返回列表 發帖
睇黎佢已經完全忘記左勉強幸福呢首歌… sosad
chkalu 發表於 2017-3-15 23:34

有無人可以提佢

可能starlight開場已經係冷門歌
所以比例上唔可以太多掛
艾石仔 發表於 2017-3-15 20:03

蜃樓唔算冷啦~

原來佢勁鍾意冬眠

omg上次坐飛機
漫天子彈 朦起雙眼 都會為你分擔

睇黎佢已經完全忘記左勉強幸福呢首歌… sosad

有祖粉:

聽緊 903 祖祖訪問
歸納一下應該會有咩歌 #MysecretLive

祖兒最愛:
#二人浴 #花城 #冬眠 #傷神 ...
stephybest 發表於 2017-3-15 05:53 PM

呢堆都系正嘢嚟架
不過咩叫登登版?
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

講起七不就扯火
入場之前冇睇rundown
諗住實有得聽喇
點知原來俾佢cut 鬼咗
成part 咁多歌唔cut
你同我cut 咗最貼題嗰隻

佢竟然中意蒸餾
點解1314聖誕嗰part
唔用呢首要用黃色大門

唔知有冇機會唱密友
water:) 發表於 2017-3-15 21:07

我唔鍾意呢首
因為佢拍電視劇真係一個車禍

我要我的麻煩男友
hehehaha 發表於 2017-3-15 20:29

唔知有冇機會唱密友

回復  tungbilly

好似真係喜喜已經變左一定中唱既歌咁~SHOW UP真係唱過一次
   紅牌出場 流汗 混血兒  ...
wewa1001 發表於 2017-3-14 23:40

好耐之前佢有講過show up 狀態唔好的話就會好易炒粉 同 一面之緣一樣!

Btw 據了解 收集愛情故事 會係backdrop 同 間場中間出現 令更有主題性

有祖粉:

聽緊 903 祖祖訪問
祖兒最愛:
stephybest 發表於 2017-3-15 17:53

原來佢仲記得冬眠呢首歌

#很忘 #上次坐飛機 #蜉蝣 #故弄玄虛 #為你萬歲 #男朋友與歌 #無電才是災難 #深閨 #拍拖

Jeng ...
water:) 發表於 2017-3-15 20:05

我要我的麻煩男友

個訪問佢每首哼左幾句代表個show唱
hehehaha 發表於 2017-3-15 20:01

#很忘 #上次坐飛機 #蜉蝣 #故弄玄虛 #為你萬歲 #男朋友與歌 #無電才是災難 #深閨 #拍拖

Jeng

佢自己驚人唔識,佢公司又驚人唔識
08年Starlight個陣,連唱首阿門都要問過公司,仲話公司覺得無反應唔俾 ...
Ki 發表於 2017-3-15 16:31

可能starlight開場已經係冷門歌
所以比例上唔可以太多掛

咩叫唱得出
water:) 發表於 2017-3-15 19:55

個訪問佢每首哼左幾句代表個show唱

有祖粉:

聽緊 903 祖祖訪問

祖兒最愛:
stephybest 發表於 2017-3-15 17:53

咩叫唱得出

有祖粉:

聽緊 903 祖祖訪問

祖兒最愛:

Starlight唱左十場SOS都唔識唱...
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

Confirm?定係你發緊春秋大夢
風見志郎 發表於 2017-3-15 19:06

上面個PO有打呢幾首出黎
呢啲都正正子架

為你萬歲 男朋友與歌 故弄玄虛 蒸餾 無電才是災難 ...
bagfgfcde 發表於 2017-3-15 18:58

Confirm?定係你發緊春秋大夢
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

1314首七不思議咪又係排好曬又可以無左影
明明最貼近萬聖節個首歌就係呢首,唔知cut既原因,好彩睇到一 ...
Wing1211 發表於 2017-3-15 16:44

好似係因為無反應到一個點,所以cut左
今個show講到明Side Tracks,都唔知仲有咩好驚
而家啲香港人係咪唔識寫字
>吾
>甘
>米
>尼

為你萬歲 男朋友與歌 故弄玄虛 蒸餾 無電才是災難

有祖粉:

聽緊 903 祖祖訪問

祖兒最愛:

最好笑係梁文禮個條假粉提HONEY
之後jo話咩呀呢首1314咪唱過
禮話係咩有咩
之後jo話我仲自彈自唱添
廢禮7到
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

08年Starlight個陣,連唱首阿門都要問過公司,仲話公司覺得無反應唔俾 ...

N6 嗰陣覺得個rundown 真係有改善
好多歌都有新鮮感
係1314又大倒退

上次1314已經拉大隊叫佢唱出色
最後都係冇
明明支變色熒光棒好啱feel
風見志郎 發表於 2017-3-15 16:05

祖兒: 出色? 咩嚟嫁?
跟住落嚟呢首歌相信大家都好熟悉
送俾大家 痛愛

7不思議好似係果時KING JER睇完建議佢CUT丫MA

有祖粉:

聽緊 903 祖祖訪問

祖兒最愛:
#二人浴 #花城 #冬眠 #傷神 #臨床 #蒸餾
其他佢唱得出應該都會唱
#吹沙入眼 #很忘 #上次坐飛機 #蜉蝣 #故弄玄虛 #為你萬歲 #遲鈍 #男朋友與歌 #無電才是災難 #深閨 #拍拖

祖兒完全唔識唱歌曲:
#真身上陣 #跩跩 #囉囉攣 #一個人砌圖 #好女孩 #SOS
唔肯定:
#銀蛋伴小貓 #派對機器 #愛怪物的你(佢唔知有派台)

另外有兩隻碟唔係好聽到佢反應...

每場rundown 唔同
可能編曲都有分別
我估#麻煩你 有機會有登登版

明明最貼近萬聖節個首歌就係呢首,唔知cut既原因,好彩睇到一 ...

7不思議好似係廁所位嚟
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

TWINS個LOL演唱會仲大膽過佢

明明最貼近萬聖節個首歌就係呢首,唔知cut既原因,好彩睇到一次
其實佢自己成日驚驚驚,都唔知有乜好驚
你都唱得天然呆做主打歌啦,仲怕無人識早有預謀、麻煩你?
佢個腦裝咩架?

好多歌都係唱過幾次就俾佢掟入雪櫃
成日驚人唔識
大佬你唔唱人哋就梗係唔識喇 ...
jasonng 發表於 2017-3-15 12:22

08年Starlight個陣,連唱首阿門都要問過公司,仲話公司覺得無反應唔俾唱
你諗下到底邊個保守啲
而家啲香港人係咪唔識寫字
>吾
>甘
>米
>尼

成日驚人唔識
大佬你唔唱人哋就梗係唔識喇 ...
jasonng 發表於 2017-3-15 12:22

上次1314已經拉大隊叫佢唱出色
最後都係冇
明明支變色熒光棒好啱feel

大把型格快歌啦
四面台都唔肯用
好事多為咁正都好少用
次次都喜喜隆重神魂加大 ...
風見志郎 發表於 2017-3-14 21:41

成日驚人唔識
大佬你唔唱人哋就梗係唔識喇

細so: 15/1/1 之前冇乜聯絡 直至聽完女銀個speech  多謝美祖每年起叱吒都咁真心  ...
Wonders 發表於 2017-3-14 19:22

為左增進佢同細so嘅友誼不如拎女銀算啦
btw 希望有床前啦 呢首真係好正
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

Sammi同Hocc既演唱會快歌會唔會都係黎黎去去都係個幾首架?
我知道煞科同光明會一定會有,即係好似 ...
Wing1211 發表於 2017-3-15 08:52

Sammi 煞科係必唱 獨家試唱+星秀傳說 都連續痴住唱左三個演唱會(4次if you count part 2 too)
    HOCC 跳舞快歌唔多,光明會 艷光四射走唔甩 (不過幾乎次次編曲都完全唔同)
    但係就唔係一定最後part快歌唱 (touch mi煞科/ dear friend 光明會 艷光四射 都係接近開場part)

反ot
    喜喜編曲無大改,又次次都係個part出現就悶d既,隆重登場就更加唔使講
    其實加大力度都係唱過1314啫,主要係大家唔想聽lol 而佢疑似以為呢首好紅大家好鍾意好show到佢跳唱(?)

回復 425# wewa1001

睇number6 已經覺得。。。一起音樂又喜喜,唔係sidetrack黎咩?1314再出直頭唔想聽

尾場有Facebook live~
l00540 發表於 2017-3-14 21:40

吓 ...

回復  tungbilly

好似真係喜喜已經變左一定唱既歌咁~SHOW UP真係唱過一次
   紅牌出場 流汗 混血兒  ...
wewa1001 發表於 2017-3-14 23:40

Sammi同Hocc既演唱會快歌會唔會都係黎黎去去都係個幾首架?
我知道煞科同光明會一定會有,即係好似隆重登場咁無左佢唔得

其實快歌part真係同你唱K大合唱咩?黎黎去去都係個幾首都已經編到無新鮮感
唔明Joey仲用喜喜、神魂顛倒做乜?N6之後夢路都開始厭啦
換真身上陣、派對機器、出色、床前無月光、四面台、Show up、好事多為搭隆重登場x加大力度咪好囉(尤其頭四首未紅館live過),仲有新鮮感
快歌其實都好需要編得夠high,同跳得夠high先有氣氛既
其實N6同1314個part快歌都係有種下,完架啦既感覺,我相信有入場既觀眾都見到大家一開始都坐曬係度
因為N6既夢路喜喜未夠high,1314既喜喜跑步機上一樣
俾我感覺企起身跳舞既只得隆重登場,1314就加多首加大力度
我知道要Joey番番08年個power medley程度都難既
但希望下次紅館快歌唔好又係個啲歌

回復 422# tungbilly

好似真係喜喜已經變左一定唱既歌咁~SHOW UP真係唱過一次
   紅牌出場 流汗 混血兒 好事多為更加唔洗講

其實最近睇佢演唱會都好有個種次次都係個D歌既感覺

Show Up第一次唱仲要只係medley, 唔係全首

真係好想佢會唱下床前, 派對 (in original in full)

除咗空港有重唱過,d演唱會主題歌都好少再唱 lucky star, 好事多為, show up

大把型格快歌啦
四面台都唔肯用
好事多為咁正都好少用
次次都喜喜隆重神魂加大 ...
風見志郎 發表於 2017-3-14 21:41

其實連show up都勁少唱
下次除左隆重同加大可以留之外其實其他都可以換哂佢

最怪就係床前都係Carl 作嘅
點解可以死咁用喜喜都唔推首"新"嘅出嚟
神魂顛倒都就嚟步喜喜後塵 ...
jasonng 發表於 2017-3-14 21:27

大把型格快歌啦
四面台都唔肯用
好事多為咁正都好少用
次次都喜喜隆重神魂加大

尾場有Facebook live~
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

喜喜真係由開頭人人都唔識,唱到而家爛哂...
睇黎之後都幾難踢得走佢,除非個music director唔係王雙駿
...
hehe 發表於 2017-3-14 00:43

最怪就係床前都係Carl 作嘅
點解可以死咁用喜喜都唔推首"新"嘅出嚟
神魂顛倒都就嚟步喜喜後塵

細so: 15/1/1 之前冇乜聯絡 直至聽完女銀個speech 多謝美祖每年起叱吒都咁真心
我們的總和

可以想象20週年紅館show一定有加大力度、隆重登場,可能會有閃光彈
風見志郎 發表於 2017-3-14 09:45

其實 派對機器 幾啱紅館用,但一直冇用過

睇黎之後都幾難踢得走佢,除非個music director唔係王雙駿
...
hehe 發表於 2017-3-14 00:43

可以想象20週年紅館show一定有加大力度、隆重登場,可能會有閃光彈

下次開紅館完全可以用床前踢走喜喜
喜喜唱到爛晒
jasonng 發表於 2017-3-12 16:09

加大力度之後應該都會係鐵膽

祖祖和你的Secret "Life

回顧過去18年,有沒有一首我的歌刻骨銘心地在你的愛情路上有著非常重要的位置?可 ...
hohoho 發表於 2017-3-13 21:48

有"身嬌肉貴"同"再見我的初戀"