返回列表 發帖
曾經以一曲崩壞震驚kenneth既黃妍
最後竟然flop到要用事前比人睇死無料到既我沒有歌黎賺返啲驚喜度
仲要我沒有歌都只係由太渣變成合格先叫有驚喜

如果點評佢呢隻碟兩大過失

第一過失 邀左林家謙寫歌令坊間對佢標準火箭級飆升
第二過失 又唔邀多幾首林家謙寫歌令歌曲質素失速式下降

P.S 條台灣佬林易祺害死佢啦 除左牆身有裂搶耳 其餘三首都好水皮
太陽花 純真柔弱
10月3日 9點半 美麗戰場

第一次聽消失的人,又幾正

睇得快左,以為碟名叫九道真妍

睇得快左,以為碟名叫九道真妍
我等我在 發表於 2021-7-18 22:28

隔離X登有人提議九妍人格,同你呢個都幾搞笑,2選1都搶口過咩九道痕跡啦,悶到
太陽花 純真柔弱

好聽 有誠意 打算買
唔知仲可以出多幾多隻
佢仲欠啲磨練 尤其vocal上有啲唔上唔落 又唔係好有特色 又未到好有技巧好穩定

希望快點有得聽

好聽 有誠意 打算買  
唔知仲可以出多幾多隻
佢仲欠啲磨練 尤其vocal上有啲唔上唔落 又唔係好有特 ...
tree 發表於 2021-7-19 20:31

由頭到尾都係busking級數唱功,你期望vocal會有幾好呢
太陽花 純真柔弱

終於出到碟,唔知今年拎唔拎到女歌手獎

呢條女憑咩賣$289….
Jace 十幾首歌先賣百幾
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

289$... 去死啦搶錢搶到咁 天后鄭秀文都唔敢賣呢個價啦八婆
太陽花 純真柔弱

289$... 去死啦搶錢搶到咁 天后鄭秀文都唔敢賣呢個價啦八婆
kevin2011 發表於 2021-7-21 19:53

難聽講句 何來的自信 仲貴過Serrini
肥婆馬上收皮

呢條女憑咩賣$289….
Jace 十幾首歌先賣百幾
fifty1205 發表於 2021-7-21 19:51

有太陽眼鏡果個版本200幾 不過人地有野送值啲囉
太陽花 純真柔弱

難聽講句 何來的自信 仲貴過Serrini
fifty1205 發表於 2021-7-21 19:54

可能收山碟黎 以後咪X再出 搶錢怪 吸血鬼
太陽花 純真柔弱

有太陽眼鏡果個版本200幾 不過人地有野送值啲囉
kevin2011 發表於 2021-7-21 19:56

人地平裝版2CD先賣129
黃妍人氣咁低都賣三舊水 呢個價錢真係趕走埋趕客嘅興趣
肥婆馬上收皮

人地平裝版2CD先賣129
黃妍人氣咁低都賣三舊水 呢個價錢真係趕走埋趕客嘅興趣 ...
fifty1205 發表於 2021-7-21 19:58

街客一定唔會買 佢等收山啦 白痴架佢
太陽花 純真柔弱

未試過咁嬲 寧願你出ep掠水 九首歌300$ 你有無良知架黃妍
太陽花 純真柔弱

留返比黃妍TG谷果二百個白痴買啦搶錢碟 仲要分分鐘得1/10人會買
太陽花 純真柔弱

喺爛鬼OP開騷已經搶左500 仲好意思搶多300?得些好意需回手啦吓嘛
太陽花 純真柔弱

宜家啲碟真係越嚟越貴賣289

罪大係咪冇人識marketing
完全唔明賣咁貴對sell條女有咩幫助
街客一定唔買錢 唔係忠粉都要諗諗啦

街客一定唔買錢 唔係忠粉都要諗諗啦 ...
hlyung 發表於 2021-7-21 20:43

好似Jace咁樣有嘢送嘅話 賣得貴啲都可以
但如果冇嘢送都賣到咁貴真係痴線

好似Jace咁樣有嘢送嘅話 賣得貴啲都可以
但如果冇嘢送都賣到咁貴真係痴線 ...
Daabinlo 發表於 2021-7-21 20:47

睇開箱片啲餡同上一隻差唔多但就貴成舊幾水
定價嗰條友係咪忽L咗?

街客一定唔買錢 唔係忠粉都要諗諗啦 ...
hlyung 發表於 2021-7-21 20:43

嚴格來講係派台歌EP 加埋舞台劇同舊demo重錄湊夠9首
睇開箱片真係睇唔到係咩大製作要賣三舊水…
肥婆馬上收皮

定價嗰條友係咪忽L咗?
hlyung 發表於 2021-7-21 20:51

Sony成間嘢都忽L咗
今集碟啲宣傳都做得好差下

定價嗰條友係咪忽L咗?
hlyung 發表於 2021-7-21 20:51

內容仲少過上隻碟 乜都唔送 得本爛鬼書 整大隻啲就收咁貴 呢個女人發錢寒
太陽花 純真柔弱

宜家啲碟真係越嚟越貴賣289
Daabinlo 發表於 2021-7-21 20:33

今年D碟真係唔知咩事wo... 好似隻隻都好貴
唔知係因為個包裝定點

Janice, Jason, the album, MIRROR, serrini, karen, hins, 吳林峰 >$200
有D就真係包裝精美+好多野送, 但有D普普通通都咁貴

唔知係因為個包裝定點

Janice, Jason, the album, MIRROR ...
星夢情真 發表於 2021-7-22 00:38

唔賣貴價,唱片公司要蝕好多?

會買呀,但去唔到簽名會唔開心

唔知係因為個包裝定點

Janice, Jason, the album, MIRROR ...
星夢情真 發表於 2021-7-22 00:38

人地米送左本日記LOR

內容仲少過上隻碟 乜都唔送 得本爛鬼書 整大隻啲就收咁貴 呢個女人發錢寒 ...
kevin2011 發表於 2021-7-21 22:03

你咪又係成個勁bitchy的人日日喺度嘈,用十個post喺度seek大家attention,我不是tg group嗰200幾人,是有點貴,但我都會買,亦已經買咗演唱會飛
我不滿你好耐了,你如果有咁多不滿,不如一次過諗好晒,打篇長文,一個post講晒你的不滿,你不斷回覆,推高個post,都是幫隻碟宣傳的一部份

係咪收咗錢喺度做打手呀你

隻碟實物只能說好靚,Dorothy 真心有料到
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

講真$289 係有D 貴, 但今年D碟隻隻都好貴

隻碟實物只能說好靚,Dorothy 真心有料到
星勤 發表於 2021-7-22 11:55

你唔駛錢買佢送比你你緊係話靚啦
太陽花 純真柔弱

曾經以一曲崩壞震驚kenneth既黃妍
最後竟然flop到要用事前比人睇死無料到既我沒有歌黎賺返啲驚喜度 ...
kevin2011 發表於 2021-7-18 00:07

都分析得啱 其實隻碟真係應該上年暑假出
好多歌唔使plug

睇相都覺得幾靚,一陣收工去買!

啱啱先發現原來咁多歌係同人co-write

啱啱先發現原來咁多歌係同人co-write
星夢情真 發表於 2021-7-23 20:43

係咪同得人cowrite多有尾數未清晒 就出到咁貴掠水找數比人
太陽花 純真柔弱

聽耐左現在最鐘意無聲浪.. 覺得HOBING 監得好好. D 唱法有D 變化細緻好多.  
同埋王樂儀包碟真係非常正..
想知CATH 下隻碟如果冇左王樂儀可以點做..
BTW. MISCHA 都未出過大碟, 而CATH 已經出左2隻,.

聽耐左現在最鐘意無聲浪.. 覺得HOBING 監得好好. D 唱法有D 變化細緻好多.  
...
快劍俠 發表於 2021-7-23 21:27

大把詞人可以用啦 依家局限晒比王樂儀一味用佢啲詞寫有黃訊息既歌
搵返其他人平均啲仲好
太陽花 純真柔弱

你唔駛錢買佢送比你你緊係話靚啦
kevin2011 發表於 2021-7-23 16:39

你啲指控都幾無理,為嘈而嘈真係唔該收收皮
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

昨日有 881訪問

一姐po story簽名會得幾個fans 慘到
肥婆馬上收皮

其實成隻碟個 FLOW 都幾好
隻隻歌都有 D 特色, MELODY 唔重覆
編曲都有 D DETAILS, 真係可以全碟做 PLUG 歌
成隻碟都聽得幾舒服

一姐po story簽名會得幾個fans 慘到
fifty1205 發表於 2021-7-24 19:49

果幾個fans一買買幾隻 好似嫌錢腥咁
太陽花 純真柔弱

其實成隻碟個 FLOW 都幾好
隻隻歌都有 D 特色, MELODY 唔重覆
編曲都有 D DETAILS, 真係可以全碟做 PLUG 歌 ...
hissorhk 發表於 2021-7-24 21:24

咁我都同意唔用錢買 就咁上platform聽係可以
但比佢呃200幾就不了
太陽花 純真柔弱

咁我都同意唔用錢買 就咁上platform聽係可以
但比佢呃200幾就不了
kevin2011 發表於 2021-7-24 22:02

200 就貴

街客一定唔會買 佢等收山啦 白痴架佢
kevin2011 發表於 2021-7-21 19:59

你mean佢真係mean得好好笑

...
快劍俠 發表於 2021-7-23 21:27

無聲浪真係最好果首

可能我鍾意聽低B歌
我反而最鍾意天光前同遲起的XXXXX
其他嗰啲反而覺得衣不稱身
就好似當年R&K咁 轉型轉到得返CM支持

又或者話
我從來都唔覺得一個歌手一定要唱dark嘢先叫做音樂有內容有深度
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 22 冠軍歌:容祖兒 - 九秒九

頭兩track最好聽(但佢唱歌好麻麻)
後面嗰啲都比較平穩 middle-of-the-road
間中有一兩首頗難聽