返回列表 發帖
依家場外好少人,目測都起碼5-6個gay佬
有啲誇張

人話
你是你本身的傳奇
假使天氣不似你預期

-Encore-

果rundown 毫不吸引。 我估大部分人 入場都只為聽上 ...
洗衣王國130 發表於 2021-8-27 15:59

洗衣你眼大睇過龍?明明有唱分手
陳蕾冚家死

東亞時期唱得1首... 之前佢903訪問話會唱一首舊歌係咪就係指呢首
連如果想我哭都無唱 應該係想主力sell獨立時期嘅佢
咁確實係異流之後佢開始越黎越多人識既

人話
你是你本身的傳奇
假使天氣不似你預期

-Encore-

果rundown 毫不吸引。 我估大部分人 入場都只為聽上 ...
洗衣王國130 發表於 2021-8-27 15:59

分手有唱重要係第一首喎

人話
你是你本身的傳奇
假使天氣不似你預期

-Encore-

果rundown 毫不吸引。 我估大部分人 入場都只為聽上面三首

連 分手總約在雨天 都唔唱 話曬第一首 吒吒十大
講個笑話比你聽: 泳兒攞女金

蛋公司會話除非林家謙入蛋
唔係佢唔使指意拎男金

Unlock Me都唔唱…
Qmen 發表於 2021-8-27 02:20

有呀 我記得有

輪姦謙係咪史上第一個連續三個紅館show都有佢做嘉賓嘅藝人?CAS,太極,小明

竟然無佢第一首叫hit 既歌
如果想我哭

Unlock me全碟都好啱concert perform, 可以唱多幾首
居然唔唱佢最愛嘅LISB
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

Lifes so beautiful 呢?攪錯。

好似好多舊歌都冇唱
我最愛既 蝴蝶 聽話 歡迎光臨 都冇
unlock me 成隻碟得一首
係咪唔可以唱東亞時期既歌??

Unlock Me都唔唱…
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

day1 rundown
分手總約在雨天
Freedom
TMD
To haters
超生記

All You Have Is Now (with 6號)

終於好天氣 (with Rubberband)
發現號 (Rubberband)

異流
Wont You Stand
Let's say
唵嘛呢叭咪吽
哭乾了眼淚
Dt'z it
(有首唔記得)

聽風 (with 林家謙)
一人之境 (林家謙)

Lady copy
虛偽
人話
還要去過生活

I wanna be strong
你是你本身的傳奇
假使天氣不似你預期

-Encore-
你好嗎

Visual好似唔錯 玩晒火咁
人話竟然係潔淨版尾場先爆粗?
stephybest 發表於 2021-8-26 22:51

應該幾場都係潔淨版,佢話如果唔係就只可以賣俾18歲或以上既觀眾

林家謙唱聽風 頭兩隻字一入就走音

一個玩Visual既演唱會,十二門徒同人話靚到不得了⋯
但對街客黎 ...
rfv123 發表於 2021-8-26 22:55

Any rundown?
「微笑之中 接受還未有 答案。」

林家謙唱聽風 頭兩隻字一入就走音

一個玩Visual既演唱會,十二門徒同人話靚到不得了⋯
但對街客黎講,又係一個好好訓既演唱會。
最好氣氛係Rb發現號

Visual好似唔錯 玩晒火咁
人話竟然係潔淨版尾場先爆粗?
陳蕾冚家死

RB同林家謙今日有份切燒豬
「微笑之中 接受還未有 答案。」

如果淨係講隻碟
Full Album仲有特別設計$480貴係邊 lol
721AXA 發表於 2021-8-24 01:57

the album and the end of it $649
仲要特登抽起幾首歌唔俾你聽

D紀念品好L貴
隻碟都要480
abcxyz302006 發表於 2021-8-24 00:59

如果淨係講隻碟
Full Album仲有特別設計$480貴係邊 lol

D紀念品好L貴
隻碟都要480
abcxyz302006 發表於 2021-8-24 00:59

黃既大把錢
陳蕾冚家死

D紀念品好L貴
隻碟都要480
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

好似話有唔同形式同其他歌手合作

又唔見佢地買錯左太極
lemontea1069 發表於 2021-7-29 18:42

太極有ak 無買錯啊..

仲未有聲氣
stephybest 發表於 2021-8-19 10:52

剛剛收到
SAMMI 三米

有冇人收到收到優先訂飛嘅飛??
kh23 發表於 2021-8-19 10:46

仲未有聲氣
陳蕾冚家死

有冇人收到收到優先訂飛嘅飛??
SAMMI 三米

張海報幾有趣
睇埋個figure

【方皓玟演唱會網上直播通行證】小明嘅演唱會由兩場加至四場,門票都一票難求!為咗滿足買唔到飛入場或者喺海外嘅觀眾,8月28及29日兩場演唱會將會網上收費直播!成為第一位喺紅館做網上直播嘅香港歌手,網上直播通行證聽日(13日)公開發售!

《楚撚記大排檔呈獻 方皓玟LOST n FOUND演唱會》網上直播通行證
日期:2021年8月28及29日 (星期六及日)
時間:晚上8時15分 (香港時間 GMT+8)
網上直播通行證每日票價: $380
網上直播通行證購票網址:https://concert.mifashow.com/lostnfound/
網上直播通行證開售日期:2021年8月13日 早上10點

Source: 谷live fb

好多人見到原來仲買到而走去幫手掃埋啲貨尾
真心算係咁

喜歡玟兒
SSN Chart (24 May)  冠軍: 九秒九 - 祖兒  |  亞軍: 戀愛腦之死 - 陳健安

而家賣到所有場數票價都得返單丁
大家收貨未?

之前唔知邊個講過話紅館做三面開兩三場嘅話基本都要蝕(冇講係咪淨係指大製作嗰啲)
咁計嘅話
而家小明開 ...
JayantL 發表於 2021-7-30 01:22

果個係開兩場,唔係三場  
    仲有,小明又唔係大堆頭大製作
    放心,有賺
   不過,賺都唔會同你講。

係咪你地對佢既叫座力expectation太高?
4場3面台賣成咁咪算幾好, 仲要講緊藍/中立個d都9成唔會睇佢
佢又唔係商業歌手, 本身hit既歌得幾首, 其他已經係較小眾
ivana叫座力夠差啦, SO? 代表你地香港人聽歌好有品味囉

之前唔知邊個講過話紅館做三面開兩三場嘅話基本都要蝕(冇講係咪淨係指大製作嗰啲)
咁計嘅話
而家小明開 ...
JayantL 發表於 2021-7-30 01:22

不過樓上話佢係靠創作上位 咁創作型歌手開到三場full紅館已經好叻女

如果只係啱啱填到條數 咁小明創作得再好d咪吸多d觀眾囉

乜撚嘢「靠政治取態」
分手總約在雨天、你是你本身的傳奇、假使世界⋯
佢最Hit呢幾首都唔係政治歌

本身上 ...
amok 發表於 2021-7-30 07:26

依家政治取態行先既環境 大部分紅到既歌手都係靠有關政治取態既事得到大眾支持 其實好正常 唔使咁大反應喎 又唔係話佢抽水

況且又唔見得你quote果d Hit歌當時support到佢開紅館演唱會

同埋明明個post重點係表示 「香港人可以養得起香港藝人」 咁都要咁大反應唔知做乜

乜撚嘢「靠政治取態」

本身上 ...
amok 發表於 2021-7-30 07:26

算啦
有立場同抽水都未識分
真係靠政治取態上位果幾隻係大灣區呀

乜撚嘢「靠政治取態」

本身上緊位嘅創作型歌手,佢唔係阮民安

其實小明幾時有政治表態?佢由10年打後都係講緊差唔多嘅人生價值觀。佢冇改變,轉變左嘅係個社會。我亦都唔覺得佢係靠呢樣野上位,反而覺得佢呢種敢言妨礙咗佢事業發展。聽開小明這嘅人就會明白。

其實靠政治取態都可以開到四場三面台(坐75%?)(即係三場三面台full) 證明有一定市場喎 ...
kayzzz 發表於 2021-7-30 00:07

咁計嘅話
而家小明開四場仲要間位 其實都只係啱啱填到條數

而且佢就算係靠政治取態先上位
咁第一次攞最女到而家都已經四年 照計都儲到好多fans同同路人街客啩
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 21 冠軍歌:Nancy Kwai - Out of the blue

唔好再話香港人可以養得起香港藝人
先四場三面都賣唔完
仲要已經係小明呢啲咁icon嘅人物 ...
JayantL 發表於 2021-7-29 17:58

其實靠政治取態都可以開到四場三面台(坐75%?)(即係三場三面台full) 證明有一定市場喎

又可以借千粉啲金句

「而家啲人係咁,習非成是,根本佢以前一直都唔會一開賣就掃清,
今次反應係 ...
losyes 發表於 2021-7-29 23:33

咁千千勁好多(殺黃牛方面)
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)

唔好再話香港人可以養得起香港藝人
先四場三面都賣唔完
仲要已經係小明呢啲咁icon嘅人物 ...
JayantL 發表於 2021-7-29 17:58

又可以借千粉啲金句

「而家啲人係咁,習非成是,根本佢以前一直都唔會一開賣就掃清,
今次反應係一般但又唔係非常差。  大家係未真係慣左係要秒殺先叫正常開SHOW」

「佢又唔係未試過濟銷,又唔係仲活躍中咁,
都係完成埋畢業工課比我地班FANS」

「佢係flop,但疫情點都有影響,連達明都未full」

「無㩒過入去睇,
剩睇上面個表,唔算賣得衰,至平飛未售罄係有d出奇
都係個句唔秒殺就=滯銷咁二元
咁香港70%演唱會都係滯銷wor,達明都係滯銷喇咁?」

「佢都唔係當紅年青人的一線
TARGET係上左年紀有經濟能力個班」

「我都覺得今次佢真心勁,(?)年嚟最嚴重嘅打擊但佢都繼續向前面對,
可能有咗小朋友所以比較睇得開。」

如果因為小明開到足夠場數而殺得死黃牛根本係一件好事
更何況年頭RB本身都係唔爆,要開咗show有noise後尾兩場先爆

由開賣三場加到開賣四場就係因為唔飛,你幾時夠班開紅館我嚟支持你。 ...
gapgipgap 發表於 2021-7-29 18:14

我剛剛開完紅館演唱會,你平行時空?

第一日開賣都未爆曬 已經勁多人話「買錯咗」原價放
fifty1205 發表於 2021-7-29 16:11

又唔見佢地買錯左太極

四場其實都係賣剩少量,大部分單丁位。

方皓玟根本未夠班開紅館,點會炒得起? 送都唔要
sexykaren 發表於 2021-7-29 18:09

由開賣三場加到開賣四場就係因為唔飛,你幾時夠班開紅館我嚟支持你。

話買錯放出嚟嘅基本上好多都係牛

方皓玟根本未夠班開紅館,點會炒得起? 送都唔要