返回列表 發帖
11:30
PangChiYeung 發表於 2015-5-23 22:07

11:30 -11:45
  應該係唱冠軍歌算
kevinlai1621 發表於 2015-5-23 22:04
多謝曬 顧住睇show 宜家先複
無力將天氣逆轉。

竟然有A2A 同di2da 先
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 告別煤氣燈 - Gin Lee

話達仔岩岩落機
姐係錄一凍一熱個陣錄埋啦
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

回眸一笑有MV呀
仲有jason介紹, 介紹前仲有個好得意的開場畫面
不過jason介紹到好似逐個字dun出黎咁, 同好多英文夾雜住
HKSONG Wk3冠軍: 夜視鏡 - 陳卓賢 www.hk-mcc.net/charlie/hksong fb,ig: hksongchart

回眸一笑有MV呀
仲有jason介紹, 介紹前仲有個好得意的開場畫面
不過jason介紹到好似逐個字dun出黎咁, 同好 ...
hechart 發表於 2015-5-24 03:08

個mv星期五已經出左啦~

個mv星期五已經出左啦~
PangChiYeung 發表於 2015-5-24 09:12

不過突然又回收返
唔知想點嘎
本週冠軍歌: 黑玻璃 - 洪嘉豪

高山低谷
02 著地 - 鄧麗欣

林子博 - 小人兒
劉德華 - 解開 (挑戰歌)

許志安 - 你的秀 (挑戰歌)
譚嘉荃 - 錯過 (挑戰歌)

陳日豐、趙詠瑤 - 喚醒 (挑戰歌)
曾詠欣 - 永遠的愛麗斯 (派歌陣)

林奕匡 - 高山低谷 (嘉賓選歌)

林子博有咩舊歌可以播呢??   如果第時訪問新人係咪無嘉賓舊歌播, 求其播首陳年舊歌算
--------------
結果唔係陳年舊歌
而係上年的青春常駐
HKSONG Wk3冠軍: 夜視鏡 - 陳卓賢 www.hk-mcc.net/charlie/hksong fb,ig: hksongchart

美融同美鏗今晚錄左勁歌金曲~

點解宜家錄勁歌都無聲無色,無新聞又無星蹤

PangChiYeung 發表於 2015-5-27 21:59

仲有慧敏哥
Jinny 都喺度 ... 但唔知做主持定嘉賓
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

PangChiYeung 發表於 2015-5-27 21:59

Yeah! 有得聽 仁至義盡 LIVE ~~~

Love Hard 冠嘎?

Love Hard 冠嘎?
Our_Souvenir 發表於 2015-5-27 23:50

如果係錄 Love Hard 冠嘅嗰集,咪講緊四星期後?
最起碼都 We Touch > Let's Keep This Tonight > 華麗轉身  先啦

我諗唔係錄冠掛
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

如果係錄 Love Hard 冠嘅嗰集,咪講緊四星期後?
最起碼都 We Touch > Let's Keep This Tonight > 華麗轉 ...
Bluejays 發表於 2015-5-28 00:20

我覺得 TVB 未必會比美轉冠嘎

我覺得 TVB 未必會比美轉冠嘎
Our_Souvenir 發表於 2015-5-28 03:17

我都覺,上左榜年尾已經有我選

點解宜家錄勁歌都無聲無色,無新聞又無星蹤
momoko 發表於 2015-5-27 22:18

等大家慢慢估邊首冠軍

其實係咪要開 6月份 討論區

2015.06.06 - A2A、林泳
播出日期: 2015.06.07 (日)        

夏天悶熱的天氣,令人總想躲在室內地方「嘆冷氣」。但作為藝人,少不免要到戶外工作,今集的嘉賓A2A和林泳有甚麼消暑大法與大家分享?「超級勁歌推介」分別會送上吳若希<眼淚的秘密>及洪卓立<回到最愛的那天>。

常聽說「男追女隔重山、女追男隔層紗」,但現實中又有多少女生會鼓起勇氣向心儀對象示愛?過去常以火辣、型格形象示人的A2A(前名AOA),改名後第一首主打歌<Love Me>,卻是鼓勵女孩放膽主動出擊甜美抒情歌。何以改名這個動作,會把這對孿生姊妹的形象同時作出180度轉變?

林泳<I Dare You>亦要向大家宣揚男生會為心儀女孩做任何艱辛事情。自言為新歌努力排舞的林泳,何以說到與女舞蹈藝員合作時會一臉腼腆?唱歌與跳舞之間,哪個能給予他較大的滿足感?

另外,節目亦送上信<如果你還在就好了>、Coldplay<A Sky full of stars>、周杰倫<聽見下雨的聲音>及韓國組合AOA<Like a Cat>等歌曲的MV。

夏天 ...
ed8671ed 發表於 2015-5-29 13:08

哇 你個icon仲正過美轉

重磅消息!!!!美轉錄左勁歌金曲!!!!!!!

夏天 ...
ed8671ed 發表於 2015-5-29 13:08

超級勁歌推介咁快又轉??好似先一個星期咋wor?

重磅消息!!!!美轉錄左勁歌金曲!!!!!!!
PangChiYeung 發表於 2015-5-29 15:36

相信美轉上去嘅目的唔會淨係唱首歌咁簡單
好明顯係有冠

p.s.愛荃亦愛家燕

超級勁歌推介咁快又轉??好似先一個星期咋wor?
PangChiYeung 發表於 2015-5-29 15:38

呢集樂勢力6/6播架~
即係今個星期停一集?

相信美轉上去嘅目的唔會淨係唱首歌咁簡單
好明顯係有冠

p.s.愛荃亦愛家燕

呢集樂勢力6 ...
ed8671ed 發表於 2015-5-29 15:42

喔喔,冇睇日期,以為今個星期播tim XD

美轉著左條好靚既白色長裙

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

...
PangChiYeung 發表於 2015-5-29 15:55
華麗轉身華麗奪冠
阿姐得閒錄勁歌

華麗轉身華麗奪冠  
阿姐得閒錄勁歌
nicholashin 發表於 29/5/2015 15:56

美轉係得兩會嗰排最忙姐

2015.05.31 - 搖滾界前輩黃家強以<沉香>比喻人生
播出日期: 2015.05.31 (日)       

音樂能夠影響人生,搖滾界前輩黃家強帶來親自作曲的新歌<沉香>,比喻當人受到傷害或遇到風雨後,要懂得自我療傷,令自己的人生昇華。已有一段時間沒有作客《勁歌》的雨僑現忙於電影拍攝工作,她與將在今年書展推出台北旅遊書籍的糖妹分別送上新作<糖衣>及<一個月亮>。

「超級勁歌推介」有陳柏宇介紹歌曲<回眸一笑>的意義,並分享拍攝MV最難忘的事是小演員的「哭戲」很「搞笑」?梁漢文亦推介新歌<一路走來>,為何他會稱讚填詞的陳詠謙「乖仔」?由《勁歌》主持升級成為擁有個人作品<原來她不夠愛我>的「歌手坤」吳業坤,竟遇到瘋狂男粉絲獻吻示愛?另會播放容祖兒(Joey)主唱的《武則天》主題曲<女皇>的MV。本週「勁歌金榜」冠軍歌屬於Joey的歌曲<飄紅>,她會現場演繹這首以電影《92黑玫瑰對黑玫瑰》的角色飄紅來代入歌曲的作品。

2015.05.31 - 搖滾界前輩黃家強以比喻人生
播出日期: 2015.05.31 (日)        

音樂能夠影響人生,搖滾界前輩黃 ...
matt0605 發表於 2015-5-29 21:17

美祖竟然有得冠嘎?

美祖竟然有得冠嘎?
Our_Souvenir 發表於 2015-5-29 21:23

點解你覺得會無冠

點解你覺得會無冠
nicholashin 發表於 2015-5-29 22:01

因為 TVB 喜大路野嘎

美祖竟然有得冠嘎?
Our_Souvenir 發表於 2015-5-29 21:23

應該話Joey竟然得閒錄影
只差903就又輕輕鬆鬆四台冠呢隻碟真係破晒紀錄

華麗轉身華麗奪冠  
阿姐得閒錄勁歌
nicholashin 發表於 2015-5-29 15:56

美轉正式挑戰最女同電視劇歌曲

...
PangChiYeung 發表於 2015-5-29 15:55

wa 利害!! 年尾有得投

wa 利害!! 年尾有得投
happyme 發表於 2015-5-29 23:49

你肯定?
舊年候選名單經過晒篩選嘎喎

你肯定?
舊年候選名單經過晒篩選嘎喎
Our_Souvenir 發表於 2015-5-30 02:41

阿姐都要篩選?? 話曬都係自己人
  當然有無獎就另作別論

阿姐都要篩選?? 話曬都係自己人
  當然有無獎就另作別論
kevinlai1621 發表於 2015-5-30 10:52

話明唔出席就有機會冇份入候選名單嘎
(古巨基除外)

(古巨基除外)
Our_Souvenir 發表於 2015-5-30 13:32

阿姐 自己咁撐首歌,點解要唔出席呢?

(古巨基除外)
Our_Souvenir 發表於 2015-5-30 13:32

但話明出席都有機會冇份入候選名單嘎

但話明出席都有機會冇份入候選名單嘎
nicholashin 發表於 2015-5-30 15:13

你講緊王梓軒呀?

只差903就又輕輕鬆鬆四台冠呢隻碟真係破晒紀錄 ...
KITSTON 發表於 2015-5-29 22:53

可惜 樂觀得2台冠,飘紅903無冠

可惜 樂觀得2台冠,飘紅903無冠
阿mark 發表於 2015-5-30 22:50

希望樂觀出個悲觀remix可以上997同tvb!!!!!

只差903就又輕輕鬆鬆四台冠呢隻碟真係破晒紀錄 ...
KITSTON 發表於 2015-5-29 22:53

可能錄埋女皇冠軍已經
02 著地 - 鄧麗欣

做乜半個鐘都播mv
咁快又頹翻
02 著地 - 鄧麗欣

回眸一笑改返條音軌拿 ?_?
做乜半個鐘都播mv
咁快又頹翻
hinz 發表於 30/5/2015 23:11

陣間有糖妹囉
不過呢個環節都應該佔一半AIRTIME 架啦

點解唔比阿姐冠先喎

On6
問佢下星期有乜嘉賓
佢答有人氣王過江龍樂壇呀哥呀姐
有答過咩?
02 著地 - 鄧麗欣

On6
問佢下星期有乜嘉賓
佢答有人氣王過江龍樂壇呀哥呀姐
有答過咩?
hinz 發表於 2015-5-30 23:27

個個星期都差唔多咁講架啦
不過樂壇呀姐.... 即係下星期好高機會美轉冠啦

btw 好興奮飄紅有冠

個個星期都差唔多咁講架啦
不過樂壇呀姐.... 即係下星期好高機會美轉冠啦

btw 好興奮飄紅有 ...
hechart 發表於 2015-5-30 23:30

JF 唔係冇冠呀嘛

仲未有6月post ge

今集一集播左2首王梓軒
1首新 1首舊
舊歌係你最好, 其實都ok ge
最後播左青春頌

剛剛睇左jason集music cafe
今集兩個單位都有live
不過明偉同木偶哥成日爭咪lol

RUBY 姐不如 LOCK 左呢個佢啦唔該