返回列表 發帖
點解今次咁多普通話人黎睇千嬅既?
lblemon 發表於 2018-1-3 11:58
因為今次AIA送飛送到大陸
微博有人話大陸AIA買保險都有送飛

琴晚尾場最感動一定係找SINGLE 條數
真心冇諗過成功, 我以為美千會WFC
仲要MATCH埋壹號皇庭既經典INTRO, 好顛

第二感動位係一二三三二一, 尾場唱得好有FEEL
最痴線係可以大合唱哩首歌

最後, 睇左幾場, 最好氣氛同正一定係31號倒數場
真ENCORE 果陣真係叫到傻

下次紅館唔知要等到幾時

Anjay原來係嬅粉
Nathan 發表於 2018-1-3 20:43

Anjay一直都係嬅粉
記得以前春嬌攞影后佢仲專登出po

終於得閒住底打幾句好滿意同滿足個SHOW
竟然唱咁多SIDE TRACK, 是咪顛嫁!!
一個跨年既紅館SHOW, 佢 ...
Kyle_ 發表於 2017-12-25 03:05

因為大家唔係比較其他女歌手,係比較返千嬅自己之前既演唱會。

All About Love 係一個不可重現既奇蹟,Let's Begin係一個不可企及既高峰。

321 似係演唱會版既精選碟,咁比你揀,要 collection 定 神碟?

補多幾句
佢開頭都有講, 上次LB 係SELL 時光隧道
今次係SELL 倒數人生
我覺得佢今次真係做到一個同LB 完全 ...
Kyle_ 發表於 2017-12-25 03:09

但時光隧道同倒數人生呢兩個theme係好似,最後結論都係做自己,分別係今次一首我係我殺晒,上次又要唱身分證號碼又要唱自己個名

希望快d再開
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 23
1. 慢性分手 2. 隔牆有耳 3. 討好式戀愛

而家loop返大家留言,呢個中晒point,上次LB睇完真係全晚沉浸集體回憶中,今次真係冇咩感覺

洋蔥好正 ...
powerful 發表於 2018-1-3 21:49

我覺得佢係無諗過討好fans定街客既問題
    純粹揀兩係岩番個part
    其實每首歌都真係好岩個part
    當然可能都可以有其他歌substitute有一樣效果 但唔做到出黎又唔知既lol

半杯水滿定半杯水空既問題 可以話佢滿足唔到兩邊 都可以話佢盡量滿足兩邊lol

All About Love 係一個不可重現既奇蹟,Le ...
powerful 發表於 2018-1-3 22:39

我係我呢個arrangement 真係令呢首歌有番生命 我d朋友話好好聽 dl番黎聽lol

我覺得佢係無諗過討好fans定街客既問題
    純粹揀兩係岩番個part
    其實每首歌都真係好岩個part  ...
eldrian710 發表於 2018-1-3 22:44

我都覺得佢唔需要諗點樣討好兩邊,可能係我太熟佢既路數 (自讚xd),導致每部分都好易估,冇咩驚喜,然後rundown太短,encore 就亂咁舞

我係我呢個arrangement 真係令呢首歌有番生命 我d朋友話好好聽 dl番黎聽lol ...
eldrian710 發表於 2018-1-3 22:45

我係我不嬲正野,今次有visual 更加震撼

All About Love 係一個不可重現既奇蹟,Le ...

L&G我覺得成件事好華星既佢~LB就係新藝寶時期既佢(成件事都係好楊千嬅自己)
321就係金牌時期既佢(開始唔再以自己故事為中心而係有說教味)

咁我又認為繼續努力、放煙花擺開頭好驚喜 (所以更覺頭重尾輕),的士司機、電光幻影一部分好完美噃。

但係 ...
powerful 發表於 2018-1-3 22:17

如果主題係倒數可以棄埋熱血青年改照想本子仲正~~

L&G我覺得成件事好華星既佢~LB就係新藝寶時期既佢(成件事都係好楊千嬅自己)
321就係金牌時期既佢(開始唔再 ...
kenny1102 發表於 2018-1-3 22:53

L&G似新藝寶 (最主流),AAL先似華星卦 (最清新),Minor Classics 就金牌 (高格調)

LB 對我黎講已經集大成

另外發覺每個紅館演唱會都要揀首騎呢跳舞作品,已成佢既標記,不認不認 -> Nobody -> 色惑 -> 溫打
kenny1102 發表於 2018-1-3 22:56

係啊,照相本子又係擺雪櫃好耐,次次都今天不夠電

而家loop返大家留言,呢個中晒point,上次LB睇完真係全晚沉浸集體回憶中,今次真係冇咩感覺

洋蔥好正 ...

LB成件事都係楊千嬅, 就連D過場剪接都係同FA有關~
今次只係一個說教故事~FANS感覺一定冇上次咁深

LB成件事都係楊千嬅, 就連D過場剪接都係同FA有關~
今次只係一個說教故事~FANS感覺一定冇上次咁深 ...
kenny1102 發表於 2018-1-3 23:01

上次聽完係咁loop佢唱左既歌,今次沉澱過後loop佢冇唱既歌,哈哈

我鍾意 呼吸需要 呀!!!
好有格調
Jacz 發表於 2017-12-28 22:35

我都勁鍾意,可惜唔係呢場

全部都係我like架
Jacz 發表於 2017-12-28 22:46

28號encore簡直係民間傳奇,只此一晚

寰亞開始係YOUTUBE做野la...
我ac比佢搞到停左la

kenny1102 發表於 2018-1-3 22:56

尋日坐我附近果d 街客 已經 頭三首 包括 熱血青年都dead, 換照相本子 佢地已經開場就可以走人
...

但我有個祖粉frd 話呢個show吸到街客 好多佢唔識既歌都覺得好好聽(佢鍾意左 洋蔥 親 繼續努力)佢仲sd比佢d frd聽 佢地都話正 靜係因為佢唔識 唔代表唔鍾意lol

但我有個祖粉frd 話呢個show吸到街客 好多佢唔識既歌都覺得好好聽(佢鍾意左 洋蔥 親 繼續努力)佢仲sd比佢d ...
eldrian710 發表於 2018-1-3 23:50

岩呀,其實演唱會係可以令街客識多D靚歌,根本冇需要下下大合唱。就算全場人都識電光幻影,首歌都唔可以嗌,要安安靜靜聽架啦

岩呀,其實演唱會係可以令街客識多D靚歌,根本冇需要下下大合唱。就算全場人都識電光幻影,首歌都唔可以嗌 ...
powerful 發表於 2018-1-3 23:56

但係大部份街客,都係鍾意流行經典50強,
邊有咁多樂迷識得去欣賞好野。
最好大熱歌由頭唱到尾,大合唱足三個鐘

快啲開MC2
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 23
1. 慢性分手 2. 隔牆有耳 3. 討好式戀愛

Anjay一直都係嬅粉
記得以前春嬌攞影后佢仲專登出po
JayantL 發表於 2018-1-3 22:37

我很好都識,超級忠粉

洋蔥好正 ...

缺陷美如果係當年個編曲我係期待

https://www.youtube.com/watch?v=3nZW0_IdgsI
尾場2nd encore
8分15秒唱左一句我等我在

youtube幾乎無哂concert d片咁濟...今次真係嚴打侵權

youtube幾乎無哂concert d片咁濟...今次真係嚴打侵權
vsa 發表於 2018-1-4 04:13

我轉放IG
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

寰亞開始係YOUTUBE做野la...
我ac比佢搞到停左la
aRh3i 發表於 2018-1-3 23:32

狗仔頭d片都好似無曬......

Single 呢單野
一定係三二一高大家既集體回憶

Single 呢單野
一定係三二一高大家既集體回憶
lemontea1069 發表於 2018-1-4 10:27

係, 佢真係找數

vsa 發表於 2018-1-4 04:13

最可惡係尾場之後先做野~
之前唔做由得D片引起話題~
而家利用完就BAN~~

估唔到cm愛嬅力成功爭取到隻Single番黎
我地勁過FC

大家快D入TG gp一齊完show後遺症啦
...
8283 發表於 2018-1-3 01:08

cm愛嬅力好勁呀

single真心正
編曲都好正 (除左個壹號皇庭intro/outro唔知做乜9)
唱又唱得好
masterdragon 發表於 2018-1-3 20:15

youtube有段片無錄intro, 我以為自己聽緊CD, 真係好好聽 估唔到幸福千都仲唱到首歌個神韻

pika927 發表於 2018-1-4 08:38

下?

pika927 發表於 2018-1-4 08:38

我估狗仔頭ac 可能都停左權
有無人知佢youtube ac name?

痴線,仲未得閒loop啲片就冇曬,演唱會後遺症靠曬啲片㗎

我估狗仔頭ac 可能都停左權
有無人知佢youtube ac name?
aRh3i 發表於 2018-1-4 13:26

好似係呢個:
https://www.youtube.com/channel/UCLyhjVb5_mpl0se3YoU3zyw/feed
環亞好賤!淨係del左千嬅d片

好似係呢個:
https://www.youtube.com/channel/UCLyhjVb5_mpl0se3YoU3zyw/feed
環亞好賤!淨係del左千嬅d ...
happychicken 發表於 2018-1-4 15:29

佢依個ac d 片全部兩年前既

我發覺我都係最愛新藝寶時期既楊千嬅

D 歌多變化又o岩我口味

好彩j 左123321條片好多次寰亞先del

尋日又j 埋張志明條片

希望佢快d出碟同整個靚封面

尋日又j 埋張志明條片

希望佢快d出碟同整個靚封面 ...
放空 發表於 2018-1-4 21:22

快d派 123321 啦
希望新年後就可以出街,想瘋狂loop首歌
...

尋日又j 埋張志明條片

希望佢快d出碟同整個靚封面 ...
放空 發表於 2018-1-4 21:22

123321大合唱我岩岩都up埋上google drive了

親原本真係冇乜感覺,俾佢唱完之後呢幾日喪loop.
matthewyky 發表於 2018-1-3 21:59

同佐兩個街客frd睇佐兩場
兩個都問我親係咩歌,話好好聽,係咪新歌黎

我都覺得live版既親冇得輸,呢個Key先有feel,CD ver嗰個key太高太惡頂

回復  Jacz

尾場果日飛返英國,sad!見證唔到余文樂合唱。
黃家正 發表於 2018-1-3 18:45

做乜唔睇埋先走

手信其實唔轉得,佢同小城大事係呢part個故事係連接既。我等左手信接小城好耐,今次終於做到。所以有時我 ...
powerful 發表於 2018-1-3 22:22

係,應該用返原來個編曲或者編得再爆啲,跟住倒數放煙花就完美喇

其實新世紀福音戰士同烈女嗰part都有同樣既問題

我睇Let’s Begin冇喊,但今次睇佐兩場都喊到痴線
特別係數你,親嗰段幾分鐘既片都喊
唔係話佢今次做得好過Let’s begin, 而係佢今次啲歌同啲visual graphics 係好夾,
係會好吸引到你認真去睇同聽,仲有一樣好重要既嘢係321今次既音效係tune得好過let’s begin
音樂同瑞瑞把聲係平衡得好好,lets begin啲編曲編得太full同rich, 好多時瑞瑞把聲都俾啲音樂cover佐,dance medley特別明顯

岩岩LOOP返尾場D片
千千唱左 我有爸媽掛念 命脈還望發展

我係我呢個arrangement 真係令呢首歌有番生命 我d朋友話好好聽 dl番黎聽lol ...
eldrian710 發表於 2018-1-3 22:45

我嗰frd都話好好聽
同埋嗰visual effect真係好靚好啱首歌
但我發現嗰effect其實係reference佐一個英國歌手既MV,嗰歌手美瑞都好鍾意

我都勁鍾意,可惜唔係呢場

28號encore簡直係民間傳奇,只此一晚
powerful 發表於 2018-1-3 23:16

我睇31同尾場,雖然都有唱其他場冇唱過既歌,但聽唔到1001真係好唔甘心
仲有嗰條令我地聽唔到我等我在既PK

我睇31同尾場,雖然都有唱其他場冇唱過既歌,但聽唔到1001真係好唔甘心  
仲有嗰條令我地聽唔到 ...
Jacz 發表於 2018-1-5 01:10

其實根本就蠢左啦,千嬅冇可能用我等我在做ending song,所以一定可以聽多一首,急咩呢?

其實根本就蠢左啦,千嬅冇可能用我等我在做ending song,所以一定可以聽多一首,急咩呢? ...
powerful 發表於 2018-1-5 01:20

唔理佢會唔會用黎做ending song la..
聽我等我在都好過聽勇lol

jw d飛炒燶哂