返回列表 發帖
唔係 Step 唱 最愛是誰 卦
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

真係俾我估中 美夢之後 錄咗勁歌版MV
PangChiYeung 發表於 2015-3-30 13:19

勁! 真係比你估中,話時話,勁歌版MV真係有段時間無見

勁! 真係比你估中,話時話,勁歌版MV真係有段時間無見
sosomusic 發表於 2015-3-30 20:43

之前 好彩分手 都係用勁歌版ah~

之前 好彩分手 都係用勁歌版ah~
ed8671ed 發表於 2015-3-30 20:56

icic   
哈哈,同一個錄影廠,同一個拍攝手法,唔同西裝,一次唱LIVE,一次為MV版咪嘴,其實不如 Plug LIVE 版

好鍾意 Alfred 今次 美夢之後 嘅演出,我覺得唱成點 寫左喺呢度:
http://www.cmusichart.com/discuz/redirect.php?goto=findpost&ptid=8243&pid=627635
...
Bluejays 發表於 2015-3-30 02:34

我都好鍾意勁歌LIVE呀,花展第一次唱 我覺得: 嘩,勁喎,第一次唱到隱到禁,但係唔多入肉。勁歌 就比 建造好明天 好,可能佢比身邊的dancer 影響左少少

勁歌 close up 版 ... 別再笨 別挽留 學看透 ... 心有點酸... 希望再有勁歌LIVE

我都好鍾意勁歌LIVE呀,花展第一次唱 我覺得: 嘩,勁喎,第一次唱到隱到禁,但係唔多入肉。勁歌 就比 建 ...
sosomusic 發表於 2015-3-30 22:30

建造好明天 版,佢好似唔知自己喺邊咁好 confused。
勁歌 live 版 就真係做到佢係 世界中心 嗰種感覺。

其實嗰啲
別過問 沒理由 像詛咒 別再笨 別挽留 已受夠 別再笨 別挽留 學看透
佢 建造好明天 同 勁歌 live 都唱錯歌詞,
勁歌 live 攪到因為 已受夠 同 學看透 調轉左 而窒一窒走左板,
但咁樣遲鈍左少少嚟唱 已受夠 作結,其實好好聽。
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

有美二 一定唔可以錯過

獨活係立立既代表作
hinz 發表於 2015-3-29 23:12

話晒都係美立第一次拎廿大勁歌金曲獎
話唔定莖牽都係因為咁先識美立既歌嗄
本週冠軍歌: 黑玻璃 - 洪嘉豪

你咪問張敬軒囉,我鬼知咩,軒仔都唔知唱泳泳邊首歌啦
rubylovessss 發表於 2015-3-30 12:33

星語心願

有美二 一定唔可以錯過
chanchan0909 發表於 2015-3-30 22:51

咁美一呢?

星語心願
Our_Souvenir 發表於 2015-3-31 12:36

原唱係柏芝架囉

感應你都唔識
小白 發表於 2015-3-31 18:57

莖牽可能未聽過嗄
話晒星語心願係靚泳繼無心戀唱 n 年後重奪勁歌金曲獎嗄

你頭像邊個黎嗄

所以泳泳代表作係2008年前
我頭像係Tvb一線小生,最近谷肌
小白 發表於 2015-4-1 11:51

其實我的回憶不是我的都可以掹美海車邊做代表作嗄
當年 rthk 十大

07 年其實送我一個家 黛玉笑了 花無雪都正過無心戀唱嗄

是美波嗎?

不要忘記vincy還有首一撇算hit的

勁歌 live 版 就真係做到佢係 世界中心 嗰種感覺。

Bluejays 發表於 2015-3-30 22:47

不要忘記vincy還有首一撇算hit的
kelvinyu188 發表於 2015-4-1 18:08

我知嗄
09 年我比左呢首十大嗄

美浩上左勁歌 !!!

李卓庭同馬仔錄左勁歌

到時一定要睇重播
nicholashin 發表於 2015-4-2 23:11

可能嗰晚(4.12) 你突然想睇呢

李卓庭同馬仔錄左勁歌
rubylovessss 發表於 2015-4-2 22:11

哇 薰衣戀,正!

Rx黃浩邦、狄易達、llv都錄左勁歌

估唔到潮水會冠軍

估唔到潮水會冠軍
PangChiYeung 發表於 2015-4-3 22:12

即係靈魂相認冠完到潮水?

估唔到潮水會冠軍
PangChiYeung 發表於 2015-4-3 22:12

連詩雅不敵羅力威

連詩雅不敵羅力威
ed8671ed 發表於 2015-4-4 00:12

華納一哥大文豪都好多首冇冠啦,冇話shiga

華納一哥大文豪都好多首冇冠啦,冇話shiga
PangChiYeung 發表於 2015-4-4 00:19

不過上年連come on都有冠
tvb應該愛shiga多過pakho好多

ed8671ed 發表於 2015-4-4 00:21

TVB8 愛碎雅多 d 嗄
讓碎雅首奪最受歡迎女歌手嗄

ed8671ed 發表於 2015-4-4 00:21

因為shiga得閒過pakho掛哈哈哈

宜家一集唱得4首歌,坤哥仲要up咁多廢話~

2015.04.12 - 「情歌王子」側田獻唱
播出日期: 2015.04.12 (日)       

將於六月初舉行演唱會的「情歌王子」側田,來到《勁歌》舞台熱身,為樂迷帶來<情歌>及<男人KTV>,更送上新歌<WeTouch>,明言希望用新歌接觸大家,與樂迷互動。

創作歌手李榮浩在內地出道十年,曾為不同歌手作曲、作詞,其後往台灣發展,更作而優則唱,去年奪得多個獎項。他會作客節目,分享轉型做歌手的原因,以及獻唱歌名看似開心,其實是一首悲情歌曲的<喜劇之王>。

另外,馬嘉均、李卓庭也會合唱曲風甜蜜的<薰亻(衣)戀>。本周「勁歌金榜」冠軍歌是羅力威的<潮水>,他不管身體抱恙也為歌迷現場演繹這首親自作曲的作品。

喜劇之王
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

哇 321冇咗四台冠,mv出得太慢啦

唔該東亞快dplug埋最好的債啦

將於六月初舉行演唱會的「情歌王子」側 ...
hinz 發表於 2015-4-9 21:07

D 歌都真係 ... 好 ... 新 ... 下 ... wo ...

將於六月初舉行演唱會的「情歌王子」側 ...
hinz 發表於 2015-4-9 21:07

仲以為唱落俗諗起d無聊主持問埋d低能問題就好笑

台灣既歌手朋友....
02 著地 - 鄧麗欣

一間有台灣歌手 ... who ???

下一part返黎有黎自台灣嘅歌手朋友 :0)

明明李榮浩就係內地歌手....
就因為喺台灣出咗張碟 簽咗台灣華納 個個都以為佢台灣歌手

鄭融呀呀呀呀
02 著地 - 鄧麗欣

馬仔
李卓庭唱得好好聽

yan ting 上完tvb, 會唔會年尾環球又唔玩, 又無新人獎
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 告別煤氣燈 - Gin Lee

其實我覺得 WeTouch 幾好聽
不過 CD version 好聽 d

只要保持心境開朗,做任何事都能夠顯得精神爽利!充滿陽光氣息的Fantaz和經常笑容燦爛的漢洋,有何保持好心情的秘技與大家分享,讓最後一集的《360°》向各位觀眾微笑說再見

02 著地 - 鄧麗欣

只要保持心境開朗,做任何事都能夠顯得精神爽利!充滿陽光氣息的Fantaz和經常笑容燦爛的漢洋,有何保持好心 ...
hinz 發表於 2015-4-14 12:28

你見tvb不繼改革, 都知佢恨不得cut曬d音樂節目     

跟住做咩節目

你見tvb不繼改革, 都知佢恨不得cut曬d音樂節目     

跟住做咩節目 ...
kevinlai1621 發表於 2015-4-14 12:32

所謂嘅 真音樂新態度 , 為香港樂壇出一分力 呢 ??????

所謂嘅 真音樂新態度 , 為香港樂壇出一分力 呢 ??????
chanchan0909 發表於 2015-4-14 16:08

TVB Logic

真音樂 = 播mv (包唔會走音)

新態度 = 漠視不理態度

為香港樂壇出一分力 = 製造話題(搏收視)

chanchan0909 發表於 2015-4-14 16:08

呢句係 2012-2013 嘅 slogan
而家應該係「創造新經典」

呢句係 2012-2013 嘅 slogan
而家應該係「創造新經典」
Bluejays 發表於 2015-4-14 19:34

層出不窮創新經典 (啱啱搵嘅)

不過就算 2012-2013 都只係搞左個 紅白歌手對決 最多計埋 mega live 個四大 show  ...

層出不窮創新經典 (啱啱搵嘅)
chanchan0909 發表於 2015-4-14 19:41

層出不窮 = 音樂節目 啲 時間 同 format 層出不窮
創新經典 = 谷到 越難越愛 做金曲金

層出不窮 = 音樂節目 啲 時間 同 format 層出不窮
創新經典 = 谷到 越難越愛 做金曲金

...
Bluejays 發表於 2015-4-14 19:46

其實tvb d music show 好不知所謂期待now又搞