返回列表 發帖
11種意見,因為其他兄弟已經代替左生生
on07111 發表於 2022-4-28 08:25

11個MIRROR兄弟+花老母
在這畢生不滅 無極的狀態

認真呢首歌俾到驚喜我
因為見到all in one 同 rebound 呢類型歌之後
真係好怕啲擺明車馬「開心」/「興奮」既離地野
今次小克用器官講內觀,個感覺有少少嘩一聲
個MV 仲要咁正, 好少MV我會無限LOOP, 但呢個真係有

Anyway, 呢首歌好Jer
寒樂欣選2023 已開波,視乎幾時得閒就更新。
IG: lyric.alligraphy

俾d機會下弦啦
姜完全rap唔掂, 真係唔知佢點彈出黎

innerspace 無interstellar 咁好聽

姜濤 英文 rap 無 groove 無 flow, AL 寫英文 rap rhymes but makes no sense, 首歌無 rap 應該會好聽好多

今次呢首一般般,鏡粉都係咁話

次次聽到搞笑AK唱"如腸道也感到苦楚"都想笑
請記得 留住感覺 過渡在人海
我感激 曇花盛放

我反而覺得姜濤英文rap有驚喜,首歌算唔錯,起碼唔會覺得好嘈,順耳既快歌

首歌OK,jer唱得好聽,KT啲英文rap認真麻麻
Ann

Live performance - as expected 跳得太用力, 唱歌唔夠氣
boy4dudes 發表於 2022-4-27 18:17

今次歌係幾好聽
但跳得個一首就半隊人哮晒喘咁
開10場現場洗唔洗準備氧氣筒?
姜濤最後跳到神打咁 佢真係要減肥 依家感覺好笨拙
jer唱功上弦一確定

Live performance之後對首歌加分

12把口 12種意見 唔同solo可以自己話事
losyes 發表於 2022-4-28 00:07

11種意見,因為其他兄弟已經代替左生生
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)

一首有質素嘅團歌,演唱會唱夠氣勢,5分
100 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

難得又有一首唔洗洗耳既團歌,5分
Oh~Wo~Yeah~~~
Wk36 1-6 花見之酩 2-4 一了百了 3-2 日常事故劇場

點解鏡仔solo可以大膽搵唔同音樂人合作,團歌就咁保守,其實係咪團歌就一定要跳舞呢 ...
ifeinano 發表於 2022-4-27 23:59

有K歌啊
破鏡 one and all
SSN Chart (31 May)  冠軍: Thank You Postman - 陳卓賢  |  亞軍: 瘋子 - The Hertz

姜濤rap有驚喜!

點解鏡仔solo可以大膽搵唔同音樂人合作,團歌就咁保守,其實係咪團歌就一定要跳舞呢 ...
ifeinano 發表於 2022-4-27 23:59

12把口 12種意見 唔同solo可以自己話事
在這畢生不滅 無極的狀態

點解鏡仔solo可以大膽搵唔同音樂人合作,團歌就咁保守,其實係咪團歌就一定要跳舞呢
嘉茵 vs 家欣的時代來臨了

呢首真心真係唔算特別好聽,冇咩記憶點,12可能會好啲

Live performance - as expected 跳得太用力, 唱歌唔夠氣

AL 唱歌成日都大細聲IAN 唱歌成日都唔入咪
首歌本身又唔好聽
反而 COLLAR 仲好

其實唔差

幾鍾意個曲

又係打風live鏡頭燈光睇到人眼花
姜濤啲rap同讀歌詞無分別,都係俾返lokman算啦

至少唔駛再聽Lokman 同 Alton 嘅rap,姜B rap幾新鮮,loop 得起。

小OT:攞呢首換走stranger 唔該晒
Grade
(;´༎ຶД༎ຶ`)

Warrior 太突出. 今次冇咩驚喜

聽完睇完堆作曲人編曲人之後
感覺上係CALL MY NAME 2.0
始終超越唔到上年的Warrior
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

普普通通, 好過All In One同Boss, 同12差唔多
Follow my IG: @delightcantopop

Warrior>Innerspace>>>>>>>>>>>>>>>>>其他

評分人數

AYCK 粵語流行榜
第22週冠軍歌
靈魂有路 - 雷同二友