返回列表 發帖
大家集會小心D   開始有啲人丟野

銅鑼灣集會現場高處擲下雞蛋 警員調查

入夜後,繼續有大批市民在金鐘、銅鑼灣及旺角等聚集,即使間中下大雨,聚集的市民並無離開,撐起雨傘,繼續留守。
部份人揮動手機閃光燈,以示打氣。
而在銅鑼灣怡和街,有人從高處擲下雞蛋,警員到場調查。

愈描愈黑
kk8733 發表於 2014-9-30 21:49

快d 整張
共賀十一/xxxx

大家集會小心D   開始有啲人丟野

銅鑼灣集會現場高處擲下雞蛋 警員調查

入夜後,繼續有大批市民在金鐘、 ...
bbtwins 發表於 2014-9-30 22:09

因為旺銅地理不便開槍鎮壓,689 d "紅黑紅紅黑"係好想搞亂呢兩檔。

a kay去咗現場派毛巾

阿kay找數去左現場
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

留名睇比人插騎劫政治宣傳新碟
nicknicknick 發表於 2014-9-30 23:01

唔會掛,咁都關事-.-
Nick's Music Selection 2024 (Week 23)
1. 靈魂有路 - 雷同二友  2. Thank You Postman - 陳卓賢  3. 趁你旅行時搬走 - moon tang

佢黐左線咩
有冇帶埋華誼果張單籌錢賠??

其實我都唔想返屋企,想繼續留喺金鐘
阿媽又話唔好

其實我都唔想返屋企,想繼續留喺金鐘
阿媽又話唔好
rubylovessss 發表於 2014-9-30 23:19

去過已經好好 appreciate
Nick's Music Selection 2024 (Week 23)
1. 靈魂有路 - 雷同二友  2. Thank You Postman - 陳卓賢  3. 趁你旅行時搬走 - moon tang

一個小子 發表於 2014-9-30 22:55

知名人士。。。好容易俾人抽後算帳

特別天氣提示
與一股東北季候風相關的雷雨正由廣東東部移向珠江口,預料未來數小時本港會有驟雨及雷暴。市民應提高警惕。

香港天文台於2014年09月30日23時30分發出

大家小心

特別天氣提示
與一股東北季候風相關的雷雨正由廣東東部移向珠江口,預料未來數小時本港會有驟雨及雷暴。市 ...
kk8733 發表於 2014-9-30 23:36

希望大家都能夠堅持更加團結
老實講好擔心今晚會清場 :(

希望大家都能夠堅持更加團結
老實講好擔心今晚會清場 :(
Nicholas 發表於 2014-10-1 00:07

我覺得未必今晚清   睇政府現況應該係拖得就拖  玩持久戰
   如果真係學學聯話   會佔政府建築
   最壞會變成無政府狀態
   根據基本法第十八條   中央有權可以接手處理
   只係個人猜測啦....但都唔可以提防這個可能性

我見有D係玩啤牌睇雜誌....都好無咁悶

我覺得未必今晚清   睇政府現況應該係拖得就拖  玩持久戰
   如果真係學學聯話   會佔政府建築
   最 ...
bbtwins 發表於 2014-10-1 00:15

咁樣接手個結局可能仲衰...
    真係未睇得通內地諗乜

我見有D係玩啤牌睇雜誌....都好無咁悶
rubylovessss 發表於 2014-10-1 00:18

其實呢樣野真係重點?

咁樣接手個結局可能仲衰...
    真係未睇得通內地諗乜

其實呢樣野真係重點? ...
Nicholas 發表於 2014-10-1 00:21

佢地呢幾日都好攰....平時都應該喺屋企用手機玩GAME....而家出到黎我都諗佢地會唔會怕悶..
想關心下佢地...我夜晚會再去....

其實我覺得呢幾日都唔會清場
國慶呢幾日是國家大日子
cy又整單野黎成為國際大頭條贈興咩

我覺得就算清,可能都是今個星期日

[請廣傳]
如果市民聽日真係想去金紫荊廣場
只需要著黑衫,靜靜咁低頭企or擔遮(響應遮打革命)就夠
千祈唔好衝擊升旗禮
連口號都唔好叫
即使你如何不喜歡一個國家都好
騷擾升旗禮只會顯得我哋不尊重他人
有違民主本意

[請廣傳]
如果市民聽日真係想去金紫荊廣場
只需要著黑衫,靜靜咁低頭企or擔遮(響應遮打革命)就夠
千祈唔好 ...
kenny1102 發表於 2014-10-1 01:32

現在已有不少人到金紫荊及尖沙咀聚集,妄圖開拓新戰線好容易失控! 所以我呼籲:(緊急!請廣傳)速離任何非佔領地點!
100%肯定藝術與科學WK23 903冠硬!!賭幾多都得!!

http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/breaking/20141001/52965068

北 角 警 署 凌 晨 有 警 員 開 槍 自 殺 。

一個小子 發表於 2014-10-1 04:08

岩岩睇蘋果動睇到 可能未必關呢排既事事既

一個小子 發表於 2014-10-1 04:08

反佔中人士又可以話佔中塞住條馬路塞到警員開槍自殺
JM 2016

反佔中人士又可以話佔中塞住條馬路塞到警員開槍自殺
張少 發表於 2014-10-1 07:07

反佔中人士取材係唔錯既...
    不過經過琴日果兩單流野... 都唔會信

一個小子 發表於 2014-9-30 22:55

左邊個仔仔好似好正

升旗禮順利進行,學民成員成功進入觀禮區,播國歌時背向國旗默站抗議,場外示威者保持剋制,並於升旗禮結束後逐漸離開
100%肯定藝術與科學WK23 903冠硬!!賭幾多都得!!

升旗禮順利進行,學民成員成功進入觀禮區,播國歌時背向國旗默站抗議,場外示威者保持剋制,並於升旗禮結束 ...
酷愛903 發表於 2014-10-1 08:31

好表現... 的確無令人失望 完全比人睇到係和平非暴力

我是兲朝公民xxx,我作证:我从未参选过、选举过所谓的人大代表,也从未有过所谓的人大代表在任何政见乃至社会问题上与我咨询过或者探讨过。日前所谓人大针对香港普选问题所做出的《决议》,与本人无关,也不代表本人立场。特此声明,并做证明。
Break down the invisible wall blocking me from my call.

既然大部分市民都是爱国爱港的,那为何不相信一人一票可以赢了一小撮,选出爱国爱港的特首?——————————撒个谎都漏洞百出!!!!
Break down the invisible wall blocking me from my call.

我今天有兩個建議給各佔領者:
1 明天是重陽節,佔領者雖然無瑕親自往墳場掃墓,但有孝心的話,即使看不見靈牌,靈牌也永在心中,我建議明天每個佔領區派一人選擇一個適當時間帶領全場佔領者進行簡單的三拜儀式,表達佔領者不忘先人的孝心。
2 今天適逢南丫海難2周年,為悼念死難者,我呼籲所有佔領者於今晚兩年前海難發生一刻集體默哀一分鐘。今晚集會亦可邀請死難者家屬或倖存者撐場。

1 今天是重陽節,佔領者雖然無瑕親自往墳場掃墓,但有孝心的話,即使看不見靈 ...
酷愛903 發表於 2014-10-1 10:45

聽日先係重陽喎燈神
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

既然大部分市民都是爱国爱港的,那为何不相信一人一票可以赢了一小撮,选出爱国爱港的特首?——————— ...
赤城千叶 發表於 2014-10-1 10:32

唔明白你既意念
    由「選舉委員會」1200人自己選;現在,由「提名委員會」1200人決定好候選人後,交給香港人「一人一票」普選。

分別系邊 ?
    對泛民既候選人當選既機會係近乎0 如果你話要愛國愛港 學你話齋 大部份香港人都係愛國愛港 咁泛民就唔係 ...?
    而如果你清楚基本法 係講明 普及和平等  如果有一方既當選機會明顯比其他黨派明顯地少 又點樣係公平同平等?

你話我地市民講大話既話 但我都希望你清楚基本法既說明... 而家行既呢一套完住唔符合基本法所提
    而系12年果陣已經有人提及普選 但一拖拖到2017 到2017 仲未有機會比市民將心目中既人選選出來
    唔好話而家市民有得投就算 拎唐英年同梁振英做例子 兩者都得到提委會提名 但係兩個都唔係人民大部份人想要既特首 咁樣投有乜意思 ?

如果你要被洗腦教講所洗腦... 唔緊要 ...  但希望你清楚事件既來龍去脈 唔係打左聲明 就代表你持平睇呢件事或者了解呢件事

1 今天是重陽節,佔領者雖然無瑕親自往墳場掃墓,但有孝心的話,即使看不見靈 ...

1. 聽日先係重陽節

2. 你想邀請嗰班人係馬尼拉人質嗰班,關海難乜事

為何要攻城掠地般不斷開辟新佔領地方呢?當警方清場激發市民上街既影響退卻,或者大家沒有能力再抗爭下去, ...
nicholashin 發表於 2014-10-1 10:52

不過相信如果話緊急服務有拖延 醫管局都會收到有關事件... 結果都無
    又多謠言無辦法去證實 但係令到佔中班人比人愈描愈黑...
    然後再比一d 不明白政改問題既人 再去亂講 擾亂視線
    真係愈搞愈衰... 仲有d 人真係去玩真係好無聊 過多一兩日可能令到市民對佔中真係反感就死...
    政府真係用埋d 招數好鬼低莊

其實好想班學生快回家
我知道佢地仍然堅持抗爭
尋晚又黃雨,淋雨好易病
尋日我都好唔舒服又痾又嘔

This is how we support.

原來國慶=重陽、南丫海難=馬尼拉人質事件
nicholashin 發表於 2014-10-1 11:25

燈神定蔣麗芸厚面皮?
兩個都_到無朋友

1 明天是重陽節,佔領者雖然無瑕親自往墳場掃墓,但有孝心的話,即使看不見靈 ...

laughed
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

燈神定蔣麗芸厚面皮?
兩個都_到無朋友
-Prince- 發表於 2014-10-1 12:19

呢幾日掛住上fb追post 搞到頭昏眼花竹火先至搞錯哂,已改
但我提議的今晚南丫海難2周年默哀及明天重陽3拜祭祖都是有意義的活動

其實好想班學生快回家
我知道佢地仍然堅持抗爭
尋晚又黃雨,淋雨好易病
尋日我都好唔舒服又痾又嘔 ...
rubylovessss 發表於 2014-10-1 11:57

佢地會輪班架

食住先
前線警獲派過期炒米

http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20141001/18885661

今日有升旗儀式,新聞都會播返
無眼睇....

呢幾日掛住上fb追post 搞到頭昏眼花竹火先至搞錯哂,已改
但我提議的今晚南丫海難2周年默哀及明天重陽3拜 ...
酷愛903 發表於 2014-10-1 12:39

但係咁樣係拉之前受害者家屬落水-_-

南丫海難受害者家屬一定要支持佔領?係傷心既日子迫佢地出黎真係一件好事?
乜野叫「靈牌也永在心中」 {:4 ...
nicholashin 發表於 2014-10-1 14:07

叫佢地來就真係做show
    名正言順比人話做show

我是不反對嘉年華(甚至支持)的,因為是一個更高層次的學習過程。

詳細解釋有人寫了出來了:

「僵化的形式才是製造恐懼的源頭。正如彌敦道一個街壘上寫著「不要離開MK人民廣場,重回CY管治的生活世界﹗」,你想普選後的世界是怎樣?現在就給你自由,請不要抹殺自己的想像與實踐的能力,我們不是了抵抗催淚彈才站出來的﹗」

全文:
https://www.facebook.com/notes/10152739228765859/
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

689如果企喺金鐘喺全港市民面前承認佢自己錯咩,下台
我地就唔會再係咁,根本佢而家就係死要面

its sad but true