返回列表 發帖
李克勤錄左勁歌
from 嘉儀ig
唔知係你最重要定世界真細小

同場仲有陳詠謙 ...
kevinlai1621 發表於 2015-6-10 22:50

你最重要 吧 如果世界真細小 應該會搵埋Joey合照
   有得聽告白live

陳柏宇 K.I.S.  鍾舒漫 都錄咗勁歌啊~~~

回眸一笑有得冠

回眸一笑有得冠
PangChiYeung 發表於 2015-6-10 23:24

只差903就可以有四台冠
希望燈燈口下留情
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: Chosen Family - Collar

回眸一笑有得冠
PangChiYeung 發表於 2015-6-10 23:24

Omg 如無意外 陳生第一首四台冠
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

只差903就可以有四台冠
希望燈燈口下留情
kevinlai1621 發表於 10/6/2015 23:36

咁不如唔要十大冠左先啦要十大下星期1>2 都得

咁不如唔要十大冠左先啦要十大下星期1>2 都得
kwanie 發表於 2015-6-10 23:43

你問我, 我寧願咁, 十大當bonus, 最緊要有冠
  其實咁樣下plug仲可能會播得好D

睇咗電視預告 鄭融唔似會冠咁

簽名被屏蔽

睇咗電視預告 鄭融唔似會冠咁
PangChiYeung 發表於 2015-6-11 23:17

應該係佢呀?!
上周第3喎.....

不過廣告又真係輕描淡寫
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

今年仲有冇搞勁歌金曲優秀選?
Hanson 發表於 2015-6-12 00:11

係囉, 上年呢個時候應該投緊票勒喎...
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

2015.06.14 - 泳兒性感獻唱<擋不住的風情>
播出日期: 2015.06.14 (日)       

《勁歌金曲》內容豐富,精采好歌、熱舞多得擋也擋不住。先有泳兒大騷美腿,配合性感椅子舞獻唱<擋不住的風情>,莫非她想挑戰一代性感尤物「卿姐」葉玉卿的地位?加入了新唱片公司的鄭融,也來跳唱新作<Love Hard>,並分享這首快歌在舞蹈上所作的突破。

在劇集《潮拜武當》大耍功夫的蔚雨芯,送上一曲充滿溫情的<疼你>,鼓勵發生意外的媽媽盡快康復;向來搞笑幽默的農夫,帶來以改圖現象為主題的新歌<P得霸氣一點>,保持他們一貫的鬼馬作風;連續兩年為重頭劇集主唱片尾曲的吳若希,則唱出歌詞令她有點兒感同身受的<眼淚的秘密>。

「超級勁歌推介」播放三位型男的MV,包括許廷鏗的<仁至義盡>、洪卓立的<回到最愛的那天>,以及鄭俊弘的<忘了嗎>。本週「勁歌金榜」冠軍歌是側田的<WeTouch>,他會現場演繹這首親自作曲的作品。

Love Hard 無得冠
鄭俊弘係型男
nicholashin 發表於 2015-6-12 16:12

love hard 唔冠, 唔知會唔會冠sick

love hard 唔冠, 唔知會唔會冠sick
kevinlai1621 發表於 2015-6-12 18:28

我諗d超級勁歌推介冠既機會會大d
邊城第7就out囉
02 著地 - 鄧麗欣

睇唔睇到 今集 係唔係 金堅 做MC?

睇唔睇到 今集 係唔係 金堅 做MC?
sosomusic 發表於 2015-6-12 21:31

廣告中,訪問 鄭融 時,鏡頭裡坐喺 鄭融 左邊嗰個係 Alfred。
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

泳泳 跳得有D生硬
係好SEXY

鄭融 訪問時 keep 住望 金堅... 哈哈...

陰公, 眼淚的秘密降左key 都可以唱到咁樣 ._.

愛起~~~~若希BB唱得唔多好

大洗榜

7首新上榜,破紀錄喇掛
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

近年可能係 之前呢度有人話n年前試過out曬10首
nicholashin 發表於 2015-6-14 00:15

其實而家勁歌都唔再叫十大勁歌金曲,
每週個榜都可以轉做二十首歌,同電台看齊啦。
咁樣每首歌喺榜可以停耐啲,
到要大量 上新歌 嚟趕優秀選或總選時,亦唔駛洗榜洗到咁。

其實而家勁歌都唔再叫十大勁歌金曲,
每週個榜都可以轉做二十首歌,同電台看齊啦。
咁樣每首歌喺榜可以停 ...
Bluejays 發表於 2015-6-14 00:23

睇下個個成事不足,敗事有餘嘅余大媽棟響度就知無可能有呢D創新喇

立立錄左勁歌金曲

咁多首新上榜冠得邊首?眼淚的秘密咁勁一上便第三,會唔會3/2/1?

今年仲有 優秀選嗎?

樂勢力
2015.06.20 - 糖妹、劉威煌、謝中傑
播出日期: 2015.06.21 (日)       

常聽說,中學生涯是人生中擁有最多美好回憶的日子,今集的嘉賓糖妹(黃山怡)、劉威煌、謝中傑又有甚麼「威水史」可以和大家分享?另外,「超級勁歌推介」送上李克勤全新風格的歌曲<你最重要>MV。

為推出一本旅遊書,糖妹日前出走台北,「離鄉別井」只有短短數天的時間,已令她感到無限的孤單,與她的派台歌<一個月亮>互相呼應。近日,糖妹還向韋綺姍老師學習唱歌技巧,且聽她即場演唱,看她的唱功有沒有進步吧!

劉威煌成功加盟新公司,推出第一首國語歌<為了愛>,何以推出國語歌能與人生的高低起跌帶上關係?最近嘗試參演舞台劇的劉威煌,自言喜歡身於舞台的感覺,作為歌手,為何會願意把自己的時間花在其他範疇上?

來自新加坡的過江龍謝中傑(Alex),是當地的「Band界猛人」,單是聽他演唱<衝破>,即可感受到他的氣勢。Alex除了分享當地的樂隊文化外,還娓娓道出他入行背後的一段傷心往事。

另外,節目亦送上濱崎步<The GIFT>、那英<默>、Blur<Lonesome Street(模糊冷靜的街道)>及鍾嘉欣<不顧一切>的MV。

樂勢力
2015.06.20 - 糖妹、劉威煌、謝中傑
播出日期: 2015.06.21 (日)       

常聽說,中學生涯是人生中擁有最 ...
ed8671ed 發表於 2015-6-14 12:35

咁姐係下星期超級勁歌推介有陳奕迅李克勤鍾嘉欣啦

原來泳兒無著鞋之前唱都係咁

咁姐係下星期超級勁歌推介有陳奕迅李克勤鍾嘉欣啦
PangChiYeung 發表於 2015-6-14 14:09

另外,節目亦送上濱崎步<The GIFT>、那英<默>、Blur<Lonesome Street(模糊冷靜的街道)>及鍾嘉欣<不顧一切>的MV。

睇個樣linda似就咁挑戰多d
02 著地 - 鄧麗欣

四台熱捧歌曲—衝破、你最重要
nicholashin 發表於 14/6/2015 12:37

alex 叉好波

回復 81# PaHoo
應該有的,唔係都唔使趕著上咁多新歌。

http://programme.tvb.com/music

2015勁歌金曲優秀選第一回
年份: 2015
分類: 音樂
頻道: 高清翡翠台,翡翠台

02 著地 - 鄧麗欣

簽名被屏蔽

2015勁歌金曲優秀選第一回
年份: 2015
分類: 音樂
頻道: 高清翡翠台,翡翠台

...
hinz 發表於 2015-6-15 18:03

唔知有冇陳奕迅咧

挑戰歌    無懼 - C AllStar
挑戰歌    完場曲 - 陳慧敏
華語熱選 夏之咩 - 羅力威
挑戰歌    疼你  - 蔚雨芯
派歌陣    東角遊民 - K.I.S.

無力將天氣逆轉。

首東角遊民上個星期cut左個句好似正常翻
02 著地 - 鄧麗欣

唔知有冇陳奕迅咧
PangChiYeung 發表於 2015-6-15 19:43

我覺得會有

唔知今週勁歌仲要上多幾多首呢?
除左 WeTouch,仲可以空多幾多位出嚟呢?
係走 坤哥 Eason 定 柏宇 呢?

係走 坤哥 Eason 定 柏宇 呢? ...
Bluejays 發表於 2015-6-16 12:46

又洗榜?今回優秀選甘多歌,20首都唔够分

又洗榜?今回優秀選甘多歌,20首都唔够分
阿mark 發表於 2015-6-16 14:53

到時更加大條道理, 唔黎無獎, 兜個圈黎益番自己友

係走 坤哥 Eason 定 柏宇 呢? ...
Bluejays 發表於 2015-6-16 12:46

WeTouch、原來她不够愛我肯定落

睇返今集勁歌,側田咁似咪嘴既?

應該會有EASON 啦~

《明愛暖萬心》
27/6/2015
有 Kay, Alfred, Jinny, 黃家強, 王梓軒

係唔係之後會開post?

《明愛暖萬心》
27/6/2015
有 Kay, Alfred, Jinny, 黃家強, 王梓軒

係唔係之後會開post? ...
sosomusic 發表於 2015-6-17 21:35

kay 唱新歌??
  可惜唔係香港無得睇

kay 唱新歌??
  可惜唔係香港無得睇
kevinlai1621 發表於 2015-6-17 21:41

之後上網睇啦

之後上網睇啦
sosomusic 發表於 2015-6-17 22:03

到時再選黎睇, 我仲有好多未睇節目排緊隊
  其實都係最期待kay係咪唱新歌同唱成點

Jason Chan's Facebook:

今個星期六記得開電視睇TVB嘅《勁歌金曲》啦!因為有我陳柏宇同大家唱<回眸一笑>!聽講個成績好似幾好喎,星期六你地睇下啦!!

回眸四台冠