返回列表 發帖
睇完四台頒獎禮
對獨家村好感跌停版
唯有寄望會員最歌
47. Bring Him Home
week23
1 . 陳卓賢@Mirror        ThankYouPostman

謝安琪 萬歲
會獵幾多獎呢?
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

CM共和榜頒獎禮2014 - 回顧#2
共和榜最有趣既地方 就係拎唔到冠軍歌都唔一定無十大
近年例子就有那誰 樹藤 生命之花 以及無力挽回
以下就係今年拎最多次三甲而拎唔到冠軍既歌曲 唔知又有無可能出現係今年既十大呢?

張敬軒 - 青春常駐 (第23-26, 28週亞軍)

RubberBand - 成長說明書 (第6, 9週亞軍 第7-8週季軍)

吳雨霏 - 留不低 (第18-20週季軍 第22週亞軍)

LIU BU DI 無冠真係好可惜

結婚同拍戲都太唔關音樂事喇 ~~~

謝安琪如無意外全晚都滿場飛啦  ...
powerful 發表於 2015-2-6 23:58

咁用容祖兒無得冧莊拎女金或者國際天后是非不斷做主題啦 THANK Q
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

Hins 5亞

Hins 5亞
nicholashin 發表於 2015-2-7 12:44

無辦法
你 icon 入面果個實在太勁

咁用容祖兒無得冧莊拎女金或者國際天后是非不斷做主題啦 THANK Q
hehemamama 發表於 2015-2-7 12:39

上年呢度都唔係容祖兒女金
詳情睇番 #4

有冇亞軍列表睇?

好想phil男金
不過goodman 0分應該冇乜可能

上年呢度都唔係容祖兒女金
詳情睇番 #4
-Prince- 發表於 7/2/2015 13:21

前年亦唔係 :)

簽名被屏蔽

CM共和榜頒獎禮2014 - 回顧#3
有人留低 有人棄權 有人冒起
201314 汰弱留強 新舊對照

男歌手十強
2014:  方大同  周柏豪  許廷鏗  許志安  陳柏宇  藍奕邦  古巨基  林奕匡  張敬軒  黃耀明  
2013:  方大同  周柏豪  許廷鏗  許志安  陳柏宇  藍奕邦  馮允謙  陳奕迅  林峯  周杰倫

女歌手十強
2014:  王菀之  吳雨霏  林欣彤  容祖兒  連詩雅  薛凱琪  謝安琪  AGA  方皓玟  楊千嬅
2013:  王菀之  吳雨霏  林欣彤  容祖兒  連詩雅  薛凱琪  謝安琪  何韻詩  官恩娜  鄭融

組合樂隊十強
2014:  C AllStar  goldEN  Kolor  Shine  Supper Moment  Fabel  My Little Airport  RubberBand  SIS 樂印姊妹  小塵埃
2013:  C AllStar  goldEN  Kolor  Shine  Supper Moment  Dear Jane  Mr.  Robynn & Kendy  五月天  蘇打綠

CM共和榜頒獎禮2014 - 回顧#3
有人留低 有人棄權 有人冒起
201314 汰弱留強 新舊對照

男歌手十強
2014:  ...
-Prince- 發表於 2015-2-7 18:42

今年shine上過咩歌
chob
ella一首冠軍歌都冇十強 ssd

今年shine上過咩歌
chob   
ella一首冠軍歌都冇十強 ssd ...
bagfgfcde 發表於 2015-2-7 19:05

街口有落

組合正式本地化:D
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

點解要今晚......

我仲要睇 今晚  3場 打吡戰
有無人都等睇  今晚 3場 打吡戰......?

08:45 熱剌vs阿仙奴

11:00  馬體會vs皇馬

01:30  愛華頓vs利物浦
潛水。。。。

CM共和榜頒獎禮2014 - 回顧#4

我最喜愛歌曲投票 9:30pm截止
票數都咬得幾緊 大家睇住五強先啦
以下係總選既五強
大家投左票既請勿EDIT/DEL POST再投 以便點票
而未投既就快D投啦 你既一票可以改寫結果

張敬軒 - 青春常駐

楊千嬅 - 好不容易遇見愛

林奕匡 - 高山低谷

謝安琪 - 雞蛋與羔羊

謝安琪 - 獨家村

簽名被屏蔽

唔係兩首同票所以有6首咩?
Hanson 發表於 2015-2-7 20:07
無 copy上年改漏左

入场

簽名被屏蔽

入黎霸定靚位

入場
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 戀愛腦之死 - 陳健安

+1 ...
所以我不會臉紅和不好意思,更加不會宣佈不攞獎

入場霸靚位,再舉定燈牌先~

入場~~~
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 22 冠軍歌:容祖兒 - 九秒九

入場 ~~~

入場

入場鸟

入場

入場

CM 會員共和榜頒獎禮 2014

正式開始!  新的一年,新的氣象,從年度新人王開始。

CM 共和 新人巡禮

C-12
SiS 樂印姊妹
小塵埃
田蕊妮
黃浩琳
鄭俊弘

有重新出道,有星夢巨聲,有平原習作,當中有沒有你的心水?

六個單位選一半,得獎的似乎全不是2014年才聽過的新名字。

吳雨霏拖七色尾巴 身穿霸氣露背deep v 裝入場 讓世界豔羨
入場時撞到洩海旗一下

入場

CM 會員共和榜頒獎禮 2014

正式開始!  新的一年,新的氣象,從年度新人王開始。

CM 共和 新人巡禮

C-12 ...
powerful 發表於 2015-2-7 20:31

其實個個都唔係14年第一次聽既名 lol

其實個個都唔係14年第一次聽既名 lol
bagfgfcde 發表於 2015-2-7 20:35

大家係咪想抄吳雨霏出道三次 ?

CM 共和 新人王 銅獎

原來沒有,從來都沒有人理解過的感受或誤會,實在卑微不足為人道。

CM 共和 新人王 銀獎

Minority 註定被忽略,再細微都希望得到發光發熱的機會。

CM 共和 新人王 金獎

隨風中飄散,隨雲層湮沒,微妙地大隱於你我身旁,萬般帶不走,也離不開。

原來沒有,從來都沒有人理解過的感受或誤會,實在卑微不足為人道。

CM 共和 新人王  ...
powerful 發表於 2015-2-7 20:39

小塵埃 <3333333333

估 金 小塵埃 銀 SiS 樂印姊妹 銅 鄭俊弘

鄭俊弘

上榜歌曲: 無名氏
累積榜分: 142

入場
我們的總和

吳雨霏拖七色尾巴 身穿霸氣露背deep v 裝入場 讓世界豔羨
入場時撞到洩海旗一下 ...
bagfgfcde 發表於 2015-2-7 20:33

薛凱琪表示你我能純屬摯友
唔該唔乳飛收歛少少
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

CM 共和 新人王 銀獎

SiS 樂印姊妹

上榜歌曲: 有夢就很好了
累積榜分: 222

簽名被屏蔽

美埃新人金
我們的總和

CM 共和 新人王 金獎

小塵埃

上榜歌曲: 慢活, 這感覺, 我愛京達卡
累積榜分: 444

--

CM 共和唱作人 銅獎

如今常存的有信,有望,有愛,這三樣,其中最大的是...

恭喜小塵埃奪金

cm is fair to them T^T
所以我不會臉紅和不好意思,更加不會宣佈不攞獎

萬年第11-20位小塵埃