返回列表 發帖

嬋嬋 vs 凹凸容姨 again
離不開 留不低

我有錢買呀 吹嘎?
賴爽 發表於 2021-11-10 18:50

聽講你會買420隻,好似係
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

薛凱琪的貓?
個封面想點

定係想講貓都係由心出發
東京人壽 132 (168) +2
煙花紀 79 +4

薛凱琪的貓?
個封面想點

定係想講貓都係由心出發
water:) 發表於 2021-11-10 19:59

之前說好的實驗室兩性科學大碟
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

三首新歌夠爭出年女金

聽講你會買420隻,好似係
風見志郎 發表於 2021-11-10 19:55

買斷哂佢

風見志郎 發表於 2021-11-10 20:04

棉花雞心繫祖國
Forget already
東京人壽 132 (168) +2
煙花紀 79 +4

COVER/愛你愛我/辛苦你了都充滿濃濃鄉土味
都幾想聽下咩料

支持! 希望祖祖會番香港宣傳~
趁一切 都正好
撮合無盡 的偶然來盡興

聽返怕寂寞的貓算了
乾一罐冰汽水

Song of the year 出咗幾耐呀 至尊歌攞埋啦
咪返大灣區出國語碟囉 棉花容
再將我相信的如煙火般綻放

$420??? 蛋記係咪諗住賣得少每隻賺多多

睇個 packaging 其實可以叫專輯做 "Red Pill/Blue Pill" - a reference from 電影 The Matrix.

The terms "red pill" and "blue pill" refer to a choice between the willingness to learn a potentially unsettling or life-changing truth by taking the red pill or remaining in contented ignorance with the blue pill.

Red Pill:
1. 東京人壽
2. 心之科學
3. Pretty Crazy
4. 不配
5. 悲觀生物學

Blue Pill:
1. 一種永遠
2. 愛你愛我
3. 辛苦你了
4. 煙花紀
5. 明天見

夠曬紅
不愧為奶共天后

封面真係好有誠意

unknown 發表於 2021-11-10 21:39

Minishop 好似$400
好貴…

封面真係好有誠意
GaracyTan 發表於 2021-11-10 21:46

已經分唔到係直定曲

由碟名到封面到排歌到未出嗰幾首歌名都Hea 到一個點
唔講以為星夢出品
容容團隊從來都唔會犯呢啲低級錯誤架喎
搞乜
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

unknown 發表於 2021-11-10 21:39

賣一隻當四隻 盲目卷粉d錢好好賺
Btw tracklist 會聽到人格分黎 PC接新疆人壽再接悲觀生物學
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

天后們都係愛貓的人,諗起與貓共舞

喜歡祖兒4十一歲都出廣東歌
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)

schrodinger's cat 同佢隻碟果十首歌有咩關係
beethoven250 發表於 2021-11-10 16:05

即係一日未打開個盒都唔知裡面隻CD有無壞

唔講以為星夢出品
容容團隊從來都唔會犯呢啲低級錯誤架 ...
ricnature 發表於 2021-11-10 21:58

以前就算個餡幾唔得 外表都會搞得好好睇睇
睇嚟真係諗住出埋呢隻 以後徹底返上去食老本做小丑
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 22 冠軍歌:容祖兒 - 九秒九

Hea爆大碟
LoveMirkay520 發表於 2021-11-10 15:50

其實有3首新歌
邊忽hea
搵野鬧都俾個好d既理由
而家個個都出single collection架啦

其實有3首新歌
邊忽hea  
搵野鬧都俾個好d既理由
而家個個都出single collection架啦 ...
lorbat 發表於 2021-11-10 22:41

Tracklist排序、歌名、封面相都出曬事喎

一D都冇興趣,睇見佢同阿Sa同阿Q個show想反胃
I talk a lot of BS.

出新曲加精選米算lor..
人地陳蕾single collection 都用到honesty 包番件事

風見志郎 發表於 10/11/2021 20:04

薛丁格的貓 => 實驗
兩隻CD / 紅藍色 => 兩性
心之科學 => 科學
十隻歌 => 大碟

齊晒

其實有3首新歌
邊忽hea  
搵野鬧都俾個好d既理由
而家個個都出single collection架啦 ...
lorbat 發表於 2021-11-10 22:41

咁hea嘅cover賣420
唔鬧算比面佢
離不開 留不低

分2隻碟有咩意思?

祖兒仲肯唱 仲肯出碟 要好好珍惜
SSN Chart (7 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 波希米亞(沒有)狂想曲

John 發表於 2021-11-11 00:21

女歌手s都要珍惜俾祖兒打壓既日子
冇幾多個女歌手咁霸道
張敬軒 // 泳兒 // RubberBand // MC張天賦 // 陳蕾 // MIRROR

真係失望
Brian

即係一日未打開個盒都唔知裡面隻CD有無壞
KITSTON 發表於 2021-11-10 22:09

或者一日未打開個盒都唔知入面有冇CD,鼓勵大家唔好開

嬋嬋 vs 凹凸容姨 again
LoveMirkay520 發表於 2021-11-10 19:19

乜事?唔係N年前出咗啦咩

買三隻先,除左一種永遠,首首高質,420蚊買到天後好抵啦。BTW cd倉已經賣緊特價嘅capitulo,我已經撲翻只。

乜事?唔係N年前出咗啦咩
Serendipity 發表於 2021-11-11 01:15

倉底貨
離不開 留不低

女歌手s都要珍惜俾祖兒打壓既日子
冇幾多個女歌手咁霸道
Solomon 發表於 2021-11-11 00:57

佢真係千古罪人!

這個碟名究竟想點?好古怪,完全諗唔到想帶出的主題。
ambrose121 發表於 2021-11-10 16:36

即係話唔知佢死咗未啩?
一日唔打開一日都唔知
但係原設定應該係隻貓唔會發出仼何聲響
而佢隻唱片會有聲 咪即是係在生囉

$420 會唔會太貴

420係咪包一張MSL 2.0 live飛

祖祖之前IG講過22年有show

垃圾碟 垃圾FANS先會買

買!睇下搞咗5、6年嘅碟係咩樣

回復 77# kwanie

完美解釋,祖兒最高級別概念大碟,咩concept都有,包羅萬有,而且有十首歌,誠意滿滿。
Life was a willow and it bent right to your wind.

我係垃圾

聽返怕寂寞的貓算了
kio0909 發表於 2021-11-10 21:02

原來KKBOX 冇怕寂寞的貓.

好想記者問下容E 知唔知 薛丁格的貓解乜

唔講以為星夢出品
容容團隊從來都唔會犯呢啲低級錯誤架 ...
ricnature 發表於 2021-11-10 21:58

以前啲封面都靚奶完返黎所以咁hea?
再將我相信的如煙火般綻放

$420???

John 發表於 2021-11-11 00:21

咁你買幾多隻

回復  kwanie

完美解釋,祖兒最高級別概念大碟,咩concept都有,包羅萬有,而且有十首歌,誠意滿滿 ...
babyshark 發表於 2021-11-11 09:33

最好概念嘅一張咪又係ten most wanted