返回列表 發帖
回復  帥小寶`

anyone can tell me whats the connection between Kary and Gigi, why Gigi guest i ...
黃家正 發表於 2018-5-2 23:59

係咪教友啊
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 23
1. 慢性分手 2. 隔牆有耳 3. 討好式戀愛

好想好想GiGi會唱「煙花匯演」!!!!!

回復 937# 帥小寶`

anyone can tell me whats the connection between Kary and Gigi, why Gigi guest in Kary's Concert before?
舞來舞去 不日內開始錄音。

FANSCLUB坐邊區

希望嘉賓有國際巨星吳雨霏

YES ! 開哂燈都要出返嚟!
matthewyky 發表於 2018-5-2 15:04

要大家齊心才能成事
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

演唱會倒數2天

一齊為演唱會熱吓身~

唔知香港站有幾多parts勁歌熱舞呢

#一年之計 #我鍾意 #Funny Face #比堅尼 #Cover Girl #名模

出走地平線 (Cookies mix)

G For Girl

黑人問號 等到開大燈,終極Encore為止?
l00540 發表於 2018-5-1 21:59

YES ! 開哂燈都要出返嚟!

「字母眾多....」

5月4號預咗同你地一齊跳啦!

Source: GIGI facebook

成場一齊跳膽小鬼
艾石仔 發表於 2018-5-2 08:26

今次少了互動,多左舞步/ 和歌曲

歌單有差不多40首作品,唔知Johnny Yim點樣揀
希望有同班同學/ 再上車/ 密雲/ 等人/ 夏花秋葉⋯

同埋cut左學友嘅如果愛、內地粉絲創作⋯

我都在場!
好正
雖然G夜有大量空位 但氣氛好好
John 發表於 2018-5-2 00:44

成場一齊跳膽小鬼

會睇尾場
帥小寶` 發表於 2018-5-2 02:32

Yeah!!! 一起為Gigi吶喊

我都在場!
好正
John 發表於 2018-5-2 00:44

上次宣傳期短,賣出八成已經好叻叻

今次一洗頹氣, Full houses!感恩

會睇尾場

演唱會倒數3天

給大家的情歌(第四章):《灰姑娘》

上次演唱會,本身還有終極 encore《Today ...
l00540 發表於 2018-5-1 18:23

我都在場!
好正
SSN Chart (31 May)  冠軍: Thank You Postman - 陳卓賢  |  亞軍: 瘋子 - The Hertz

會去睇尾場,有冇機會玩佔領紅館?
matthewyky 發表於 2018-5-1 15:20

黑人問號 等到開大燈,終極Encore為止?

演唱會倒數3天

給大家的情歌(第四章):《灰姑娘》

上次演唱會,本身還有終極 encore《Today》⋯
但基於安全理由(觀眾集結於樓梯間)
主辦單位拒絕讓GIGI再度出場⋯

而《香港G夜》最後已《灰姑娘》作結~~~

「盡情愚弄我吧 我自行回家
   沒有眼涙要流下 不要忘記我不會是個笑話」

#陳輝陽 #陳少琪 #全場大合唱 #仲有三日咋 #R U ready

會去睇尾場,有冇機會玩佔領紅館?

仲未搵到尾場霏
gooloo 發表於 2018-5-1 13:27

留意面書專頁
好似有粉絲唔得閒想出讓/ 換飛~

今次尾場好快賣晒

可能有2nd encore~
記住唔好咁心急走人
l00540 發表於 2018-5-1 13:02

仲未搵到尾場霏

5 號見
賴爽 發表於 2018-5-1 12:55

今次尾場好快賣晒

可能有2nd encore~
記住唔好咁心急走人

5 號見

這不只是一場演唱會,這是我跟你們相識二十年的一個聚會,有你們的支持和陪伴,才能成就今天的我,5月4-5日,紅館見!

#梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會香港站

Source: GIGI Facebook

睇GIGI面書,應該加左一part跳舞部分
包括《G For Girl》

連唱20分鐘..搞到好似好短咁
艾石仔 發表於 2018-4-30 23:52

希望好似上次Facebook live咁
原汁原味最好

艾石仔 發表於 2018-4-30 23:52

starlight classic medley

講到好多歌咁
希望唔好太多medley
寧願少一兩首但多啲歌唱全首
hihi 發表於 2018-4-30 23:46

https://www.facebook.com/easttouchhk/videos/1832307013497196/
講到好多歌咁
希望唔好太多medley
寧願少一兩首但多啲歌唱全首

演唱會倒數4天

給大家的情歌(第三章):《嫌棄》

「曾說放手亦在你手 完全沒自尊跟你走⋯
符合許多的要求 卻困在瀑布的下游」

今次演唱會有卄幾分鐘大合唱
Are you ready?

#陳輝陽 #陳少琪 #最佳原創歌曲

希望gigi可以來歐洲巡迴
黃家正 發表於 2018-4-29 16:45

香港站是巡唱尾站⋯

因為承諾了Sergio下半年追多個B

4號紅館見
ivanbb 發表於 2018-4-29 21:48

Yeah!!! 4號見

4號紅館見
love wins!

演唱會倒數5天

給大家的情歌(第二章):《煙霧瀰漫》

「抬頭時明月 但覺煙霧瀰漫
時刮風時也天藍 然後鐘漸緩慢⋯」

演唱會歌單近40首,相信有這首經典作品
到時你又識得跟住唱嗎

#Eric Kwok的我最喜愛的女歌手 #周博賢編曲

希望gigi可以來歐洲巡迴
舞來舞去 不日內開始錄音。

不經不覺下星期就係

梁詠琪(GiGi)下個月4至5號喺紅體舉行一連兩晚「位元堂破壁靈芝孢子呈獻梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會-香港 ...
l00540 發表於 2018-4-29 16:04

期待係時候買飛但見唔到太多人放

梁詠琪(GiGi)下個月4至5號喺紅體舉行一連兩晚「位元堂破壁靈芝孢子呈獻梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會-香港站」,相隔7年再踏紅館舞台,GiGi今次特別大增舞環節,近排喺排舞室好努力排舞。

GiGi話今次香港站演出,係咁多年嚟,開過嘅演唱會當中,跳得最多舞嘅一次:「之前巡迴演唱會已經演出過一部份,因為反應唔錯,今次趁有時間提議排多兩part舞,令演唱會更精彩,我最近愛上跳舞、好享受過程。」佢又話依家最重要係記熟歌詞,因為今次大概有30至40首歌,唱盡咁多年以嚟嘅主打廣東歌,亦會唱一啲平時好少會唱嘅Side Track,當中有連唱20分鐘嘅經典歌曲環節,好似唱K咁過癮。

選歌方面,今次全由工作人員決定,GiGi話:「我當然希望唱到所有歌,大家落咗咁多時間投票表決,至成功排滿成個演唱會嘅歌單。」為咗同歌迷有更多相聚時間,GiGi今次冇請嘉賓,反而準備咗好多影片喺間場時播放,分享自己嘅生活,仲有咁多年嚟嘅轉變,同埋想對歌迷講嘅說話。佢笑話:「間場時換裝要分秒必爭,好彩我瘦咗好多,換裝時唔怕會耽誤時間。」

Source: Apple daily

[歌迷會取票消息]

再次提提大家必須於以下時間來取票:
29/4 星期日 下午2時 至 7時

*門票位置已分配好, ...
l00540 發表於 2018-4-29 09:05

眾美會員記得今日取票啊

Btw, 坐第六行, 感恩

呢首真係勁好聽
JasOh103 發表於 2018-4-29 09:12

希望《他喜歡的是你》唔好落medley~~~

Full version

演唱會倒數6天

給大家的情歌(第一章):《他喜歡的是你》
「他想擁吻的是你 連夜排練過的好戲
...
l00540 發表於 2018-4-28 23:30

呢首真係勁好聽
Jason's Playlist 2024
Week 22 隔牆有耳 - 張天賦

[歌迷會取票消息]

再次提提大家必須於以下時間來取票:
29/4 星期日 下午2時 至 7時

*門票位置已分配好,大家不用過早到達,如於指定時間前已到達,請在公司門外以單行排隊。

**如未能親自取票,請委托親友帶同付款紀錄到取,無需預先通知。

***為使取票過程更順利快捷,請緊記提早於付款紀錄背面寫上訂購人全名及電話號碼。

****海外歌迷可於演唱會當天場外取票,取票時間容後公佈。

還未收到取票電郵的請再次查收濫發郵件箱或垃圾郵件箱。如仍沒收到,請發電郵到gigiconcert2018@yahoo.com查詢。

梁詠琪國際歌迷會

演唱會倒數6天

給大家的情歌(第一章):《他喜歡的是你》
「他想擁吻的是你 連夜排練過的好戲
  卻留待你演出結尾」

下星期記住跟住全場大合唱

#彭海桐 #黃偉文 #季選歌 #勁爆歌曲

呢首我都鍾意~~~

好似季選拎過獎,但沒有到場演繹?
l00540 發表於 2018-4-28 14:01

得20強,冇入到優秀選12強

肯定會有小小唔同嘅

如果唱sidetrack我希望有“花城”
laukaleung 發表於 2018-4-28 12:50

但Johnny Yim好似無揀《花城》

肯定會有小小唔同嘅

laukaleung 發表於 2018-4-28 12:50

呢首我都鍾意~~~

好似季選拎過獎,但沒有到場演繹?

肯定會有小小唔同嘅

已經可以預計全晚大合唱
gooloo 發表於 2018-4-28 00:19

期待~ 唔知兩晩rundown有邊啲唔同?

係就好!!!!
kh23 發表於 2018-4-28 09:07

我希望GIGI會唱《再上車》~~~

之前,Facebook的每日一歌post
問了大家的意見後

民意選出了《今夜沒有風》/《好不好》/ 《哭了》等side ...
l00540 發表於 2018-4-28 08:26

係就好!!!!
SAMMI 三米

我記得偶像在其中一個訪問話sidetrack留返以後有機會開sidetrack concert先再唱 ...
laukaleung 發表於 2018-4-28 08:10

之前,Facebook的每日一歌post
問了大家的意見後

民意選出了《今夜沒有風》/《好不好》/ 《哭了》等side-cut
之前Facebook live和訪問透露了會串成Medley
向大家重温大家想聽的B-side Classic
並緊扣《B面第一首》這主題

B-side聽聞會串成medley
l00540 發表於 2018-4-28 00:15

我記得偶像在其中一個訪問話sidetrack留返以後有機會開sidetrack concert先再唱