返回列表 發帖
我都覺得佢唔識解釋  
上次J Pop都有買,但今次真係買唔落手⋯
Serendipity 發表於 2021-11-11 12:29

J Pop 起碼都仲有真大碟feel

其實係
但當年何C 扮慘太成功
616.1314 發表於 2021-11-11 19:23

祖祖男又得 女又得 好淫亂

awong255 發表於 2021-11-12 08:45

LGBT
陳蕾冚家死

阿mark 發表於 2021-11-12 08:18

J Pop成隻碟都好聽喎
Follow my IG: @delightcantopop

好似以前咁出一隻EP咪好咯,搞到唔三唔四。
阿mark 發表於 2021-11-12 08:17

Me re-do

祖兒CM仲係咁高熱度
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

我都覺得好多藝人間嘅攻擊都係佢搞出嚟,佢仲衰過當年林珊珊為咗保鄭伊健將啲責任推晒比梁詠琪。
Serendipity 發表於 2021-11-12 01:34

呢度CM d人究竟年資有幾大

呢度CM d人究竟年資有幾大
lorbat 發表於 2021-11-12 10:12

我2005年開始玩CM
DM多仔多到覆唔哂

美祖12年年中公開同師兄已經暗交咗一段時間,賈寶玉當時都係剛剛做緊巡迴,何都仲未同鄧九雲一齊啦,話 ...
Serendipity 發表於 2021-11-11 23:29

賈寶玉 2011 年已經開始做
早過美祖&師兄喎

Me re-do
kenneth 發表於 2021-11-12 10:03

我想起的喺2010的EP

好琪待買到隻碟睇下點解要420

sky music個post本來寫$420,嗰晚改左$400

賈寶玉 2011 年已經開始做
早過美祖&師兄喎
hihi 發表於 2021-11-12 10:28

但美祖公開時已經暗交咗幾個月,個劇都係11年尾先喺香港做,即係一做個劇時仲要未巡演美祖師兄已經一齊,話係何搭上演員美祖先移情別戀時間上唔合理。  
除非你覺得美祖公開嗰日先係第一日同師兄拍拖   

其實佢移情別戀冇問題,但過咗咁多年要掉轉個故事嚟講就唔啱,改寫歷史搏啲人唔記得。

好笑, 最新唱片情報變左春捲和同佢發生過關係有關既人既黑歷史重溫  ...
boy4dudes 發表於 2021-11-12 01:20

春棬 / 棉花雞 都係點心不用分那麽細
講個笑話比你聽: 泳兒攞女金

CDWAREHOUSE $400訂左隻

CDWAREHOUSE $400訂左隻
yin1004 發表於 2021-11-12 13:52

希望唔好好似陳蕾個隻限量出貨
SSN Chart (24 May)  冠軍: 九秒九 - 祖兒  |  亞軍: 戀愛腦之死 - 陳健安

但美祖公開時已經暗交咗幾個月,個劇都係11年尾先喺香港做,即係一做個劇時仲要未巡演美祖師兄已經一齊 ...
Serendipity 發表於 2021-11-12 13:02

賈寶玉2011年10月公演
事前唔使綵排?
除非你覺得公演嗰日先係美詩第一日撻著啲妹妹

假設美詩8月開始綵排
就算幾個月後先撻著
美祖2012年6月先公開
美詩嗰邊點都早過美祖個”暗交幾個月”?

移情別戀timeline實情冇人知
但過咗咁多年一口咬定係美祖嚟講就唔啱,改寫歷史搏啲人唔記得。

anyway, haters gonna hate
and 唔會買隻貓,$400 買新曲x3+精選 no way

希望唔好好似陳蕾個隻限量出貨
John 發表於 2021-11-12 14:37

比晒錢,實有掛,仲話有poster, 見online payment 有rebate 先cdwarehouse 買

比晒錢,實有掛,仲話有poster, 見online payment 有rebate 先cdwarehouse 買
yin1004 發表於 2021-11-12 14:40

咁有就實有 比左錢
SSN Chart (24 May)  冠軍: 九秒九 - 祖兒  |  亞軍: 戀愛腦之死 - 陳健安

我2005年開始玩CM
mosesming 發表於 2021-11-12 10:15

❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

Track List:
Disc 1
1. 一種永遠 —— 霍金時間簡史
2. 心之科學 —— 創傷心理學
3. Pretty Crazy —— 腦神經科學
4. 東京人壽 —— 疫情經濟學
5. 悲觀生物學 —— 生物學

Disc 2
1. 愛你愛我 —— 言情文學之一
2. 不配 —— 言情文學之二
3. 辛苦你了 —— 兩性關係學
4. 煙花紀 —— 歷史學

Disc 1 理科貓
Disc 2 文科貓

全碟 —— 薛丁格的貓,make sense

賈寶玉2011年10月公演
事前唔使綵排?
除非你覺得公演嗰日先係美詩第一日撻著啲妹妹

假設美詩 ...
hihi 發表於 2021-11-12 14:38

Google是你的朋友,切忌IDK就妄想當事實   

反OT:Gigi五隻翻唱歌就$330,Karen五隻翻唱+三隻新歌$390,美祖唔賣$400以上點顯出身價

坐等買左既開箱

awong255 發表於 2021-11-12 08:45
903 準男新人三甲 Edan MC 都係

Track List:
Disc 1
3. Pretty Crazy ——  ...
Frankie318 發表於 2021-11-12 16:02

碟名應該叫 - 凹凸容醫

Track List:
Disc 1
Frankie318 發表於 2021-11-12 16:02
你好勁, 佩服佩服

Track List:
Disc 1

明天見 -- 宗教學

喜歡祖兒

喜歡祖兒
John 發表於 2021-11-13 11:22

愛祖兒

D-4 支持祖祖

《明天見》《辛苦你了》《愛你愛我》係咪呼應返祖祖出道頭3首《未知》《逃避你》《這分鐘更愛你》

Disc 1教你做人
Disc 2被人教做人
還說下次做更好,誰料這刻是尾聲~

期待

還有48小時

開呢個價, 不如出黑膠 cassette 好過啦.......

有冇人知祖祖會唔會番香港簽新碟
趁一切 都正好
撮合無盡 的偶然來盡興

有冇人知祖祖會唔會番香港簽新碟
jamie1002 發表於 2021-11-15 01:33 PM

你覺得佢仲care香港歌迷咩。。
twins都搬咗上上海啦
係時候接受祖已經唔係我哋以前認識嘅香港歌手

係時候接受祖已經唔係我哋以前認識嘅香港歌手 ...
tyli 發表於 2021-11-15 14:51

又唔係嘅 佢如果返開蒞順便啫

隻碟都幾冇誠意...

隻碟都幾冇誠意...
Jennifer8028 發表於 2021-11-15 16:17

IG話籌備5年,但連個文案都冇

Track List:
Disc 1

喜歡祖兒4

你都唔聽佢啦
陳蕾冚家死

唔知淨低2/3隻仲有冇K歌
定全部都係真sidetrack

上去避風頭姐,
番黎又話想爭獎
呢度d人好難服示

東京人壽@香港live幾時還?
唔想聽卡啦OK版
東京人壽 132 (168) +2
煙花紀 79 +4

張poster好得人驚

祖粉作反啦

阿mark 發表於 2021-11-12 08:18

仲有換衫貼紙送

跟住最憎最憎就係條Mani走出黎9up.有唔有覺得香港娛樂圈搞到咁,條Mani都係有份做成 ...
schoe 發表於 2021-11-12 00:19

講講下講左去Mani and 嬌
祖祖人格也拎出binc