返回列表 發帖

公開嗌人另謀高就 AK疑與同事不和:做好自己嘢唔該

人氣男團MIRROR成員Anson Kong(AK)最近是非多多,近日佢及隊友Alton拍攝新歌MV是爆出「MV群組」,牽連到組合C AllStar成員On仔及樂隊ONE PROMISE兩位成員均宣布確診新冠肺炎,而AK自己依家都鬧出炒人風波!性格出名火爆嘅佢,尋日(18日)晒出一張黑色底圖嘅限時動態,右下角細細隻字寫住:「做好你自己嘅嘢,唔該,一係你另謀高就」之後佢就火速刪Post,不過已被眼明手快嘅網友Cap圖。網友見佢語氣煩躁,未知係咪關爆出「MV群組」一事而動怒,定係因MIRROR官方帳號早前引發嘅公關災難有關,亦有人估佢係咪同公司同事不和所致。

Link

感想:AK形象百變,今次係火爆AK上報

支持搞笑AK多啲
生生今次無用

又要出又要剷除,佢想點

好true好pure好可愛
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)

夠薑就講清楚啲,又要屌又要唔開名

真性情AK

黑底白字
好MK好港女
利申:唔係鏡粉

好型
Jason's Playlist 2024
Week 22 隔牆有耳 - 張天賦

夠薑就講清楚啲,又要屌又要唔開名
alison1225 發表於 2022-2-19 17:11

又要屌又要delete
同上次「come on hater」一樣
在這畢生不滅 無極的狀態

Good job AK, 終於識得出歌時 make noise, 希望佢同 Alton 首歌快 d 出啦

Good job AK, 終於識得出歌時 make noise, 希望佢同 Alton 首歌快 d 出啦
boy4dudes 發表於 2022-2-19 18:42

生生次次出歌都係make緊noise㗎喎

losyes 發表於 2022-2-19 18:45

不才嚮cm好有noise

黑gg ak
47. Bring Him Home
week23
1 . 陳卓賢@Mirror        ThankYouPostman

真性情AK
jcbartleby 發表於 2022-2-19 17:11

百變ak! 愛上了

石頭有noise啲
紅到去德國領事館

係娛樂圈入面好真既一位藝人
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 23
1. 慢性分手 2. 隔牆有耳 3. 討好式戀愛

又要講 又要細字仲要delete埋
咁又R到attention
近期最好loop歌曲:若要按摩請預我

come on haters 之後先edit刪除

rickychan0809 發表於 2022-2-19 20:31

因為生生係”真性情“,所以做乜野都係忠於自己,相信只係受制於外間壓力先被逼delete
幸福多於我預期

因為生生係”真性情“,所以做乜野都係忠於自己,相信只係受制於外間壓力先被逼delete ...
on07111 發表於 2022-2-19 20:56

可能生生講緊林鄭

因為生生係”真性情“,所以做乜野都係忠於自己,相信只係受制於外間壓力先被逼delete ...

生生原本想post close fd 但hi到左面個掣咋 大懵AK

noise
noun
UK  /nɔɪz/ US  /nɔɪz/
noise noun (SOUND)

A1 [ C or U ]
a sound or sounds, especially when it is unwanted, unpleasant, or loud
噪聲;雜音;嘈雜聲

語帶相關得幾好
幸福多於我預期

生生又出全黑story

noise
noun
UK  /nɔɪz/ US  /nɔɪz/
noise noun (SOUND)

A1 [ C or U ]
a sound or sounds, especia ...
on07111 發表於 2022-2-19 21:12

英文100 Fun!

rickychan0809 發表於 2022-2-19 20:31

咪貶低我生 佢一月一齋拍手坐下都有全年attention
係cm永恆嘅寵兒 attention唔使r就有

你可以去做網軍阿head

生生又出全黑story
梨胃言 發表於 2022-2-19 21:17

拍mv被私追然後嬲豬 (好似係)

正義ak應該係回應緊押後特首跑馬仔嗰件事
可能係上帝視覺同現仼嗰個講嘅

losyes 發表於 2022-2-19 21:35

我見LIHKG啲鏡粉鬧AK

唔係狗仔隊影嘅咩

梨胃言 發表於 2022-2-19 21:46

又比人講得佢入唔到最男/最歌 十強
幸福多於我預期

做人要識得沉得住氣
如果唔滿意下屬表現 就直接同老闆講
唔係揀去ig出po咁幼稚

成班咁唔成熟嘅情況下成名 被煲到宇宙巨band咁
實遲早出問題
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

做人要識得沉得住氣
如果唔滿意下屬表現 就直接同老闆講
唔係揀去ig出po咁幼稚

成班咁唔成熟嘅情況下成名  ...
liebe 發表於 2022-2-19 23:18

係佢啫

係佢啫
losyes 發表於 2022-2-19 23:33

不過生生好過Marf
起碼冇開名

係佢啫

Anson係teamak精神領袖

係吖 tg群嗰啲有講

係佢啫

同意。對比之下佢嘅契兄弟ian陳卓賢就好有大將之風
幸福多於我預期

同意。對比之下佢嘅契兄弟ian陳卓賢就好有大將之風
on07111 發表於 2022-2-19 23:46

你知唔知蝸牛係有生命㗎

唔係鬧私追咩?係嘅話鬧得啱喎

yuminnie 發表於 2022-2-20 00:23

姜糖捧你起亦踩得低你

係佢啫

嗯 都可能係嘅
認真 唔係鏡粉 唔覺得成班人好適合一直聚埋一齊
但最近Edan愈睇愈順眼 有EQ 有前途 好好拍戲 必有一番成就

Ian逃唔出自己心魔 唔更願意表達自己畀監製聽 做歌手好難脫穎而出
而呢位繼續咁自戀幼稚 可能憑靚仔樣行到一段時間 但一定唔會大成功
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

咪貶低我生 佢一月一齋拍手坐下都有全年attention
係cm永恆嘅寵兒 attention唔使r就有 ...
kenneth 發表於 2022-2-19 21:33

呢度仲有好多寵兒 Miss Salty & Music Cool

但無理由閙私追「做好你自己嘅嘢,唔該」
唔通叫私追追得 professional 啲
「一係你另謀高就」
唔通叫私追轉行 做保鏢

Team AK是包括所有愛我的人,如花姐、化妝師、義務幫手的朋友,讓我感受到很多愛。

係咪個工作人員唔愛AK所以比人踢走 遲d會唔會有網民話 佢搞到我家姐無左份工
幸福多於我預期

但無理由閙私追「做好你自己嘅嘢,唔該」
唔通叫私追追得 professional 啲
「一係你另謀高就」 ...
Whitestone 發表於 2022-2-20 06:20

應該唔係c追啦 似係鬧員工或者工作人員
    不過我都係覺得賣真性情嘅人 唔係咁先係加分咩
Nick's Music Selection 2024 (Week 23)
1. 靈魂有路 - 雷同二友  2. Thank You Postman - 陳卓賢  3. 趁你旅行時搬走 - moon tang

應該唔係c追啦 似係鬧員工或者工作人員
    不過我都係覺得賣真性情嘅人 唔係咁先係加分咩 ...
Nicholas 發表於 2022-2-20 10:20

別人都知道我火爆
直行直衝不守禮貌
若決心跟了你 就不計較
要和誰人絕了交
幸福多於我預期

又嚟黑G Story

連會盲目投佢票既私追都敢得罪

今年Jeremy出道之後佢可以跌去下弦了
Jason's Playlist 2024
Week 22 隔牆有耳 - 張天賦

梨胃言 發表於 2022-2-19 21:46

但鬧得啱架
佢係tg屌班私追, 但又唔敢係ig公開屌只敢用全黑story
而且佢都唔止一次係tg屌, 但之後現實見到私追又繼續理佢地
講一套做一套, 咁屌黎有咩意義

但鬧得啱架
佢係tg屌班私追, 但又唔敢係ig公開屌只敢用全黑story
而且佢都唔止一次係tg屌, 但之後現實見 ...
avis 發表於 2022-2-20 16:03

抵比人鬧
AK天真到以為縱容私追一次就冇事

今年Jeremy出道之後佢可以跌去下弦了 ...
JasOh103 發表於 2022-2-20 11:02

Lokman已經上弦六

今年Jeremy出道之後佢可以跌去下弦了 ...
JasOh103 發表於 2022-2-20 11:02

浮尸樣衰成咁
當年入到鏡我都覺得點解會有個民工喺度
睇過佢唱歌修埋音到走到Candy 咁
佢做到上弦嘅話真羞家囉
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你