返回列表 發帖

[Dec/17/2021] EMERGENCE - 關心姸 (CD)

歌手:關心姸
唱片名稱:EMERGENCE
唱片封面:

推出日期:2021-12-17
唱片類型:CD

Track List:
CD
1/ 腍
2/ 愛的告別式
3/ 原諒的力量
4/ 那些傷我也有過
5/ 新約
6/ 原諒的力量 Remix
7/ 時刻 (國語)

附加資料﹕
關心姸 (Jade) 2021 全新療癒專輯 《EMERGENCE》

收錄「療癒的步驟」三步曲
《腍》《愛的告別式》《原諒的力量》
19+1 尋回最初    20周年主打歌《那些傷我也心有過》
CD + 6款 Postcard + Poster

出處:mini shop
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

聽聞封面唔係粉紅字 賣120勁平
那些傷我也有過 新約 勁好聽
原諒的力量 Remix 好驚喜

無咗合唱版?

無咗合唱版?
kwanie 發表於 2021-12-14 16:53

合唱版好多懶音好難聽 破壞左成首歌

望穿秋水終於俾我等到!!
買硬~

腍真係要聽live 先感受到家姐既威力

想知呢隻碟喺咪會搞限量發行

竟然趕得切年尾出喔~

獨立發行?
三部曲好正,可惜打榜成績奇差。
Life was a willow and it bent right to your wind.

獨立發行?
三部曲好正,可惜打榜成績奇差。
babyshark 發表於 2021-12-14 20:36

好似Sony幫佢出
公司細冇辦法啦 佢仲出碟出歌我就已經好心滿意足~

論今年最慘應該是關家姐了,唱將+資歷深+三部曲噱頭+黃偉文填詞加持+幾首都不算差,五臺僅一冠。

成績對佢都唔太重要了~希望大家支持下佢下年演唱會同Emergence la

論今年最慘應該是關家姐了,唱將+資歷深+三部曲噱頭+黃偉文填詞加持+幾首都不算差,五臺僅一冠。 ...
何卓贤 發表於 2021-12-14 22:18

慘絕人寰啦⋯⋯腍咁正咩都冇⋯⋯
陳蕾冚家死

我發夢都估唔到腍作為第一PLUG成績會咁差
不過見到關家姐可以繼續出碟
肯定會繼續支持
唔好俾所謂的流行榜成績打敗

肯定會繼續支持
唔好俾所謂的流行榜 ...
sunshine 發表於 2021-12-15 13:08

獨立公司真係上到榜當贏
Viutv仲未上到榜 明明一年上三次 chill club第一集嘉賓又係佢…

Support!會買
Jade加油!

肯定會繼續支持
唔好俾所謂的流行榜 ...
sunshine 發表於 2021-12-15 13:08

我估佢自己都習慣咗㗎啦

買左 d art work好靚!

買咗隻支持關家姐
陳蕾冚家死

那些傷我也有過 好似佢以前d歌。
Life was a willow and it bent right to your wind.

babyshark 發表於 2021-12-19 11:16

19+1紀念歌曲啦 演唱會唱一定好感動好多鋪頭都係得返1-2隻 係咪唔敢入太多貨 hahaha

值得支持

babyshark 發表於 2021-12-19 11:16

我反而第一時間諗起梁靜茹首原來你也唱過我的歌
其實佢兩個都幾似
都係情歌主打又係唱得

我反而第一時間諗起梁靜茹首原來你也唱過我的歌
其實佢兩個都幾似
都係情歌主打又係唱得 ...
victor1991415 發表於 2021-12-20 22:01

無條件為你 vs 無罪釋放

情歌就。。。
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)

intro 係放生+我太強呀
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

intro 係放生+我太強呀
星勤 發表於 2021-12-21 06:53

所以聽落好熟

前奏係放生+我太強...中間過門係咪有少少無罪釋放?定我諗多左

前奏係放生+我太強...中間過門係咪有少少無罪釋放?定我諗多左 ...
Riverfish 發表於 2021-12-21 11:21

我都聽到~首歌好襟聽❤️