返回列表 發帖

Love is Light - 林欣彤(CD+DVD) Aug 24

歌手:林欣彤
唱片名稱:Love is Light
唱片封面:

推出日期:2012/8/24

唱片類型:CD+DVD

TrackList:
CD
01.海賊
02.我愛你
03.向玻璃鞋說再見
04.追風箏的風箏《DIVA華麗之後》電影歌曲 容祖兒 林欣彤合唱]
05.上若水《水之源》主題曲
06.樹藤
07.兔愛狼
08.第二次初戀
09.自傳  
10.獅子山下遇上

DVD(MV)
1. 我愛你 MV
2. 樹藤 MV
3. 追風箏的風箏 MV《DIVA華麗之後》電影歌曲 容祖兒 林欣彤合唱]

附加資料:
專輯收錄有: 四台冠軍歌《樹藤》/深情主打《我愛你》
特別推介: 林欣彤X容祖兒 破天荒合唱電影 [DIVA 華麗之後] 主題曲《追風箏的風箏》
加送收錄: TVB台慶節目《水之源》主題曲《上善若水》

出處:Sky  Music

必買lor~~ MAG MAG

好期待玻璃鞋
btw 有同joey合唱歌@@

追風箏的風箏
好凄美的歌名啊!!

林欣彤X容祖兒 破天荒合唱:L
對於樂迷來說...破你個頭;P
方便就真

唔知佢同alfred邊個版本O既上善若水好聽D呢

上山若水?? --》上善若水

回復 6# Stanley

我喜歡Mag version than Alfred.

Love is Light,Xposed 6.28同時入手 : D
期待 海賊 兔愛狼 第二次初戀

張相第七首睇到係"兔愛X"
估係個龜字

樹藤 咁DARK的歌 有少唔少襯 LOVE IS LIGHT 呢個咁+VE的主題
不過都好期待

我都唔記得mag出碟tim... 唯有唔買robynn and kendy住啦
不過係放榜前出, 有d冇乜心情tim...
追風箏的風箏睇怕都係電影片整la

林欣彤X容祖兒 破天荒合唱
對於樂迷來說...破你個頭
方便就真
kingsfacheung 發表於 2012-6-12 22:04

咁有陣宣傳呢d嘢係誇張d既加上同一個早佢咁多年早道既前輩合唱, 緊係要咁講, 兩個又唔係成日係音樂上有合作
不過2個我都like~~~

今只碟的歌好似幾好喔!!!
好期待啊
期待與JOEY合唱首《追風箏的風箏》

張相第七首睇到係"兔愛X"
估係個龜字
hehehaha 發表於 2012-6-12 22:52

兔愛狼  I think. Eric Kwok 另一首歌

兔愛狼  I think. Eric Kwok 另一首歌
ccmman 發表於 2012-6-12 23:36

傳說中既洗澡part2?
不過齋睇歌名好似唔係好關事- -

傳說中既洗澡part2?
不過齋睇歌名好似唔係好關事- -
KennyCheng23 發表於 2012-6-12 23:41

狼吃兔正常. But 兔愛狼 就極不尋常!! ;P

Track #9 should be "自傳"

DVD 掉轉左
1. 我愛你
2. 樹藤
3. 追風箏的風箏

Mag 這張專輯班底好強!

Mag 這張專輯班底好強!
discovered 發表於 2012-6-13 10:25

可否透露每首歌的製作班底?:D:D

今只碟的歌好似幾好喔!!!
好期待啊
期待與JOEY合唱首《追風箏的風箏》
sunshine 發表於 2012-6-12 23:07

D名聽落好似幾得就真既,不過唔知餘下歌曲的質素如何,期待:

04.追風箏的風箏
07.兔愛狼
08.第二次初戀
09.自傳  
10.獅子山下遇上

第二次初戀 vs 第一天失戀 :lol

第二次初戀...周吉佩..

搵到個Big Cover

akk 發表於 2012-6-13 16:01

呢首係翻唱歌?:o

可否透露每首歌的製作班底?
順順利利 發表於 2012-6-13 14:57

聽聞會有 Mattew Tishler, Andrew Ang、Eric Kwok、John Laudon、Hanjin
期待!

wow 正 必買

呢首係翻唱歌?
順順利利 發表於 2012-6-13 16:23

應該唔係呀 0.0
其中一句歌詞 of 周吉佩 – 第二次初戀-> 我那會懂珍惜這個女友

聽聞會有 Mattew Tishler, Andrew Ang、Eric Kwok、John Laudon、Hanjin
期待!
KennyCheng23 發表於 2012-6-13 20:26

Confirmed: Mattew Tishler, Andrew Ang、Eric Kwok、John Laudon,
Hanjin 好似5見左.
Also 有 The Island C君
林若寧+舒文基本班底
DIVA 首歌應該是林二汶寫

唔知點解幾期待呢隻碟@@
可能因為頭2 plug都覺得幾好聽
但估唔到會同祖合唱,幾surprise下!

must buy item!

近期EEG D封面做乜HEA成咁?!
Pick me Pick me up
我的梦境 等你 唤醒
这美丽 将要因你 亮起

阿田 發表於 2012-6-14 20:36

我覺得幾型喎, 簡單又帶出主題。

阿田 發表於 2012-6-14 20:36

OK哦,粉紅色底色帶出“LOVE”的主題,另樓主唔該改一改個推出日期,係6月28日

@林欣彤中国歌迷俱乐部: 哗! 美曝的MV照喔! 等不及想看啦! [抓狂]【@Mag林欣彤 《Love is Light》CD+DVD】将於#本月28日#推出, 专辑内收录十首全新歌曲, 而随碟DVD则收录了三首用心制作大获好评的MV: 《我爱你》丶《树藤》和《追风筝的风筝 (和@容祖儿 合唱)》, 童鞋们又怎能不拥有呢? (谢谢@kelvindad陈浩源 确定推出日期)

akk 發表於 2012-6-13 16:01

怪唔之得咁熟口面啦…
BTW 追風箏的風箏應該會幾正
不過 獅子山下遇上 呢個歌名會唔會娘左D咁呢…

回復 38# KITSTON

獅子山下遇上 => Dai San Life commercial song???

我剛剛check下Mag隻Love Is Light 響 Yesasia pre-order 情況, 已排名第一. e 隻碟大賣鳥.

回復  KITSTON

獅子山下遇上 => Dai San Life commercial song???
ccmman 發表於 2012-6-15 14:15

呢首應該係勵志歌,大新人壽贊助吧,個封面有寫大新人壽 哦。

小巨肺@Mag林欣彤 將會在作客新浪微訪談 到時她會與大家暢談新碟#Love is light# 及分享成名後的心聲 大家快來到微訪談連結:http://t.cn/zWhRFym 留下你的問題,有機會得到Mag的親自回覆啊!快來發問吧~

呢首應該係勵志歌,大新人壽贊助吧,個封面有寫大新人壽 哦。
順順利利 發表於 2012-6-15 14:46

廣告歌?

GEM跟MAG對撼...我會買呀MAG只碟

GEM跟MAG對撼...我會買呀MAG只碟
estcheung 發表於 2012-6-18 23:58

我都係 但都希望GEM唔好咁快賣晒 唔係我冇得買la :Q

期待!!!!!!XDD
兩首派台歌都好正!!!
最期待 玻璃鞋 ~~~

上面有朋友話隻碟名改得唔好....
樹藤 唔襯呢個碟名.....
但..我認為 樹藤 雖然陰暗......
但係首歌同樣地都係表達緊一種對愛的渴求.....
其實都係岩呢隻碟既主題.....=V=

The track list seems nice!!!! MUST BUY!!! Support Mag

追風箏的風箏
作曲:C.Y.Kong / Davy Chan     
作詞:林夕

from Cash

特別通告: 出碟延期
林欣彤個人大碟將會延期推出, 確實日期會盡快通知大家.

by林欣彤fans club