返回列表 發帖
我一定買,唔買都買左咁多年,唔差在

不過唔知今次3首side track有冇驚喜呢,我最愛既sidetrack都係來自A Time For Us

不過唔知今次3首side track有冇驚喜呢,我最愛既sidetrack都係來自A Time For Us
Thomas 發表於 2021-11-11 10:53

佢D side次次都高汁過派台
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

佢D side次次都高汁過派台
風見志郎 發表於 2021-11-11 11:14

好琪待呀! 不過愛你愛我 <<< 感覺好似國語歌

好琪待呀!  不過愛你愛我
Thomas 發表於 2021-11-11 11:15

我講你愛我 D friend
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

好琪待呀!  不過愛你愛我
Thomas 發表於 2021-11-11 11:15

冇好新鮮應該冇國語歌卦

我講你愛我 D friend
風見志郎 發表於 2021-11-11 11:29

唔好啦呱,祖祖40碎了

冇好新鮮應該冇國語歌卦
GaracyTan 發表於 2021-11-11 11:32

感覺真係好似,但唔該唔好

感覺真係好似,但唔該唔好
Thomas 發表於 2021-11-11 11:41

佢同lemon咪有首冬奧主題曲係國語囉

好想記者問下容E 知唔知 薛丁格的貓解乜
快劍俠 發表於 2021-11-11 09:48

我都覺得佢唔識解釋
上次J Pop都有買,但今次真係買唔落手⋯

我都覺得佢唔識解釋  
上次J Pop都有買,但今次真係買唔落手⋯
Serendipity 發表於 2021-11-11 12:29

但都好想聽下佢點解釋

Pretty Crazy接東京人壽呢件事都幾crazy
Follow my IG: @delightcantopop

圓謊 花城 兩面
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

但都好想聽下佢點解釋
Thomas 發表於 2021-11-11 12:30

我估廢禮應該會訪問佢嘅,到時就知

唔好啦呱,祖祖40碎了
Thomas 發表於 2021-11-11 11:41

講起40碎
佢近年終於冇再唱個d扮cute百老匯膠歌 造就更好雖然唔好聽 但都fit佢多啲
SSN Chart (7 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 波希米亞(沒有)狂想曲

但都好想聽下佢點解釋
Thomas 發表於 2021-11-11 12:30

容E: 薛丁格係一個好偉大GE 科學家, BLAH BLAH BLAH, 佢有日隻貓死左 (心諗: WYMAN 你係米陰9我, 改個咁GE 名)

有粉絲拍下與祖兒見面的片段,並大讚她為人友善兼親民,完全沒有架子,網民表示:「問祖兒能不能簽手機殼,助理說不行,只能簽專輯。我說好吧,那我下次去看你的演唱會,祖兒好活潑的說了句:『說好的約定噢(還有手勢)』。」

祖兒幾時返香港簽新碟
SSN Chart (7 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 波希米亞(沒有)狂想曲

Pretty Crazy接東京人壽呢件事都幾crazy
delightcantopop 發表於 2021-11-11 12:30

新曲加精選都排得好過佢

圓謊 花城 兩面
ricnature 發表於 2021-11-11 12:42

有TASTE!!! 仲有心賊

一出碟又再引起哄動
天后永遠都係天后

點解official仲未出post話出碟?
佢自己都唔Give a shxt on 呢集碟?
定未諗好點解釋隻碟名點解
Week53
1. 陳宗澤 - 滴滴金 2. 陳蕾/岑寧兒 - 言之無物 3. 林家謙 - 記得 4. 雷同二友 - 讓時間變慢 5. 馮允謙 - Me and the Moon

容E: 薛丁格係一個好偉大GE 科學家, BLAH BLAH BLAH, 佢有日隻貓死左 (心諗: WYMAN 你係米陰9我, 改 ...
快劍俠 發表於 2021-11-11 12:55

我估廢禮應該會訪問佢嘅,到時就知
Serendipity 發表於 2021-11-11 12:46

可能佢會好誠實講唔知

講起40碎
佢近年終於冇再唱個d扮cute百老匯膠歌 造就更好雖然唔好聽 但都fit佢多啲 ...
John 發表於 2021-11-11 12:50

祖祖以家唔洗迎合百記要求出歌了

A Time For Us, 圓謊 係我當年至尊歌

而家想起佢同 Hocc 係兩個世界嘅人

明明出心之既時候話會出隻治療既碟 ...
見到有一種永遠...悲觀同人壽仲以為會KEEP住..
點知呢家都係求其炒埋一碟
失望

而家想起佢同 Hocc 係兩個世界嘅人  ...
boy4dudes 發表於 2021-11-11 17:02

明白我再流連也是總不配
是兩種命 是兩種人

明明成隻碟都用哲學同科學包住

明明出心之既時候話會出隻治療既碟 ...
見到有一種永遠...悲觀同人壽仲以為會KEEP住..
點知呢家都係求其炒 ...
rfv123 發表於 2021-11-11 17:10
治療應該留翻俾 Kay 同小巧.

不過都可以勉強話係治療+隨意既

治療:
1. 東京人壽
2. 一種永遠
3. 心之科學
4. 不配
5. 悲觀生物學

隨意:
1. Pretty Crazy
2. 愛你愛我
3. 辛苦你了
4. 煙花紀
5. 明天見

boy4dudes 發表於 2021-11-11 17:02

算吧啦唱埋圓謊咁深情咁委屈,轉過頭咪暗交師兄飛咗hocc  
次次聽返都覺得諷刺

算吧啦唱埋圓謊咁深情咁委屈,轉過頭咪暗交師兄飛咗hocc  
次次聽返都覺得諷刺 ...
Serendipity 發表於 2021-11-11 17:53
當年 Hocc 做 賈寶玉 好多女埋身同好多女合作, 有一排唔在香港, 春捲好無安全感暗交 C Hing, Hocc 好傷心, 鄧九雲 乘虚而入, 好似係咁上下.

當年 Hocc 做 賈寶玉 好多女埋身同好多女合作, 有一排唔在香港, 春捲好無安全感暗交 C Hing, Hocc  ...
boy4dudes 發表於 2021-11-11 18:25

唔係何詩出軌先咩

當年我俾咗搜神記至尊 圓謊第四位
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

唔係何詩出軌先咩
John 發表於 2021-11-11 19:02

其實係
但當年何C 扮慘太成功
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

唔係何詩出軌先咩

當年出新聞從來冇話過hocc出軌,啲人仲要慰問佢,唔知邊啲傳媒咁勁調轉嚟講。

其實係
但當年何C 扮慘太成功
616.1314 發表於 2021-11-11 19:23

祖粉繼續自己呃自己啦,抵美祖連師兄都冇埋,睇個勢佢遲早都係要大陸搵老公了。

唔係何詩出軌先咩

何謂出軌定義, 同邊個出軌先真係佢地兩個自己先知啦
賈寶玉親親抱抱其他女演員算唔算係出軌? 定係私底下有做過其他激野?
做真春捲暗交條 C Hing 算唔算係出軌?
Hocc 傷心似係因為 she felt blindsided.

明白我再流連也是總不配
是兩種命 是兩種人
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)

祖粉繼續自己呃自己啦,抵美祖連師兄都冇埋,睇個勢佢遲早都係要大陸搵老公了。 ...
Serendipity 發表於 2021-11-11 19:29

祖祖可以走關之琳鍾跌撞路線得閒包下D後生靚仔吸下精華

反OT
祖祖會唔會返香港宣傳,掛住佢

何謂出軌定義, 同邊個出軌先真係佢地兩個自己先知啦
賈寶玉親親抱抱其他女演員算唔算係出軌?  ...
boy4dudes 發表於 2021-11-11 20:46

美祖12年年中公開同師兄已經暗交咗一段時間,賈寶玉當時都係剛剛做緊巡迴,何都仲未同鄧九雲一齊啦,話何出軌條timeline都唔夾。嗰陣時何經常喺網上同美祖互動,好好感情。

祖祖可以走關之琳鍾跌撞路線得閒包下D後生靚仔吸下精華

反OT
祖祖會唔會返香港宣傳,掛住佢 ...
mychart- 發表於 2021-11-11 21:05

嗰啲仔仔好似唔鍾意女人㗎喎

圓謊 花城 兩面
ricnature 發表於 2021-11-11 12:42

It Doesn't Matter 心賊難防 我覺得都好聽
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

當年 Hocc 做 賈寶玉 好多女埋身同好多女合作, 有一排唔在香港, 春捲好無安全感暗交 C Hing, Hocc  ...
boy4dudes 發表於 2021-11-11 18:25

跟住最憎最憎就係條Mani走出黎9up.有唔有覺得香港娛樂圈搞到咁,條Mani都係有份做成

當年出新聞從來冇話過hocc出軌,啲人仲要慰問佢,唔知邊啲傳媒咁勁調轉嚟講。 ...
Serendipity 發表於 2021-11-11 19:27

MANI

當年出新聞從來冇話過hocc出軌,啲人仲要慰問佢,唔知邊啲傳媒咁勁調轉嚟講。 ...
Serendipity 發表於 2021-11-11 19:27

雖然無乜好感。但係離婚又關條經理人事,先下手為強,唱衰人

雖然無乜好感。但係離婚又關條經理人事,先下手為強,唱衰人
schoe 發表於 2021-11-12 00:23

腐又酸:認同呀

跟住最憎最憎就係條Mani走出黎9up.有唔有覺得香港娛樂圈搞到咁,條Mani都係有份做成 ...
schoe 發表於 2021-11-12 00:19
For sure, 個條八婆最好以後長住北上, 唔好返香港, 佢人格好有問題, total psychopath, her job description is basically to manipulate people, 攻擊唔係自己旗下 d 藝人.
春捲人格都好有問題, 不過起碼佢唱歌跳舞係有料, 同尊重舞台, 唔會好似手機陳唔專業唱 live hea 唱當觀眾 lun 腸.
Anyway, 希望薛丁格的貓係春捲最後一張專輯

跟住最憎最憎就係條Mani走出黎9up.有唔有覺得香港娛樂圈搞到咁,條Mani都係有份做成 ...
schoe 發表於 2021-11-12 00:19

08年阿嬌單野搞到咁大鑊
除左因為形象落差大之外
其中一個因素都係mani走去報假案 諗住嚇人 結果搞大左件事

佢可能真係錫祖兒佢地嘅 但手法都衰過唔止一次

For sure, 個條八婆最好以後長住北上, 唔好返香港, 佢人格好有問題, total psychopath, her job descriptio ...
boy4dudes 發表於 12/11/2021 00:45

仲有利用自己同王傑傳緋聞

仲有利用自己同王傑傳緋聞
jcbartleby 發表於 2021-11-12 01:09
好笑, 最新唱片情報變左春捲和同佢發生過關係有關既人既黑歷史重溫

好笑, 最新唱片情報變左春捲和同佢發生過關係有關既人既黑歷史重溫  ...
boy4dudes 發表於 12/11/2021 01:20

我好記得睇過個王傑訪問,佢講起呢次緋聞係勁委屈咁否認

08年阿嬌單野搞到咁大鑊
除左因為形象落差大之外
其中一個因素都係mani走去報假案 諗住嚇人 結果搞大左 ...
John 發表於 2021-11-12 01:02

08阿嬌單嘢最樣衰,我仲有keep住佢當日口口聲聲話移花接木嗰單新聞

我都覺得好多藝人間嘅攻擊都係佢搞出嚟,佢仲衰過當年林珊珊為咗保鄭伊健將啲責任推晒比梁詠琪。

好似以前咁出一隻EP咪好咯,搞到唔三唔四。