返回列表 發帖
追風箏的風箏>在時間面前>不好意思我愛你>叫>霧裡看花>正好>給你>活該>維加斯有點好萊塢>加大力度

青峰作曲既在時間面前都好正~~~
Tanya首受害者都有水準~~~
追風箏的風箏係堅正,但係D lalalala 有點生硬

現已上市啦~

容祖儿:懷胎兩年,MOMENT終於出世啦,我現在超感動呀,很想很想大哭一場!說實話,這次所付出的人力物力心思時間,都是超過200分力,在此我要衷心感覺每一位參與的好朋友,你們都是我敬佩的人,我敢肯定,我真的很愛這專輯,你們也來跟我分享這努力的成果吧!

買左

$95連poster
聽完再share後感

一個字:正!!!!!!!!!!!

加大力度好正,可能好buy呢類重Bass既舞曲!
不過我都估唔到勁成咁,王雙駿做快歌真係一流:D
如果呢首有個廣東版就正:lol

追風箏的風箏真係出奇地好聽
唔係講笑:)
Ah YEAH

正好係咪重新錄過?? 唔同曬嘅:L

正好係咪重新錄過?? 唔同曬嘅
kingsfacheung 發表於 2012-7-20 12:54

係重錄過

除左<叫>同<給你>全碟都好中意
雖然<在時間面前>青峰唱一定會好聽好多但Joey都真係唔錯
<受害者>非常Tanya feel, Tanya自己唱返應該更有味道
<加大力度>好正!Carl真係(Y)(Y)!!
<霧裡看花>有種淡淡嘅情感, 正!
<活該>個編曲同vocal都唔同左, 中意之前個ver多d

回復 59# 炎力

即係唔係派台個version 係mv個version?

回復  炎力

即係唔係派台個version 係mv個version?
星夢情真 發表於 2012-7-20 20:48

冇錯

好少相.. 不過d歌好正!!
仲有mv送 :kiss:

成隻碟暫時最喜歡反而係隻廣東歌 雖然 K K 地

睇番作曲人個欄 原來係 CY 同 DAVY
唔怪得

係出碟之前我冇聽過流出既歌曲
只係聽左派台的正好同霧裡看花
所以對我黎講好新鮮
要慢慢細味一下先

唔係講笑
追風箏的風箏真係好正
比到一份莫名的親切感我
本週冠軍歌: 黑玻璃 - 洪嘉豪

加大力度隻舞真係好型
Ah YEAH

【on.cc 東方互動 專訊】 容祖兒(Joey)在台北的大直區為新歌《加大力度》拍MV,並找來過百位臨記及「白馬王子」來演出,導演為了要呈現一種魔力夢幻的畫面特別找來活道具— 一匹白馬來做男主角。除出動白馬,祖兒更換了多個不同造型。對於「封橋」拍攝,祖兒開心說:「以為是封一個小橋,沒想到是一個大場面,令我很興奮。」

2nd version  ???

Joey 的國語碟質量越黎越高了
我好鍾意呢隻碟
除左有幾首無厘頭慢歌之外
其實我個人都幾期待 Joey 出全快歌大碟

希望有2nd ver! 因為今次同空港一樣都係等緊改版:P
起碼有加大力度mv同微電影喇?
最好有埋河岸/moov live!! 我唔介意等的!

Joey 的國語碟質量越黎越高了
我好鍾意呢隻碟
除左有幾首無厘頭慢歌之外
其實我個人都幾期待 Joey 出全 ...
ladygaga 發表於 2012-7-26 15:19

其實我都想佢趁仲跳到舞出一隻快歌碟
但係好似好耐之前已經話有醫生叫佢唔好再跳舞
今次仲要加大力度= =...
連CM亦變質如此,唉

加大力度!!! 超正!

加大力度!!!!就算出廣東話呢d一雞兩味我諗我都會中意^0^
不好意思我愛你!d發音正左好多,但活該d發音又變得怪怪

終於有時間聽哂成隻碟
追風箏的風箏>加大力度=在時間面前>叫>不好意思我愛你>受害者>正好>霧裡看花=活該>給你=維加斯有點好萊塢
在時間面前真係有d TOUCH
叫就好活潑
Ah YEAH

希望3 plug系加大力度

希望3 plug系加大力度
kaven 發表於 2012-7-27 13:11

已經確定系加大力度

加大力度真係好爽 !
系我心目中 呢首絕對係 Joey 快歌 Top3 之一
比跑步機上 桃色冒險 逃更有霸氣 !
同埋個 feel 有d 小豬 feel
拎呢首去同台灣既跳舞天后比 絕對唔失禮 !

加大力度好掂。。其實呢首隨時可以成為酒吧hit歌。岩曬。。期待在酒吧聽到呢首。

好耐都未听过joey唱D禁有霸气的歌。。。爱死加大力度。。。

我唔識欣賞加大力度

我都唔係好識欣賞加大年度...覺得high位唔夠喉..
反而好like給你同活該!

1 1 1 Mc Hot Dog 贫民百万歌星 滚石 25.47% 2

2 New 2 梁咏琪 Butterfly Kisses 华纳 20.99% 1

3 2 2 王识贤 2012最新国语专辑「一起去幸福」 华纳 6.43% 5
4 3 1 陈威全 倾听 滚石 4.7% 6
5 New 5 合辑 闲了liao3 滚石 3.97% 1
6 4 4 陈乃荣 同种异类 滚石 3.43% 3
7 6 5 巫启贤 你爱永不变 avex 3.24% 4
8 7 7 火星熊 火星熊同名创作专辑 亚神 2.53% 3
9 19 9 八三夭 最后的8/31 相信音乐 2.17% 6
10 8 8 合辑 菩萨底忧郁-禅意无限 禾广娱乐 1.51% 8
11 5 1 林宥嘉 大小说家 华研 1.1% 5
12 10 6 黄美珍 途中 环球 0.95% 6
13 9 1 五月天 「第二人生」 相信音乐 0.85% 32
14 17 14 黄莺莺 第51张个人专辑「摇篮曲」 华纳 0.46% 5
15 20 6 LaLa徐佳莹 第三张个人音乐精品『理想人生』 亚神 0.41% 8
16 16 13 以莉‧高露 轻快的生活 风潮 0.32% 5
16 15 1 丁当 好难得 相信 0.32% 10
16 11 2 范玮琪 爱,在一起Together 福茂 0.32% 9
19 未进前20名 1 林俊杰 学不会Lost N Found 华纳 0.24% 26
19 12 3 陈芳语 Kimberley首张同名专辑 SONY MUSIC 0.24% 13

my dear jojo le?:'(

1 1 1 Mc Hot Dog 贫民百万歌星 滚石 25.47% 2

2 New 2 梁咏琪 Butterfly Kisses 华纳 20.99% 1

3 2 2  ...
joey2009 發表於 2012-7-29 23:43

玩曲線玩得幾好喎:$

玩曲線玩得幾好喎
bagfgfcde 發表於 2012-7-30 11:58

下?我偶像咁慘你仲要潤我:'(

希望依2,3年佢真係可以做到以前王菲咁

霧裡看花愈聽愈正
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 22
1. 還有一艘救生艙 2. 靈魂有路 3. 月色魔美

13                  Moment         容祖兒         1         0.53         種子音樂

http://www.5music.com.tw/cdtop.asp

恭喜;p
Ah YEAH

請問同蕭亞軒的我愛我、剪刀嘴 張韶涵的That Girl有得比嗎?根本唔同級數!唔該容粉唔好專登抬高自 ...
koalabear 發表於 2012-8-1 02:45

佢係fa粉。:$
唔該唔好認定讚Joey既人就係容粉!
而且唔同級數呢D野好主觀啫

佢係fa粉。
唔該唔好認定讚Joey既人就係容粉!
而且唔同級數呢D野好主觀啫 ...
bagfgfcde 發表於 2012-8-1 10:19

點解d人唔做足功課先出post嘅? 今期可能興指鹿為馬?!連JF同Fa 粉都分唔清 so sad;P
agree, 好聽就好聽;唔好聽就唔好聽, 你覺得差唔比人覺得好? 霸道:funk::Q   有冇咁嘅必要去 challenge 人?;P
我們的總和

第13 -,-
   上次很忙全國賣8000隻,今次應該有10000隻
   另外,我都5覺加大力度有咩咁正,副歌又5 ...
koalabear 發表於 2012-8-1 02:41

:$ 点都好过千fa只《ready or not》啦
還說下次做更好,誰料這刻是尾聲~

第13 -,-
   上次很忙全國賣8000隻,今次應該有10000隻
   另外,我都5覺加大力度有咩咁正,副歌又5 ...
koalabear 發表於 2012-8-1 02:41

仲有,边个话你只很忙全国卖8000??香港都有金唱片啦唔该

原來世界上有人信英皇吹水的銷量
koalabear 發表於 2012-8-1 15:41

英皇系咪吹水大家都无从得知,你话佢吹水你又冇证据:lol 但很忙商会榜都有1>4,难道要信你8000只咁准确嘅数字?;P 真系唔知系边个统计者话俾你知?:$

商會係局限香港,我講緊中國(可能我講錯左全國),記得之前有內地網站公佈左全國09年某部分唱片銷量 ...
koalabear 發表於 2012-8-1 19:41

:funk: 原来你一直以为金唱片系3—4万。。。。:L 讲多无谓

点都好过千fa只《ready or not》啦
TT进化论 發表於 2012-8-1 13:39

咪又係50步笑100步

商會係局限香港,我講緊中國(可能我講錯左全國),記得之前有內地網站公佈左全國09年某部分唱片銷量 ...

唔該話人之前做下功課先
金唱片有 3~4 萬....
本週冠軍歌: 黑玻璃 - 洪嘉豪

何來金唱片(3-4萬)????

http://zh.wikipedia.org/wiki/%E9%87%91%E5%94%B1%E7%89%87

你可以望下呢度先:$

金唱片唔係15000張咩