返回列表 發帖
相濡以沫 正到
Follow my IG: @delightcantopop

好完整既大碟
2021年度大碟無誤

呢隻贏至尊碟會值過張敬軒好多
雖然唔係首首都好聽但好cohesive,好明顯更加用心做

呢隻贏至尊碟會值過張敬軒好多
雖然唔係首首都好聽但好cohesive,好明顯更加用心做 ...
bagfgfcde 發表於 2021-11-26 11:26

目前真係佢地拎喎

唔知點解我覺得 《共同望銀河那時》有啲似回應返 《后會無期》
HeithWong 發表於 2021-11-26 09:16

曲風/旋律都有少少似
未講的說話寫滿在信箋
郵差多謝你知 我心所向位置

大家買到?

目前真係佢地拎喎
Thomas 發表於 26/11/2021 12:51
如果英皇以嗰隻計埋ON MY WAY 嘅SACD 嚟爭咪唔係囉

如果英皇以嗰隻計埋ON MY WAY 嘅SACD 嚟爭咪唔係囉
kwanie 發表於 2021-11-26 15:17

之前有冇至尊碟可以有咁樣計?

聽日共同望緊河那時 真係好_正呀CAS!

之前有冇至尊碟可以有咁樣計?
Thomas 發表於 26/11/2021 15:30
其實無

不過英皇做乜 _ 都得架啦

目前真係佢地拎喎
Thomas 發表於 2021-11-26 12:51

係就好!一定好感動

CAS出親概念碟都係好出色嘅作品

給人類的一份宣言 如果vocal出啲就好
陳蕾冚家死

好聽到 最尾個幾track連住聽真係掃唔店
至尊碟+組金plz
利申:唔係鏡粉

給人類的一份宣言 如果vocal出啲就好
stephybest 發表於 2021-11-26 18:38

呢首既concept係指未來機械人 AI會統治人類
所以個vocal其實唔使咁出  有以前steven spielberg E.T既影子
殘破身軀注滿熱血 堅拒眼前由誰掠奪
日後歲月 以初心 對抗暴雪

隻碟成個concept個flow真係好出色
打後果幾首好聽到cls....相濡以沫年度級!

共同望銀河那時 今晚八點出MV 派呢首?

相濡以沫好正
唔可以再miss至尊碟喇

成隻碟有種感覺太straight-forward
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

beethoven250 發表於 2021-11-26 20:31

岩岩去聽咗Live
呢首都好得

希望出年繼續plug

年度之碟。好鍾意,特別係共同望銀河那時。

有冇人貼下呢張碟既文案介紹啊?

明白點解唔派共同望銀河同時輪
比較保守,同以前嘅佢哋比較冇乜move on
難得佢哋今年擺脫到以前俾人老土嘅感覺
所以唔派明智

點解我聽落有d Jerald feel?

<時輪>段chorus頭兩句係咪inspired by<我們都是這樣長大的>段編曲

成隻碟都好好聽希望攞到至尊碟

album of the year
真係越聽越正!無論concept到歌曲質素都頂級!
CAS可唔可以唔好再休團

album of the year
真係越聽越正!無論concept到歌曲質素都頂級!
CAS可唔可以唔好再休團{:5_128: ...
tyli 發表於 2021-11-28 04:33

前兩日釗峰喺IG LIVE裡邊講咗“我地唔會再休團架啦,以後都唔會休團”

D 價好海鮮
$130-$210 不等...

呢首既concept係指未來機械人 AI會統治人類
所以個vocal其實唔使咁出  有以前steven spielberg E.T既 ...
beethoven250 發表於 2021-11-26 18:52

一開頭係特登tune到完全聽唔明,因為唱緊嘅係AI
然後慢慢越嚟越似人類把聲
到「晶片最終養活我 換來人性」終於變返正常聲
其實好有心思
朋友已走 轉圈轉圈 哈姆共你
無愛可失 轉圈轉圈 舒發悶氣

前兩日釗峰喺IG LIVE裡邊講咗“我地唔會再休團架啦,以後都唔會休團” ...
lesleyhocy 發表於 2021-11-28 05:53

下年繼續造好歌!

C Allstar everlast

斷哂市問咗幾間都冇貨

一開頭係特登tune到完全聽唔明,因為唱緊嘅係AI
然後慢慢越嚟越似人類把聲
到「晶片最終養活我 換來人性 ...
sampras625 發表於 2021-11-28 13:03

我都係聽多幾次之後get呢個編排,好正
其實我幾鍾意呢首

其實而家係咪個個出第一批都只會出少少扮限量?

我第一日買$128
琴日已經見信和得返一間有賣$165

其實而家係咪個個出第一批都只會出少少扮限量?

我第一日買$128
琴日已經見信和得返一間有賣$165 ...
721AXA 發表於 2021-11-28 16:50

其實佢哋講咗會補貨
係玩扮限量就唔會賣得$128咁平

CD鋪Mark up咗又唔係落佢哋袋

其實佢哋講咗會補貨
係玩扮限量就唔會賣得$128咁平

CD鋪Mark up咗又唔係落佢哋袋 ...
dfangie 發表於 2021-11-28 17:00

我冇針對佢哋,
只不過呢排的確好多飢餓行銷同海鮮價,
琴日信和地庫嗰間直情貼著:“貨量有限每人限購一隻”

D 價好海鮮
$130-$210 不等...
hissorhk 發表於 2021-11-28 11:10

好彩我第一日嚮 CD Warehouse 用 $129 買到。

我冇針對佢哋,
琴日信和地庫嗰間直情貼著:“貨量有限每人限購一 ...
721AXA 發表於 2021-11-28 17:16

如果太離譜,唯有忍手唔好買
我信遲早都會返貨

我冇針對佢哋,

真喺唔鍾意咁,一喺就印夠先出,又唔見林奕匡斷貨

我冇針對佢哋,

相Gin何太急

「琪」實最後都會翻貨…
良心唱片舖香港亦無幾間…
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

相濡以沫 is that song we need

目前真係佢地拎喎
Thomas 發表於 2021-11-26 12:51

軒fans口中嘅超級天王差尊碟呢一個 就大滿貫
代價係棄埋泳兒個女銀
冇可能畀CAS了
sad
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

斷哂市問咗幾間都冇貨
永遠是軒 發表於 2021-11-28 14:09

我星期六先喺CD warehouse買 應該仲有好多wo

我星期六先喺CD warehouse買 應該仲有好多wo
星夢情真 發表於 2021-11-29 18:52

星期日打哂電話去問都話冇

想問會唔會加印 我未買到

年度最佳 至尊碟+組合金

想問會唔會加印 我未買到
beethoven250 發表於 2021-11-29 19:58

Official講咗會加印補貨

聽咗成首碟一次,歌係高質,令人有點感動,支持首奪至尊碟,組合金就隨緣,拿埋更好。