返回列表 發帖
IG Live緊

佢話有人話點解演唱會唔開live, 佢話因為演唱會開live好似係犯法lol
講緊JY 上次開live haha?

upload 半首稀客

sorry 前面有時有人擋住
人間卻有殷切的眼光 仰望 我下降

佢話有人話點解演唱會唔開live, 佢話因為演唱會開live好似係犯法lol
講緊JY 上次開live haha? ...
aRh3i 發表於 2017-12-25 00:38

黎明都開啦
SSN Chart (7 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 波希米亞(沒有)狂想曲

方丈今晚真係有去咩?
Ig完全無講,仲要做其他野

方丈今晚真係有去咩?
Ig完全無講,仲要做其他野
Lewis 發表於 2017-12-25 00:45

不停玩電話

稀客 勇 冇左 閃靈   少女的祈禱
Juicy_Lemon 發表於 2017-12-25 00:32

夠膽唔唱中婦的祈禱,俾個like瑞瑞
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

不停玩電話
swl 發表於 2017-12-25 00:53

好心就咪去啦
SSN Chart (7 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 波希米亞(沒有)狂想曲

柏宇都有直播漆~
搞鬼錯,好在千嬅無~

不停玩電話
swl 發表於 2017-12-25 00:53

咁多林夕歌,可能佢都唔想聽

咁多林夕歌,可能佢都唔想聽
Nathan 發表於 2017-12-25 01:00

嚟睇吓蘋果數得啱唔啱

upload 半首稀客

Juicy_Lemon 發表於 2017-12-25 00:41

Thanks!

狀態好似去番AAL果時,中氣十足

upload 半首稀客

Juicy_Lemon 發表於 2017-12-25 00:41

條裙咁醜都著得落

條裙咁醜都著得落
jason567 發表於 2017-12-25 01:04

佢一直話自己係Uni
人間卻有殷切的眼光 仰望 我下降

真心覺得上次衫靚好多~
好喜歡佢上次好多件裙都好靚~

我等到2號入場前, 晚晚係度睇你地分享

又搵到正野
處處吻下次唱有新舞步同新唱腔喇
John 發表於 2017-12-25 00:05

痴線咁都有7k views

佢今晚好似話encore淨係準備咗幾首晚晚唔同咋喎

可能有出埃及記,今晚見到screen有出過

可唔可要 喪婆系列  吹牛娃娃 + 娃娃夫人 + 忌廉溝鮮奶?
Jacz 發表於 2017-12-24 23:44

我隻內有惡女呢

佢一直話自己係Uni
Juicy_Lemon 發表於 2017-12-25 01:07

似乎佢自己都唔太LIKE呢條裙..

可能有出埃及記,今晚見到screen有出過
Lewis 發表於 2017-12-25 01:45

WTF 千奇唔好尾場唱
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

原來今晚Jean都黎佐睇

條裙咁醜都著得落
jason567 發表於 2017-12-25 01:04

好似海膽

我隻內有惡女呢
wchild 發表於 2017-12-25 01:46

冇架喇,你都係聽返CD喇

佢今晚好似話encore淨係準備咗幾首晚晚唔同咋喎
gooloo 發表於 2017-12-25 01:26

啫係黎黎去去都係個幾首?

Thanks!

狀態好似去番AAL果時,中氣十足
Nathan 發表於 2017-12-25 01:03
咁又未到all about love咁好,但真係算幾唔錯

回復 1227# joshua

係YOUTUBE睇左幾段..閃靈..123 321..自由行..假如讓我說下去等等,把聲好似冇Lets begin咁響同穩定,但sofar都唔錯

今晚既氣氛點呀?

upload 半首稀客

稀客勁好聽囉咩事 ....

話說睇睇下快歌d動作..點解同上次lets begin d舞步好似冇咩分別咁..
可能真係睇唔慣fa跳舞,好生硬

話說睇睇下快歌d動作..點解同上次lets begin d舞步好似冇咩分別咁..
可能真係睇唔慣fa跳舞 ...
8283 發表於 2017-12-25 02:38

佢跳舞好hea,好似無力咁
俾人笑跳老舞真係正常,但連啲dancer嘅舞都好普通好yap...

得罪講句
的士司機果 part 可以全 part cut 咗佢
只係得正面中既正面先睇到個 effect
三面台根本唔岩咁做
唱手信著呢套衫完全唔 match
翅膀下 LB 做得太出色 今次好慳皮咁做 不如 cut 埋佢

結論都係 歌單不是太大問題 幾 surprise
冷 d 都唔緊要 但 d visual 唔太配合或偏 hea
三個楊千嬅投影落個screen,  左右變黑白樣果隻
(東亞 budget 真係少到咁?上次睇 Callstar 都有同樣問題)
D 衫就唔係靚唔靚問題咁簡單
都要 match 下 d 歌先得 ga...(WM 果 part 夠 match)  
Uni encore 係做咩呢。。。

今晚睇覺得佢唱功好大進步,識用氣嚟唱,而且氣場好強大。
hit歌氣氛好好,大家跟住唱,但都係29首收工,以為肯平安夜encore多幾首。

上次啲衫真係好賞心悅目
今次有啲真係唔敢望多兩眼,好尷尬

終於得閒住底打幾句好滿意同滿足個SHOW
竟然唱咁多SIDE TRACK, 是咪顛嫁!!
一個跨年既紅館SHOW, 佢竟然夠敢死咁多SIDE TRACK, 重要好多重新編曲
真係好L正
我完全唔明D 人彈咩= =
對比返KELLY JOEY SAMMI既跨年SHOW, 都只敢唱兩三首/求其串燒歌HEA 唱, 千嬅咁既編排真係好大敢同誠意可加

完全估唔到唱: 繼續努力, 放煙花, 親, 嬅存, AAL, 新世紀
終於等到LIVE, 哩D歌根本盲冇點LIVE過/ 十幾年前先LIVE過

估唔到佢竟然敢唔唱 少女/姊妹/狼/愛人/處處吻
但我估哩堆後面D場會出現
佢今晚都有講ENCORE 係每晚都有少少唔同既歌READY 左

最後, 佢新歌歌詞寫得好好!!!!! 我既2018十大
佢話首歌係未錄嫁

佢跳舞好hea,好似無力咁
俾人笑跳老舞真係正常,但連啲dancer嘅舞都好普通好yap... ...
Lewis 發表於 2017-12-25 02:48

算啦, 不嬲睇佢都唔會EXPECT 勁歌熱舞

得罪講句
三面台根本唔岩咁做
...
hissorhk 發表於 2017-12-25 02:51

得罪講句,睇翻有D相好似靈堂咁
寰亞製作真係無放心思上去

今晚既氣氛點呀?
Jacz 發表於 2017-12-25 02:26

SIDE TRACK 都有零星叫聲BIG HITS 一起INTRO 狂叫

今晚睇覺得佢唱功好大進步,識用氣嚟唱,而且氣場好強大。
hit歌氣氛好好,大家跟住唱,但都係29首收工,以 ...
satsatsat 發表於 2017-12-25 02:53

所以繼續努力真係好適合人瑞果種心態

補多幾句
佢開頭都有講, 上次LB 係SELL 時光隧道
今次係SELL 倒數人生
我覺得佢今次真係做到一個同LB 完全唔同感覺既紅館SHOW, 好難得肯放低自己最殺食既賣點而試新野

講緊JY 上次開live haha? ...
aRh3i 發表於 2017-12-25 00:38

咁JOOX 算唔算犯法

所以繼續努力真係好適合人瑞果種心態
treee 發表於 2017-12-25 03:07

痴線一開波就唱哩首, 真係嘩一聲

今晚 一二三 三二一 好似爭啲喊  現場聽好正
Juicy_Lemon 發表於 2017-12-25 00:18

佢臨尾都眼濕濕

點鬼知佢!!!
明明呢首都算多人識
siongguan 發表於 2017-12-24 23:53

其實2014年拉闊佢唱過~反而向左走向右走佢真係十幾年冇唱

得罪講句
三面台根本唔岩咁做
...
hissorhk 發表於 2017-12-25 02:51

你同我睇法一樣,的士司機個part可以全cut
完全係反高潮,唱side都算,但啲visual effect又完全唔夾
成件事感覺好多餘同好悶

終於得閒住底打幾句好滿意同滿足個SHOW
竟然唱咁多SIDE TRACK, 是咪顛嫁!!
一個跨年既紅館SHOW, 佢 ...
Kyle_ 發表於 2017-12-25 03:05

LB商業味濃好多,如果,如果LB係做跨年,又有咁多大粒嘉賓,街客一定好滿意
而呢一次嘅制作,對比其他歌手嘅紅館跨年show,的確大膽得濟,經濟很濟,偏門左啲,noise少左啲
人瑞未必會介意,但其他持份者唔知點諗

佢臨尾都眼濕濕
Kyle_ 發表於 2017-12-25 03:11

我都見到,今晚唱123321間奏準備飆淚,佢用力收翻住,佢真係有驚自己喊影響演出

LB商業味濃好多,如果,如果LB係做跨年,又有咁多大粒嘉賓,街客一定好滿意
而呢一次嘅制作,對比其 ...
treee 發表於 2017-12-25 03:18

佢自己都有講揀既歌有D偏, 同定現場打左底
我又兜得佢都咁既地位, 仲洗鬼占求D 咩NOISE 咩, 仲肯出黎唱搞新野已經好難得

你同我睇法一樣,的士司機個part可以全cut
完全係反高潮,唱side都算,但啲visual effect又完全唔夾 ...
Lewis 發表於 2017-12-25 03:16

我坐側邊,係完成被遮住睇唔到任何野