返回列表 發帖
其實乜乜 FEVER 係有個好既概念 但堆歌其實大部份都悶 =  =
甚至其實 moments 隻碟其實已經好悶了 .
=== ...
賴爽 發表於 2012-9-13 11:51

其實兩小無猜係幾似基仔90年代初出道果D輕快情歌,佢唱番呢種歌其實駕輕就熟:lol

蘋果官網入面介紹iPhone5音樂界面嘅唯一中文唱片:lol

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

蘋果官網入面介紹iPhone5音樂界面嘅唯一中文唱片
julia 發表於 2012-9-13 21:05

連個們字都變左簡體@@

連個們字都變左簡體@@
maksiuhong 發表於 2012-9-13 21:07

可能呢個係FOR大陸....:L

初初真的越聽越like!!

連個們字都變左簡體@@
maksiuhong 發表於 2012-9-13 21:07

係簡體字中文頁面度介紹嘅...

係簡體字中文頁面度介紹嘅...
julia 發表於 2012-9-13 22:07

洗唔洗連封面都改埋咁勁==

初初好正[code][/code]
50 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

羅力威作個隻初初好正,中國風
像為基仔度身訂做

蘋果官網入面介紹iPhone5音樂界面嘅唯一中文唱片
julia 發表於 2012-9-13 21:05

明明後面有《Moment》天后對長腿...

數彩虹 發表於 2012-9-16 16:56

Joey都有長腿?!!!!,恕我無知吧...

喜歡果4隻
戀無可戀,告別我的戀人們,初初,逆時光
希望903可以plug曬呢4隻
今次903唔會好似時代大碟咁啦掛,上次都話有D quota分左去You Talkin to Me 到-.-

數彩虹 發表於 2012-9-16 16:56

I think that user means the only one Cantonese album

個8個故事真定隻架???

個8個故事真定架???
kenny1102 發表於 2012-9-16 20:28

邊8個故事
以我所知除左告別我的戀人們同幸福方舟(唔係故事)
之後都係基仔ge感情史尼

初初好正[code][/code]
Lkp88 發表於 2012-9-15 21:26

真有唱出之前我暗戀學長果種心態

呢隻碟係繼我生之後KKK 最好既碟!
可惜今年903buy RB 隻Easy 多D...

呢隻碟係繼我生之後KKK 最好既碟!
可惜今年903buy RB 隻Easy 多D...
酷樂 發表於 2012-10-5 00:36

唔系啵,好似告別我的戀人們有落榜周啵..

唔系啵,好似告別我的戀人們有落榜周啵..
aka 發表於 2012-10-5 13:18

但要播到拎至尊碟好似有D難度...:o
雖然都好想基仔自己監製既碟可以拎到至尊碟,基仔仲未拎過監製獎:$

但要播到拎至尊碟好似有D難度...
雖然都好想基仔自己監製既碟可以拎到至尊碟,基仔仲未拎過監製獎 ...
古比 發表於 2012-10-5 13:32

我都好想今次基仔可以拎到至尊碟,多過十大or男歌手三甲...
至今都係咁整碟循環,唔想隨便拎首出黎破壞整體feel~:lol

古巨基 – 告別我的戀人們 (Version 2)

第二版加送 :“ 你知道唔知道 – 古巨基告別我的戀人們音樂會 “DVD + 2首MV

Release Date : 31 Oct 2012

CD

1. 告別我的戀人們
2. 初初
3. 兩小無猜
4. Shirley
5. 戀無可戀
6. 直到銀婚
7. 宇宙大帝
8. 無涯洞
9. 逆時光
10. 幸福方舟

DVD (你知道唔知道 – 古巨基告別我的戀人們音樂會)
1. 告別我的…戀人們
2. 初初
3. Shirley
4. 那些年
5. 戀無可戀
6. 直到銀婚
7. 幸福方舟
8. 無涯洞
9. 愛的代價
10. 告別我的戀人們
MV
11. 告別我的戀人們
12. 戀無可戀

簽名被屏蔽

(DVD size)

第二版好吸引呀:$

嘻嘻 我都冇買第一版
仲擺埋個concert 正
不過又要買moment第二版...

有d心思思想入添

好彩 Moment 冇買 V1
(原本諗住買個邊 V2 而家要諗諗先)
我呢隻買左 V1
但係 V2 又好吸引

點呢?
雖然買兩次又唔算話好唔值得

買咗v1,但見到有live DVD,都要買埋先得!
50 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

香港英皇娛樂集團:完整版音樂會將收錄於明天推出的第二版專輯收錄

究竟係 30/10 定 31/10 出?

回復 178# KennyCheng23

今日 ( 30/10 ) 出左....... $115 觀塘廣場

DVD到手了!

DVD海報。。。送的!

CD + DVD

封底tracklist...

戀無可戀_古巨基

買左!!:victory:  個音樂會有117分鐘,好正!!!!:lol