返回列表 發帖
拆局專家 鏗鏗唱主題曲

今日開始My TV追番離港期間miss左果5集鬼同你OT. 朱咪咪做神婆真係好鬼似,佢同威利呢一pair好搞笑。覺得呢套劇綠葉比主角更正。

樓奴幾好看 個題材遲咗幾年但都算拍得幾fresh

岑麗香繼續0演技 但係佢齌企響度都好睇
又有李詩韻拍signal  ...
nicknicknick 發表於 2015-8-4 21:12

尋晚睇超強選擇一分鐘先知李詩韻改左名叫李施嬅
本週冠軍歌: 黑玻璃 - 洪嘉豪

有冇人睇緊誓不低頭?

有冇人睇緊誓不低頭?
Ald 發表於 2015-8-6 00:34

又cut哂d殺人
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

又cut哂d殺人
hinz 發表於 2015-8-6 00:47

未睇過 原本以為好驚 點知睇完

未睇過 原本以為好驚 點知睇完
Ald 發表於 2015-8-6 00:55

大時代個陣又係咁
原版聽講恐怖d
02 著地 - 鄧麗欣

mytv有足本

痴線
尋晚個集tvb足足cut左6分鐘
02 著地 - 鄧麗欣

點解今晚果集鬼同你OT...速龍演戲個FEEL咁似王宗堯= =

我想知胡定定最後出唔出得翻來架?
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

人同鬼唔可以係埋一齊
gin放手啦

連May姐都要變鬼....

May姐死過番生
唔經唔覺巳經大結局

睇維基百科
個結局都幾⋯

薑姐

姜蓉做左MAY姐同MICHAEL個女
條橋參考林詠琛N年前本《奇幻旅館》既
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

思思其實係姜姐

最佳女配角 我家咪咪姐噶
雖然後半結局極爛

成個禮拜無睇, 仲追緊
不過反面個場戲其實幾虐心, 兩人演繹都唔錯
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 戀愛腦之死 - 陳健安

個大結局膠咗一半 :0)
最尾嗰場洗唔洗畫公仔畫出腸 個ending scene好不安
阿田呢套真係做得好好
可以同阿姐爭視后嘎

拆局專家好似會幾好睇

最尾嗰場洗唔洗畫公仔畫出腸 個ending scene好不安
阿田呢套真係做得好好
可 ...
ed8671ed 發表於 2015-8-9 23:21

錢嘉樂啲戲一般 無咩與趣睇

鬼同你ot overall 係好睇既~
我覺得it man 出場d劇情就開始失控:o)
大結局係mk搵may 果part更加係膠同拖==

大結局係mk搵may 果part更加係 ...
Kyle_ 發表於 2015-8-9 23:38
熄電話嗰part好膠

熄電話嗰part好膠
nicholashin 發表於 9/8/2015 23:39

唔只膠, 仲有種 _ 添呀, 睇到打冷震

大結局係mk搵may 果part更加係 ...
Kyle_ 發表於 2015-8-9 23:38

同意 開頭係好好笑 會追睇
到May都鍾意咗Michael 已經開始悶 冇咁好笑
到蔣志光出嚟 更加唔知想點

阿田呢套真係做得好好
可 ...
ed8671ed 發表於 2015-8-9 23:21

其實佢一嗌 NO 之後 LOLITA 四個轆爆晒果時已經 GET 到
只不過係期待佢點表達得白 D...
點知...
本週冠軍歌: 黑玻璃 - 洪嘉豪

咦咦咦 原來劇集版Death Note開播咗
我們的總和

拆局專家 講兩兄弟有仇?
錢嘉樂同袁偉豪關係好似唔好嘅

OT個結局真係唔知想點.
都算係HAPPY ENDING既
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

拆局專家 講兩兄弟有仇?
錢嘉樂同袁偉豪關係好似唔好嘅
rubylovessss 發表於 2015-8-11 00:26

錢嘉樂(司徒心平)同袁偉豪(麥行直)(遺腹子)係親生兄弟 同父(司徒)同母
朱千雪同佢兩個就 同母異父(麥)

GiGi姐喺佢老公(司徒老實)死咗之後 改嫁
但係袁偉豪跟咗繼父姓麥

錢嘉樂同袁偉豪 唔妥大家
因為錢嘉錢間接害死咗繼父

資料來源:維基百科 百度百科

愛回家已經名存實亡

呢套嘢由轉型開始已經被破壞淪落家不似家
晚晚見倒美麗翠如龔嘉欣同謝生就食唔落飯
希 ...
nicknicknick 發表於 2015-8-11 20:13

不如將個屋企轉去謝/張家好過我食飯時又直播佢地食飯,爽到
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

愛回家已經名存實亡

希 ...
nicknicknick 發表於 2015-8-11 20:13

好悶...悶到我要轉台

可唔可以唔係淨係直播食飯
nicknicknick 發表於 2015-8-11 21:19

我想直播埋佢地之後一齊做既野

我想直播埋佢地之後一齊做既野
nicholashin 發表於 2015-8-11 21:24

直播做運動?我見佢地做得好high架wor,流哂汗咁款,話唔定定好高收視

btw,其實而家個套係咪都市愛情劇點解我睇親都係見到張生同脆魚分手邊緣
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

好心無綫cut左新果套愛回家啦,悶到想睡。係唔同forum都見99%係彈,果1%支持的相信係打手。好心余婆尊重下民意啦。不如轉播其他節目啦,真係唔想見到黃翠如。

愛回家已經名存實亡

希 ...

我睇左一星期已經決定轉台。

可能因為工作太累了...新愛回家真係冇完整咁睇過一集.....
不過我又間中聽到嚴律師講野...又有時有查生咁....
明日幾多壞事情 仍然是不枉曾經見證

近排電視重播家好月圓, 真係勁好睇, 米雪d戲無得頂, 個年佢攞到視后我好開心
Sa姨鬧人又好好聽, 菊姐好勁, d對白咁多咁長都鬧得咁清楚倒背如流

今晚第32集上演Sa姨怒摑狐狸精3把
Jason's Playlist 2024
Week 22 隔牆有耳 - 張天賦

近排電視重播家好月圓, 真係勁好睇, 米雪d戲無得頂, 個年佢攞到視后我好開心
Sa姨鬧人又好好聽, 菊姐好勁,  ...
JasOh103 發表於 2015-8-13 11:21

邊到有得睇?

邊到有得睇?
Ald 發表於 2015-8-13 13:28

哈哈我家Astro有重播, 不過其實我都有錄到呢套 近年真係無乜大卡士既戲, 明年50週年唔知會拍d乜出來呢

笑了 C君都幾好戲
兩個女都唔理 罷明係gay

拆局專家拍攝場地 朱晨麗查奶粉案個場喺上水
如果我出去實撞到

哈哈我家Astro有重播, 不過其實我都有錄到呢套 近年真係無乜大卡士既戲, 明年50週年唔知會 ...
JasOh103 發表於 2015-8-13 15:17

上網睇返 Sa姨啲金句真係好正
啱啱開始 第二集

上網睇返 Sa姨真係好正
啱啱開始 第二集
Ald 發表於 2015-8-16 01:40

第二集都好多正既場面 遲d仲有quota大戰賣淫為樂

第二集都好多正既場面  遲d仲有quota大戰賣淫為樂
JasOh103 發表於 2015-8-16 01:53

阿卡大鬥拉姐都好正

拉姐:
我依家連飯都唔食,會都唔開,就係要聽你解釋呀,解釋呀,解釋呀,解釋呀⋯

阿卡大鬥拉姐都好正

拉姐:
我依家連飯都唔食,會都唔開,就係要聽你解釋呀,解釋呀,解釋 ...
Ald 發表於 2015-8-16 01:57

呢個鈴聲既洗腦程度同溏心得得地個只有得fight 我好期待我呢邊下個禮拜既劇情, 尤其是Sa姨打女同埋一家三代人入院

呢個鈴聲既洗腦程度同溏心得得地個只有得fight  我好期待我呢邊下個禮拜既劇情, 尤其是Sa姨 ...
JasOh103 發表於 2015-8-16 02:10

第三集 盂蘭節派米

Sa姨金句
阿毛 阿毛 有米派 有米派 嚟啦嚟啦
轉過頭又話 無啦無啦
啲阿毛擰轉背又話 有啦 有啦 返嚟啦 頭先一場誤會

第三集 盂蘭節派米

Sa姨金句
阿毛 阿毛 有米派 有米派 嚟啦嚟啦
轉過頭又話 無啦無啦
啲 ...
Ald 發表於 2015-8-16 02:18

呢part又係正! 最搞笑係成日都自爆d醜事又表錯情, 第2集金句: 著住個bra來抹窗ga?
    另外第三集荷媽同紅姨電話交锋都勁好睇

呢part又係正! 最搞笑係成日都自爆d醜事又表錯情, 第2集金句: 著住個bra來抹窗ga?  ...
JasOh103 發表於 2015-8-16 02:33

我嬲起上嚟咪一手扯住佢啲頭髮 一手大巴大巴咁星佢囉
Sa姨好霸氣

啱啱好睇到交鋒