝人 | 歌手 | 化妝師 | 田徑運動員

唱歌真係唔掂,都係專心做演員好過
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

SSN Chart (7 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 波希米亞(沒有)狂想曲

唔知點解
我覺得條女自從畀見暈飛咗之後就神神化化

回復  miksui

babyshark 發表於 2022-9-10 01:35

Hocc 夠係咁出啦
根本就double standard

關智斌(Kenny)前晚出席時裝活動,他透露正忙於拍攝電影《錄影歹》,捱了4個通宵,並指有份參與女主角兼監製李施嬅被強姦的戲分,之後賣關子、不願透露詳情。Kenny表示今次故事很露骨,更會涉及藥物、毒品及性愛等,是他很少接觸的題材:「對於我 講都幾大尺度,覺得終於可以突破自己框框,好開心!」更令他開心的是,今次以素人身分參加試鏡後取得角色:「導演係外國人,佢都唔知我 邊個,去試鏡佢又覺得我 呢個角色就揀我。」

歌影視紅星袁偉豪出碟未

人哋而家要做星級導師

楊千嬅 - 楊千嬅
tlam 發表於 2022-9-9 14:26

我第一下都係諗到依個

我都諗起佢
kevin2011 發表於 2022-9-9 22:44

好想見到佢同你老婆合唱一首 首歌可以叫累鬥累 兩個啲vocal都不得了
旁人冷語為何一起旁人勸我心死 你更失控我更喜愛怪人像你

sexykaren 發表於 2022-9-9 23:21

會唔會係佢自己出錢俾天盟幫佢出㗎咋
旁人冷語為何一起旁人勸我心死 你更失控我更喜愛怪人像你

我覺得隻碟賣得比想象中好好多
following Terence lam

附加資料好有用

謝文欣 個 IG account 改左名做 謝芯兒, 但係 天盟個 website 寫 "代理藝人  謝文欣", 天盟連條女改左名都 ...
boy4dudes 發表於 2022-9-10 02:56

當年話係謝安琪接班人
之後就無咗影

阿mark 發表於 2022-9-9 17:10

就係天盟  劣