返回列表 發帖
飢餓營銷
l00540 發表於 2021-7-2 16:36

又學juno嗰套

咁頹陳伯連一姐妍都不如=.=
stephybest 發表於 2021-7-1 19:11

兩間房都無厘頭+無聊 唔駛爭一樣咁廢
太陽花 純真柔弱
10月3日 9點半 美麗戰場

廢老勤no.2
47. Bring Him Home
week23
1 . 陳卓賢@Mirror        ThankYouPostman

睇過之前D post,有感而發,其實我覺得兩邊都有責任,Sony廢係人都知但係Jason個性格不嬲都係逆來順受,當然佢LI幾年可能有嘗試過勇敢發言同埋變得有主見左,但係一路都係被公司食住,佢話就話想做D係香港好少聽到嘅音樂但係亦都離不開「流行曲」呢三個字,POP對於Jason黎講係唱到悶,但係站係公司立場就穩穩陣陣,攞到quota就算,加上Jason其實自己嘅musical taste唔係話太好,所依LI幾年D歌做到唔拖唔水,其實如果佢要轉曲風可以試D band sound嘅嘢,但好可惜Emp冇一個作曲人可以幫到佢,Edward Chan同佢嘅班底D歌悶L到,根本佢地都討厭幫Sony D artist做歌,Sony artist除左黃妍之外好似一盤散沙咁,阿Phil都話可以自己作下歌,叫做無咁悶但係演繹好無進步,佢兩個難兄難弟真係好似行屍走肉咁,Sony去死啦唔該。
I talk a lot of BS.

睇過之前D post,有感而發,其實我覺得兩邊都有責任,Sony廢係人都知但係Jason個性格不嬲都係逆來順受,當 ...
angelicdestiny 發表於 2021-7-9 08:01

SONY本身係廢,但係陳生佢自己都話無意欲轉公司,唔覺佢係逆來順受
佢Taste唔好,好心就搵人幫佢啦
幾年前個低谷佢咪搵咗Jun幫佢寫歌,當其時市場反應唔好(依家就知好啦

講Taste唔好,容祖兒都係啦
之但係佢都試咗好多唔同風格呀(評語係點唔緊要,起碼啲人見到佢唔係一成不變先

林奕匡自己演繹得唔好怪得邊個,叫佢去學下唱歌先囉
其實我見啲人對於Phil今年啲歌嘅評價正面左,至少覺得無之前咁悶
但係演繹方面真係有必要提升

陳柏宇啲music taste到底有幾唔好?
有冇人有佢自己整嗰啲playlist嘅link

我覺得幾好聽
SSN Chart (7 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 波希米亞(沒有)狂想曲

結 可以聽下
除咗結 / 哪個明日 都不了...

呢隻碟真係有啲唔係咁好......
陳柏宇啲歌比以前差咗啲 尤其係感情這回事 我接受唔到
悔過書同純白都不過不失嘅 但整體而言真係無眼睇
Week 22
冠軍歌:黃妍 - 黃言

今隻碟真係好重本,出咗碟之後都好多宣傳活動,可惜

我覺得幾好聽
John 發表於 2021-7-9 13:29

我認為這次陳伯是要用這張碟帶出他的新學的唱歌方式和以前有所不同,曲的確好普通,我覺得可能jason想sell他的聲音。我與你有同一感覺,越聽越喜歡,我覺得這次聽陳伯的演繹,曲詞是其次。

唔小心聽返 依張碟真係hea
個concept完全不知所謂
悔過書我聽個歌名又幾吸引
聽落真係好無聊好flat

Jason雖然無越做越霉,但係始終上唔去嘅感覺...
Life was a willow and it bent right to your wind.

同期望有好大落差

兩年前都重好D 但要用雙倍努力先可以 Abi 要你養架

希望佢繼續努力